Recept afdrukken
No ratings yet

Rundvleescurry

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Rundvlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes van 2 cm snijden.
  • Peultjesschoonmaken, wassen en halveren.
  • Maïskolfjes halveren.
  • Vlees in reepjes van 2 cm breed snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Currypasta 1 minuut fruiten.
  • Vlees toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken.
  • Paprika,peultjes en maïskolfjes toevoegen en al omscheppend 1minuut meebakken.
  • Kokospoeder mengen met 3 dl lauwwarm water en door groenten-vleesmengsel roeren.
  • Afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar sudderen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met pandanrijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Röstitaart met paprika en chorizo

Aller Hande 1996
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Paprika wassen, schoonmaken en kleinsnijden.
  • Chorizo in reepjes snijden.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In (braad)pan olie verhitten en ui, paprika en chorizo 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Rösti toevoegen en 10 minuten meebakken, af en toe omscheppen.
  • Intussen eieren loskloppen met zout en peper.
  • Vorm invetten.
  • Ei door röstimengsel scheppen.
  • Röstimengsel overdoen in vorm en in midden van oven in 10 min gaar en bruin bakken.

Tips / Opmerkingen

Serveren met sperziebonen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roggebroodsandwich met geitenkaas

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kaas, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Komkommer schillen en (met kaasschaaf) schuin in plakjes schaven.
  • In droge koekenpan pijnboompitten en paprikareepjes al omscheppend in 2 minuten bruin roosteren.
  • Van vuur af citroensap en olie erdoor scheppen.
  • Roggebrood dik besmeren met geitenkaas.
  • Helft van sneetjes roggebrood beleggen met plakjes komkommer.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Paprikareepjes en pijnboompitten op rest van besmeerde sneetjes roggebrood leggen.
  • Sneetjes roggebrood op elkaar leggen en met scherp mes diagonaal doormidden snijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse kippilaf

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Kip, Rijst
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes van 3 cm snijden.
  • In pan helft van olie verhitten.
  • Knoflook, ui en paprikareepjes toevoegen en al omscheppend in 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Rijst en cayennepeper toevoegen en al omscheppend 3 minuten bakken tot alle korrels glanzen.
  • Saffraandraadjes, bouillonpoeder en 500 ml water toevoegen.
  • Rijst onafgedekt op halfhoog vuur in 8 minuten gaar laten worden.
  • Regelmatig roeren en scheut water toevoegen als rijst te droog wordt.
  • Rijst van vuur afgedekt nog 15 minuten laten garen. 4 Takjes peterselie fijnknippen en door rijstmengsel roeren.
  • In steelpan tomatenblokjes 10 minuten koken tot vocht bijna verdampt is.
  • Intussen kip in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
  • In hapjespan of wok rest van olie verhitten.
  • Kipblokjes in 12 minuten lichtbruin en gaar bakken, af en toe omscheppen.
  • Rijst op voorverwarmde schaal scheppen.
  • Tomatenblokjes erop scheppen.
  • Hierop kipblokjes leggen.
  • Garneren met rest van peterselie.

Tips / Opmerkingen

Serveren met gegrilde courgette.

Recept afdrukken
No ratings yet

Peultjes met paprika

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Reepjes halveren.
  • Sjalotje pellen en snipperen.
  • In pan boter smelten.
  • Sjalotje 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Peultjes, majoraan en 3 eetlepels water erdoor scheppen.
  • Afgedekt in 4 minuten zachtjes gaar smoren.
  • Paprikareepjes erdoor scheppen en 4 minuten meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met tartaartje en krielaardappeltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ossenhaas uit de wok

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 min
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ossenhaas in flinterdunne plakjes snijden.
  • Ui pellen en in lengte in smalle partjes snijden.
  • Peultjes schoonmaken.
  • Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Paprika in lange, smalle repen snijden.
  • Paksoi wassen, droogslaan en in grove stukken snijden.
  • Knoflook pellen.
  • Wok goed verhitten, 2 eetlepels olie over panbodem laten uitvloeien.
  • Ossenhaas ca. 30 seconden al omscheppend rondom dichtschroeien.
  • Vlees op bord scheppen.
  • In wok rest van olie verhitten.
  • Groenten ca. 3 minuten roerbakken.
  • Knoflook boven wok uitpersen en ossenhaas door groenten scheppen.
  • Oestersaus in wok schenken en geheel nog ca. 1 minuut door en door verwarmen. Op smaak brengen met zwarte peper.
  • Serveren met witte rijst of nasi.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mediterrane vispakketjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd1 u
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 4
Calorieën: 300kcal
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • filodeeg in ca. 30 minuten laten ontdooien.
  • Vis royaal met tapenade bestrijken.
  • Vis in 6 gelijke stukken snijden en met zout en peper bestrooien.
  • Op elk stukje vis 1 grote of 2 kleine blaadjes basilicum leggen.
  • Courgette en paprika wassen, schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden. Knoflook pellen en snipperen.
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • (In magnetron) boter smelten. filobladerdeeg voorzichtig ontvouwen.
  • Vel filodeeg aan beide zijden dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Vel omdraaien en andere zijde ook met boter bestrijken.
  • Stukje vis in midden van velletje leggen en filodeeg rond vis tot pakketje vouwen.
  • Zo nog 5 vispakketjes maken.
  • Vispakketjes naast elkaar op ingevette bakplaat leggen en vis in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Intussen in koekenpan paprika, courgette en knoflook met olie en azijn op laag vuur al omscheppend ca. 10 minuten zachtjes bakken.
  • Groentemengsel met zout en peper op smaak brengen.
  • Vispakketjes in midden van de borden leggen, groenteblokjes ernaast scheppen.

Nutrition

Calorieën: 300kcal | koolhydraten: 15g | Eiwit: 20g | Vet: 18g

Recept afdrukken
No ratings yet

Linke soep

Zelfgemaakte tomatensoep met flink wat pit door de cayennepeper, komijn en koriander uit de Allerhande van 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
porties: 4
Calorieën: 380kcal
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kruis de tomaten in, dompel onder in kokend water en ontvel.
  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.
  • Snipper de knoflook en ui.
  • Verhit in een pan olie, fruit de ui en knoflook ca. 2 min. met komijn en koriander. Laat het mengsel op een bord afkoelen.
  • Breng intussen het gehakt op smaak met peper, zout en cayennepeper.
  • Draai kleine balletjes van gehakt.
  • Breng in een soeppan 2 liter water aan de kook.
  • Verkruimel de bouillontabletten erboven.
  • Laat de gehaktballetjes in de bouillon glijden.
  • Draai het vuur lager, zodat de bouillon net in beroering blijft.
  • Voeg na 5 min. de tomatenblokjes, verse tomaat, paprika en uimengsel toe.
  • Roer de rijst erdoor en laat in ca. 10 min. zacht worden.
  • Breng de soep op smaak met zout en sambal en knip tenslotte de bieslook erboven fijn.

bereidingstip:

  • Gebruik gedroogde kruiden zoals laurier,tijm,oregano en rozemarijn in gerechten die lang op het vuur of in de oven staan met mate bij het verhogen van de hoeveelheden.
  • Ze zijn sterk van smaak. Je kunt in een later stadium altijd naar smaak nog een beetje extra toevoegen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met warm stokbrood en kruidenboter.
 

Nutrition

Calorieën: 380kcal | koolhydraten: 41g | Eiwit: 18g | Vet: 15g

Recept afdrukken
No ratings yet

Houmous garni

Allerhande 2002
Bereidingstijd5 min
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes, Koude Hapjes, Tapas
Land van herkomst: Mediterraan
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika wassen, schoonmaken en in repen snijden.
  • In zeef olijven en pepers laten uitlekken.
  • Houmous in midden van groot bord scheppen.
  • Paprika, pepers en olijven eromheen leggen.
  • Brood in grove stukken snijden en in mandje erbij serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hawaï Rijst

Allerhande 2002
Bereidingstijd1 u 5 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
porties: 4 personen
Calorieën: 600kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Ui pellen en fijnsnijden.
  • Tonijn laten uitlekken en met vork loshalen.
  • Ananasstukjes laten uitlekken, 1/2 dl sap apart houden.
  • Steeltjes van peterselie verwijderen, tijmblaadjes van takjes rissen.
  • Kruiden fijnhakken.
  • In hapjespan olie verhitten en ui glazig bakken.
  • Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Ananassap en enkele eetlepels water toevoegen tot smeuïge saus ontstaat.
  • Tonijn, paprika, verse kruiden en rijst erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ovenschaal invetten.
  • Helft van rijstmengsel in schaal scheppen, uitspreiden over bodem.
  • Helft van ananas erover verdelen en bestrooien met helft van geraspte kaas.
  • Zo nog een laag maken.
  • Tot gebruik afgedekt bewaren.
  • Oven voorverwarmen op 220 °C.
  • Ovenschotel in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin laten worden.

Nutrition

Calorieën: 600kcal | koolhydraten: 71g | Eiwit: 34g | Vet: 20g