Recept afdrukken
No ratings yet

Chili con carne

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Braad de gehakt aan en maak rul, dus los maken.
  • Bak de paprika en de ui en champignons mee
  • Doe de tomatenpuree erdoor met een beetje water
  • Voeg nu de capucijners toe met ananas en banaan.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met rijst en een tomatensalsa.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gewokte andijvie met pappardelle

Recept categorieën: Kip, Pasta, Roerbakken / Wokken
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de ui met de paprika en kip in de wokpan met de verhitte olie
  • Kook het water voor de pasta en doe de pasta er een paar minuutjes in
  • Pasta afgieten en de wokpan op een hoog vuur zetten.
  • Doe de andijvie in de wokpan en 1 á 2 min wokken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zuurkool met Mexicaanse kruiden

Recept categorieën: Groenten, Stamppot, Varkensvlees

Bereidingswijze

Hoe maak je eigenlijk aardappelpuree?

  • Heel simpel: pak 500 gr aardappels in plakjes en kook deze
  • Giet af en doe een flinke klont boter met een scheut melk in de pan en warm op
  • 1/2 tl zout erbij
  • Wanneer dit warm is de aardappels toevoegen en pureren met de stamper.
  • Dat is dan de aardappelpuree!
  • Nu een braadpan pakken en de gesneden sjalot, knoflook, paprika en de kastanje champignons bakken aanbraden en dan de Spekblokjes erbij.
  • 1 el Mexicaanse kruiden door de pureren doen met de jalapeño.
  • Nu alles bij elkaar doen en met een houten lepel een stamppot maken.
  • Ziet er kleurig uit.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakgroente met noedels

Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.

ingrediënten

Voor de roerbak:

*) of je koopt een zak kant en klaar gesneden roerbakgroente

    Voor het roerbaksausje:

    Voor het emping dipsausje:

    Voor de garnering:

    Bereidingswijze

    Voor het emping dipsausje:

    • Roer alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.

    Voor de roerbak:

    • Roer alle ingrediënten voor het roerbaksausje door elkaar.
    • Leg de mie noodles in kokend water en laat volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen.
    • Giet af en spoel met koud water.
    • Terwijl de noodles wellen verhit je wat olie in een pan en fruit de uien aan.
    • Voeg de prei en paprika toe, pers de knofllok erbij, rasp wat verse gember in de pan, voeg naar smaak Spaanse peper toe en schep 2 lepels van het sausje bij de groenten.
    • Roerbak tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de champignons en het restant van de saus toe.
    • Laat de champignons slinken en het sausje indikken.
    • Als de groenten goed zijn schep je de mie noodles erdoor, schep in de kommen en garneer met lente-ui, koriander en wat gehakte pinda's.
    • Serveer samen met de emping en het sausje.

    Tips / Opmerkingen

    Voor de liefhebber zet je er nog een potje sambal bij.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Sajoer lodeh

    (met basmati rijst) = hoofdgerecht
    Het is een groentenschotel, maar ik heb er varkenshaas bij gedaan. Dat smaakt voortreffelijk!

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Alles snijden en in de groentebouillon koken
    • Lekker laten sudderen.
    • Doe op het laatst de boemboe en de santen erbij en nog 5 minuten koken zodat de boemboe en santen goed er doorheen is gekookt, af en toe roeren.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Aardappelblokjes met shoarmavlees en broccoli

    Recept categorieën: Groenten, Lamsvlees, Vlees
    porties: 4 personen
    Auteur: Frans Huits

    Bereidingswijze

    • Het shoarmavlees in de olie rondom bruin bakken en uit de pan scheppen.
    • De ui snipperen en in het bakvet goudgeel fruiten.
    • De champignons in vieren snijden of halveren en omscheppend bakken, de aardappelblokjes toevoegen en omscheppend meebakken.
    • Het vruchtvlees van de paprika in blokjes snijden en samen met de broccoliroosjes met de rest
    • meebakken, het vlees weer toevoegen en het geheel op lage pit laten garen.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Aardappel courgetteschotel

    Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Ovenschotel
    porties: 4 personen
    Auteur: Frans Huits

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Halveer de geschilde of geschrapte aardappelen en verwarm ze met 2 eetlepels water in een ronde, ovenvaste glazen schaal (afgedekt) 4-5 minuten op 100%.
    • Maak de courgette schoon, was hem en snijd hem in reepjes.
    • Ontdoe de paprika van zaadlijsten en zaad, was hem en snijd hem in blokjes.
    • Snipper de ui fijn.
    • Doe alle groenten in een ronde ovenvaste schaal en verwarm ze (afgedekt) 3-4 minuten op 100%.
    • Giet het water van de aardappelen en de groenten af.
    • Schep de aardappelen en de groenten door elkaar en doe ze in een beboterde ovenvaste glazen schaal.
    • Klop de eieren los met de basilicum, zout en peper naar smaak, de melk, de crème fraîche en de helft van de kaas.
    • Schenk dit mengsel over de groenten en aardappelen, strooi er de rest van de kaas over en verwarm de schotel (onafgedekt) 6-7 minuten op 100%.

    Tips / Opmerkingen

    Geef er een groene of gemengde salade bij.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Winterwraps met kalkoen en andijvie

    AllerHande 2006
    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalkoen, Wraps
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    porties: 4 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • In hapjespan chorizo zachtjes uitbakken.
    • Kalkoen, ui en paprika erdoor scheppen en alles 5 minuten roerbakken.
    • Paprikapoeder erover strooien en even meebakken.
    • Tomatenblokjes met vocht en zout en peper naar smaak toevoegen.
    • Nog 10 minuten op matig vuur tot dikke saus laten inkoken.
    • Intussen wraptortilla's verwarmen volgens aanwijzing op verpakking.
    • Tortilla's bestrijken met Griekse yoghurt en rauwe andijviereepjes erover verdelen.
    • Kalkoen met saus in midden scheppen.
    • Onderkant en zijkanten van tortilla's over vulling vouwen.
    • Wraps over de borden verdelen

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Vispotje met groenten

    Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis
    porties: 4 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Snijbonen in weinig water met mespunt zout in 7-8 minuten beetgaar koken en in vergiet
    • laten uitlekken.
    • Intussen in (hapjes)pan olie verhitten en knoflook 30 seconden bakken.
    • Paprikarepen toevoegen en 1 minuut meebakken.
    • Tomatenblokjes, visbouillon en kruiden toevoegen.
    • Saus 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
    • Bevroren koolvis bestrooien met zout en peper, in saus leggen en afgedekt 10 minuten laten
    • sudderen tot vis gaar is.
    • Snijbonen laatste minuut in saus meewarmen.
    • Geheel met zout en peper pittig op smaak brengen.

    Tips / Opmerkingen

    Stokbrood bij vispotje serveren

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika

    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza, Rundvlees
    Land van herkomst: Turkije
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    porties: 4 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • In koekenpan ui en 2 teentjes knoflook 2 minuten in 1 eetlepels olie fruiten.
    • Tomaten ontvellen, halveren en zaadjes verwijderen.
    • Vruchtvlees in blokjes snijden.
    • In kom gehakt mengen met tomaat, ui, rode peper en ½ theelepel zout.
    • Mengsel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
    • Rest van de olie in de koekenpan verhitten.
    • Aubergine en paprika 10 minuten bakken, op smaak brengen met zout en peper.
    • Groenten in schaal scheppen en laten afkoelen.
    • Yoghurt, mayonaise, rest van knoflook met 1 eetlepels water tot knoflooksaus roeren.
    • Op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik in koelkast bewaren.
    • Oven voorverwarmen op 200 °C.
    • Aubergine Mengsel verwarmen.
    • Tortilla's dun met tomatenpuree bestrijken en gehaktmengsel erover verdelen.
    • Tortilla's per 4 stuks tegelijk ca. 10 minuten in oven bakken.
    • Pizza's aan tafel met aubergine mengsel beleggen en oprollen.

    Tips / Opmerkingen

    Saus ernaast serveren.