Recept afdrukken
No ratings yet

Boffers en Groenteboffers

Recept categorieën: Brunch, Lunch
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Maak een beslag van gelijke delen tarwe- en boekweitmeel.
  • Voeg water, zout en wijnsteenbakpoeder of natriumbicarbonaat toe.
  • Het beslag moet dikker zijn dan dat voor pannenkoeken.
  • Maak het goed glad met een garde.
  • Laat het beslag minimaal een half uur rusten.
  • Week de rozijnen.
  • Rasp de appel of snijd deze in hele kleine stukjes.
  • Snijd de ui fijn.
  • Rasp de wortel en paprika, en eventuele andere groenten, of snijd ze heel klein.
  • Klop het beslag opnieuw en verdeel het over twee schalen.
  • Voeg in de ene schaal de appel, rozijnen en kaneel toe.
  • Roer goed door.
  • Voeg in de andere schaal de groenten en kruiden toe.
  • Roer goed door.
  • Verhit olie in een pan.
  • Gebruik een olie die goed tegen hitte kan, zoals frituurolie, wokolie of zonnebloemolie.
  • Giet twee, drie of vier schepjes beslag in de pan, afhankelijk van de gewenste grootte van de boffers.
  • Omdat het beslag dikker is dan pannenkoekenbeslag, bak je de boffers wat langer om ervoor te zorgen dat ze helemaal gaar zijn.
  • Zet het vuur eventueel wat lager nadat je het beslag in de pan hebt gedaan.
  • Draai de boffers af en toe om tot beide zijden mooi bruin zijn.

Notities

De zoete boffers kunnen worden besmeerd met boter, stroop of jam.
De hartige boffers hebben eigenlijk niets nodig, maar je kunt er naar wens van alles op
smeren.
Info: Boffers zijn een soort oud-Hollandse drie-in-de-pan pannenkoekjes. Afhankelijk van de
dikte van het beslag en de grootte van de pan kun je twee, drie of vier boffers tegelijkertijd in
een pan bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bleekselderijstamppot met pepersteak

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Kook de aardappelen in weinig water met zout gedurende ± 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in boogjes.
  • Kook de bleekselderij in ± 5 minuten in water met zout beetgaar.
  • Verhit het vloeibare bakvet en bak de pepersteaks aan beide kanten bruin en net gaar.
  • Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen.
  • Schep de bleekselderij met een schuimspaan uit het kookvocht en stamp de groente met de
  • paprikablokjes door de aardappelen.
  • Voeg indien nodig een beetje van het kookwater toe om een smeuïge stamppot te krijgen.
  • Breng de stamppot op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
  • Bereid van het bakvet, water en jusmix een jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de stamppot met het pepersteak en de jus.
  • Geniet van deze heerlijke bleekselderijstamppot met pepersteak!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepofte Knoflookbroodjes met Kruidenboter en Mozzarella

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Brood, Hapjes, Kaas
Porties: 4
calorieën: 420kcal
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd met een scherp koksmes de bovenkant van de knoflookbollen af.
  • Leg de bollen knoflook op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout.
  • Vouw de aluminiumfolie dicht met de opening naar boven.
  • Bak het pakketje 30 minuten in de oven op een rooster.
  • Zorg eventueel voor een opvangbakje onder het pakketje om druppels op te vangen.
  • Ga ondertussen verder met de volgende stappen.
  • Snijd de rode paprika in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
  • Maak een kruidenboter door de roomboter te mengen met de rode paprika, peterselie, peper en zout.
  • Haal de gepofte knoflooktenen uit de bollen en voeg ze toe aan de kruidenboter.
  • Prak alles met een vork door elkaar.
  • Snijd de stokbroden over de lengte doormidden en verdeel het knoflookbotermengsel over de broodhelften.
  • Bestrooi royaal met geraspte mozzarella.
  • Plaats de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 12 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is en de broodjes goudbruin zijn.

Notities

en frisse Chardonnay of een lichte Pinot Grigio past goed bij de romige knoflookboter en de smeuïge mozzarella.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1.5mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Feestelijke MonChou Hapjes

Bereidingstijd30 minuten
koeltijd2 uur
Recept categorieën: Hapjes
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de Kaasvlinders:

Voor de MonChou Rolletjes:

Instructies

Voorbereiding:

  • Rasp de oude kaas en verdeel gelijkmatig over een groot plak bladerdeeg.
  • Breng op smaak met Italiaanse kruidenmix.
  • Rol het bladerdeeg op vanaf de lange zijde tot halverwege.
  • Draai het bladerdeeg om en rol het op vanaf de andere kant.
  • Snijd het bladerdeeg doormidden met een koksmes en plaats het in de vriezer.
  • Breng de MonChou op smaak met peper en paprikapoeder.
  • Hak de peterselie fijn en snijd de bieslook in kleine ringetjes.
  • Meng beide kruiden met de MonChou.
  • Snijd de rode paprika in kleine blokjes en meng de helft ervan door het MonChou-mengsel.
  • Leg vier plakken ham op elkaar en smeer de helft van het MonChou-mengsel er gelijkmatig overheen.
  • Strooi de resterende blokjes paprika eroverheen.
  • Rol de ham voorzichtig op vanaf de lange zijde.
  • Wikkel de rolletjes in vershoudfolie en laat ze opstijven in de koelkast.
  • Herhaal deze stappen voor de overige ingrediënten.

Bereiding van de MonChou Hapjes:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd het bevroren bladerdeeg in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
  • Leg de kaasvlinders verspreid over twee bakplaten met bakpapier.
  • Bak ze gedurende 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de kaasvlinders even afkoelen.
  • Snijd ondertussen de rolletjes ham in porties en serveer ze op de krokante kaasvlinders.

Notities

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze verfijnde hapjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Pizza Dip met Salami en Mozzarella

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Kaas, Saus, Snack, Voorgerechten
Porties: 1 bord vol
calorieën: 200kcal
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Kies een bord dat geschikt is voor de oven en waarop je de pizza dip gaat serveren.
  • Verdeel de zure room en roomkaas over het bord.
  • Roer door elkaar en strijk uit over het hele bord met een siliconen spatel.
  • Bestrooi met Italiaanse Kruidenmix en bedek met de tomatensaus.
  • Was de paprika en cherrytomaatjes.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes en de cherrytomaatjes in plakjes.
  • Verdeel ze over de pizza dip.
  • Strooi er wat geraspte mozzarella overheen en leg de plakjes salami erbovenop.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak in de oven gedurende 18-20 minuten.
  • Serveer de pizza dip met knapperig brood.

Notities

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay zou goed passen bij deze pizza dip. Hun smaken vullen de tomatensaus en kaas mooi aan en zorgen voor een verfrissende afwisseling tussen de hapjes door.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 1.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Baskische Crème van Schapenkaas

Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Breng 100 g vloeibare room in een pan langzaam aan de kook, voeg een beetje zout en peper toe.
  • Voeg de geraspte kaas toe en laat deze langzaam en onder voortdurend roeren smelten.
  • Verdeel de crème over vier cocktailglazen, laat het afkoelen en zet het afgedekt met
  • huishoudfolie een uur in de koelkast.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken. Schil de ui en snijd hem fijn.
  • Maak het teentje knoflook schoon.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan, voeg de ui en het uitgeperste teentje knoflook toe
  • (niet laten kleuren), voeg een beetje zout toe en roer met een houten spatel.
  • Voeg de paprika en de bouillon toe, samen met 2 dl vloeibare room.
  • Breng aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen.
  • Laat het mengsel afkoelen en maak er met een mixer een homogene massa van.
  • Breng op smaak met zout en peper. Zet het mengsel afgedekt met folie in de koelkast (ongeveer 1 uur).
  • Snijd de ham in dunne reepjes van ongeveer drie cm lengte.
  • Verdeel de ham over de crème in cocktailglazen.
  • Giet het paprikamengsel erover en strooi er een beetje paprikapoeder over.
  • Giet een paar druppels olijfolie in elk glas.

Notities

Koud serveren met een glas Muscadet wijn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Pizza Dip met Mini Salami

Recept categorieën: Saus
Porties: 1 portie Pizza Dip
calorieën: 280kcal
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Neem een ovenbestendig bord dat groot genoeg is voor de Pizza Dip.
  • Verdeel de zure room en de roomkaas over het bord.
  • Meng ze door elkaar en strijk ze uit over het gehele bord met behulp van een siliconen spatel.
  • Bestrooi met de Italiaanse Kruidenmix.
  • Giet de tomatensaus (frito) over het roomkaasmengsel en verdeel gelijkmatig.
  • Was de rode paprika en de cherrytomaten.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes en de cherrytomaten in plakjes.
  • Verdeel ze over de tomatensaus.
  • Strooi de geraspte mozzarella eroverheen en leg de plakjes mini salami erbovenop.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de Pizza Dip in de voorverwarmde oven gedurende 18-20 minuten, of tot de kaas gesmolten is en de dip borrelt.

Notities

Serveer de Pizza Dip warm met knapperig brood om te dippen. Geniet van deze heerlijke, romige dip met een pizzasmaak!

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 10g | Vet: 22g | Zout: 1.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Smoky BBQ Chicken Ciabatta Sandwich

Dit BBQ Chicken Broodje is een ware smaaksensatie! Als liefhebbers van BBQ Chicken, hebben we een nieuwe twist gegeven aan dit favoriete gerecht. BBQ Chicken op een knapperig broodje. Deze moet je echt proeven, want het is echt heerlijk eten!
Recept categorieën: Barbecue, Broodjes, Kip
Porties: 2
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Oven voorverwarmd op 200 graden Celsius
  • Snijd de afgebakken ciabatta open en verdeel de barbecuesaus gelijkmatig over de broodjes met behulp van een handige siliconen spatel.
  • Bestrooi de ingesmeerde broodjes met maïskorrels.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes en verdeel ze over de broodjes.
  • Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Leg de uienringen op de broodjes en breng op smaak met een snufje zout.
  • Snijd de kippendijen in kleine reepjes.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de kip.
  • Breng de kip op smaak met de Tex Mex kruidenmix terwijl deze bakt.
  • Bak de kip tot bijna gaar en verdeel het vervolgens over de broodjes.
  • Bestrooi de BBQ Chicken Broodjes met geraspte mozzarella en plaats ze in de voorverwarmde oven.
  • Bak de BBQ Chicken Broodjes gedurende 10 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is en de broodjes knapperig zijn.
  • Serveer de broodjes met wat fijngehakte peterselie voor een heerlijke finishing touch.

Notities

Geniet van deze verrukkelijke BBQ Chicken Broodjes als een smaakvolle en eenvoudige maaltijd!

Recept afdrukken
No ratings yet

Smoky Tex-Mex Feestmaal

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Porties: 4
calorieën: 450kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Tomatensalsa

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng de kippendijrepen met Tex-Mex kruidenmix, honing en olijfolie in een kom tot de kip gelijkmatig bedekt is met de kruidenmix.
  • Verspreid de gekruide kip gelijkmatig over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Snijd de paprika's in reepjes en voeg ze toe aan de bakplaat met de gekruide kip.
  • Meng alles goed door elkaar zodat de kruiden en groenten gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak gedurende 20 minuten.
  • Bereid intussen de tomatensalsa door de vleestomaat in blokjes te snijden en te mengen met fijngesneden rode ui, rode wijnazijn, extra vierge olijfolie en gehakte platbladige peterselie.
  • Snijd de limoenen in partjes en de avocado in plakjes.
  • Pluk wat blaadjes platbladige peterselie en pel de rode ui en snijd deze in halve ringen.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verwijder overtollig vocht.
  • Bestrooi de Tex-Mex mix met geraspte cheddar en mozzarella.
  • Zet de bakplaat nog 3 minuten terug in de oven om de kaas te laten smelten.

Notities

Serveer de Tex-Mex feestmaal op tafel, gegarneerd met limoenpartjes, plakjes avocado, rode uienringen, tomatensalsa, klodders zure room, platbladige peterselie en kleine tortilla's (optioneel kort verwarmd).
 
De smaken van de Tex-Mex feestmaal vragen om een levendige en fruitige wijn om ze aan te vullen. Een gekoelde Zinfandel of een fruitige Rosé past hier perfect bij. Hun verfrissende karakter en fruitige tonen vormen een geweldige aanvulling op de kruidige en hartige smaken van het gerecht.

Nutrition

Calories: 450kcal

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocadomousse met Garnalenbootjes van Jacob

Recept categorieën: Voorgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer het vruchtvlees.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui gedurende ongeveer
  • 10 minuten zachtjes totdat ze glazig zijn.
  • Voeg na 5 minuten de knoflook toe.
  • Giet de kruidenbouillon in een soeppan en breng deze aan de kook.
  • Voeg de reepjes paprika, ringetjes rode peper en sugarsnaps toe aan de bouillon.
  • Laat de soep ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
  • Roer de gepureerde mango, kerriepoeder (of kerriepasta) en kokosmelk door de soep.
  • Bereid de avocadomousse volgens het recept en serveer deze in kleine schaaltjes naast de
  • garnalenbootjes van Jacob en geniet van dit heerlijke voorgerecht.