Fondue Chinees

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de bouillon:

  • liter water
  • een snufje zout
  • bladeren van witte selderij
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 blokjes kippenbouillon of visbouillon
  • 1 tl zout
  • groen van 2 selderijtakjes
  • 5 peperbolletjes.

Voor de fondue:

  • 4 X 100 gr zalmfilet
  • 4 x 100 gr lottefilet.

Voor de vis:

  • 8 rauwe scampi medium.
  • 2 grote inktvissen of dubbele aantal kleine (vers of diepgevroren)

Voor het garnituur:

  • 150 gram gereinigde en ontnerfde spinaziebladeren
  • 2 witte selderij­stengels
  • 2 prei witten
  • 4 porties Chinese vermicelli mihoen of rijstvermicelli
  • sojasausje

Voor de soep:

  • 1 el verse korianderblaadjes
  • 2 el bamboescheuten in reepjes uit blik
  • ½ tl verse fijngesnipperde gember.

Instructies

  • Breng het water met het zout aan de kook en voeg er de selderijblaadjes, de selderijtakjes, de wortel en de in stukken gesneden ui aan toe.
  • Vul aan met het vis of kippenbouillontablet en de peperbolletjes en laat alles 20 minuten sudderen.
  • Haal de bouillon dan door een fijne zeef.
  • Snijd intussen de zalm en lottefilet in dunne sneetjes en de inktvis in ringetjes en pel de scampi zorg­vuldig.
  • Maak verse inktvis eerst grondig schoon en leg ook de tentakeltjes bij de fonduevis.
  • Zet alles afgedekt in de koelkast.
  • Verwijder de nerven en was de spinazie.
  • Verwijder de draden van de selderij met een dunschiller en snijd ze in blokjes van 4 cm lengte.
  • Snijd de prei in fijne reepjes of julienne van 4 cm op 1 mm.
  • Schik de vis, de scampi, de groenten en de rijstvermicelli op een mooie schotel.
  • Giet de basisbouillon in een speciaal Chinees fonduestel en breng tot tegen het kookpunt. Laat zachtjes koken.
  • Zet de groenten en de visschotels eromheen en zorg voor een stukje brood.
  • Gebruik een speciaal netje om de groenten en de vis uit de soep te scheppen.
  • Serveer hierbij een kant en klaar sojasausje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Vis / Vlees
Land van herkomst China