Gegrilde zeebaars met basilicumroomsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • deciliter visfumet
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel room stijfgeklopt
  • 1 eetlepel citroensap
  • enkele druppels tabasco
  • 1 deciliter olijfolie
  • 50 g basilicum verse
  • 25 g peterselie platte
  • ½ deciliter citroenzeste
  • 1 teentje knoflook geplet
  • 4 zeebaars filet met vel
  • zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de visfumet met de sjalot, boter en stijfgeklopte room.
  • Mix tot een gladde saus en kruid met citroensap, tabasco en zout
  • Mix de olijfolie met de basilicum, peterselie, citroenzeste en look.
  • Kruid met zwarte peper en zout.
  • Rooster de zeebaars gaar in olijfolie.
  • Verwarm de saus opnieuw en klop er druppelsgewijs de basilicumolie onder tot een luchtige, groene saus.
  • Serveer de zeebaars op een spiegel van de saus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Saus / Vis