Griesmeel Coupe
AllerHande 1996
Equipment
- 4 hoge hittebestendige glazen coupes á inhoud ca. 2 dl
Ingrediënten
- 12 Kanelly's Bolletje,
- 5 dl melk
- 125 ml slagroom
- 2 theelepels citroenrasp
- 60 g griesmeel
- zout
- 3 eetlepels cranberrycompote
- 1 theelepel olie om in te vetten
Instructies
Voorbereiden:
- 8 Kanelly's met deegroller verkruimelen.
- Melk en slagroom aan de kook brengen met citroenrasp.
- Suiker, griesmeel en mespunt zout door elkaar roeren.
- Griesmeelmengsel door kokende melk roeren.
- Melk opnieuw aan de kook brengen en al roerend ca. 5 minuten tot pap koken.
- ⅓ Deel van hete griesmeel in coupes schenken, helft van verkruimelde Kanelly's erover scheppen.
- ⅓ Deel van griesmeel erop schenken.
- Rest van verkruimelde Kanelly's erop scheppen.
- Rest van griesmeel erop schenken.
- Coupes afgedekt in koelkast laten afkoelen.
Bereiden:
- Cranberrycompote met 2 eetlepels water op laag vuur verwarmen.
- Cranberrysaus op griesmeel scheppen.
- Garneren met rest van Kanelly.