Rouleau Rouge

Rode Paprika Rol

Rouleau Rouge
Porties: 7 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 grote rode paprika's geroosterd en ontveld
  • 1 aubergine
  • 160 gram gekonfijte tomaten in olie uitgelekt gewicht
  • 230 gram gepelde rivierkreeftjes
  • 35 gram kappertjes op zout
  • Een scheutje olijfolie
  • Een scheutje lichte sojasaus
  • Versgemalen zwarte peper
  • 8 rivierkreeftjes uit de diepvries

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Rooster de rode paprika's gedurende 10 à 15 minuten, tot ze licht zwarte plekjes krijgen en enigszins stevig zijn.
  • Laat ze afkoelen en verwijder het velletje.
  • Halveer en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd de aubergine in plakken van 3-4 millimeter dik.
  • Meng 2/3 olijfolie met 1/3 sojasaus en bestrijk hiermee de plakjes aan beide zijden.
  • Grill ze in 8 minuten goudbruin in de oven.
  • Maak de rouleau op een sushi matje.
  • Leg eerst paprika, dan aubergine, vervolgens tomaat en tot slot rivierkreeftjes met kappertjes.
  • Verdeel de ingrediënten gelijkmatig en rol de rouleau strak met het sushi matje, zet vast met plastic folie en laat minimaal 40 minuten rusten in de koelkast.
  • Snijd met een scherp mes plakken van circa 2,5 cm.
  • Omarm elke plak met een rivierkreeftje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten