Erwtensoep met zalm en croûtons

      Reacties uitgeschakeld voor Erwtensoep met zalm en croûtons

Erwtensoep met zalm en croûtons

Categorie met vis, Soep
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 2 ui
  • 50 gr boter
  • 375 gr aardappel
  • 300 gr erwten uit diepvries
  • 3/4 liter groentebouillon blokje
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 200 gr zalm
  • 125 gr zalm in plakjes
  • 1 bosje bieslook
  • croûtons

Hoe maak ik het klaar

  • Pel en hak uien en fruit ze in de verhitte boter goudgeel.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in 1 cm grote blokjes, voeg ze met de ontdooide erwten aan de uien toe en giet de bouillon erbij.
  • Breng de soep met zout en peper op smaak en 20 laat haar minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de groenten en breng ze met nootmuskaat op smaak.
  • Snijd de verse zalm in 2 cm dikke en 4 cm lange stukken, kruid ze met peper, wikkel ze in de gerookte zalm, bind er met bieslook om en laat ze 10 minuten in de soep trekken (laat niet koken!)
  • Bestrooi de soep met bieslook en serveer haar met croûtons.