Gebakken Hamreepjes met Grove Mosterd

Gebakken Hamreepjes met Grove Mosterd

Snel en smaakvol: deze gebakken hamreepjes met een vleugje grove mosterd zijn perfect als borrelhapje of bijgerecht. Ideaal voor elke gelegenheid!
Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 g schouderham
  • 125 g rauwe ham
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel grove mosterd

Instructies

  • Snijd de schouderham en rauwe ham, beide in iets dikkere plakken, in lange reepjes.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
  • Bak de hamreepjes al omscheppend ongeveer 3 minuten, totdat ze licht krokant zijn.
  • Schep er ½ eetlepel grove mosterd door en meng goed.
  • Serveer de gebakken hamreepjes direct als warm hapje of bijgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Chardonnay, die de hartige en licht pittige smaken van de ham en mosterd complimenteert.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 0.5 g
————————————————————————————————–
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Snel te maken / Winter / Zomer