Recept afdrukken
No ratings yet

Witlof walnotenwrap

Allerhande 2002
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Walnoten grof hakken.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in repen snijden.
  • Ui pellen en in dunne partjes snijden.
  • Witlof schoonmaken en in lengte in partjes snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Ui en paprika ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Witlof en walnoten erdoor scheppen en nog ca. 3 minuten bakken.
  • Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen in grote droge koekenpan tortilla's verwarmen.
  • Tortilla's dik besmeren met kaas,groentemengsel op 1 helft scheppen en wrap erover dichtklappen.

Tips / Opmerkingen

Gedroogde tomatensaus erbij serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinbonen Taco's met kruidenkaas

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 180 °C.
  • Kaasblokjes laten uitlekken. Paprika wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden.
  • In pan water aan de kook brengen, tuinbonen beetgaar koken.
  • Tuinbonen afgieten.
  • Taco's op bakplaat leggen of omgekeerd op rooster hangen en 3-4 minuten in oven verwarmen. Taco's met tuinbonen, saus, paprika en kaasblokjes apart serveren en aan tafel vullen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tortilla tosti

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Tosti's
Land van herkomst: Mexico
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 1 persoon

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kaas in dunne plakjes schaven.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Tortilla in koekenpan met antiaanbaklaag leggen, beleggen met kaas, maïs, paprika en
  • jalapeñopepers.
  • Op matig vuur tortilla knapperig bakken, terwijl kaas smelt.
  • Tweede tortilla erop leggen, stevig aandrukken.
  • Deksel op pan leggen en pan omkeren.
  • Tortilla op ongebakken kant van deksel in pan laten glijden.
  • Nog ca. 2 minuten bakken.
  • Tortilla in grote punten snijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Steak du boeuf met kruidige groenten

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok 50 g boter verhitten. Koolraap en krieltjes erdoor scheppen.
  • Afgedekt ca.5 minuten op matig hoog vuur bakken, af en toe omscheppen.
  • In koekenpan 25g boter verhitten en steaks du boeuf in 6à8 minuten mooi bruin en gaar bakken.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Door krieltjes en koolraap scheppen en geheel zonder deksel nog ca. 5 minuten al omscheppend bakken.
  • Krieltjes en groenten op vier borden scheppen en steaks du boeuf ernaast leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse paprikagarnalen

Allerhande 2002
Land van herkomst: Spanje
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.
  • Goed droogdeppen.
  • Knoflook pellen en fijn hakken.
  • Steeltjes van peterselie snijden, blad fijn hakken.
  • In kommetje knoflook en tweederde van peterselie mengen met paprikapoeder, mespunt cayennepeper en zout.
  • Paprika's schoonmaken en in brede repen snijden.
  • Paprika in breedte in dunne reepjes snijden.
  • Citroen in 8 partjes snijden.
  • Wok verhitten tot gloeiend heet.
  • Olie over panbodem laten uitvloeien.
  • Kruidenmengsel in wok scheppen en ca. 30 seconden fruiten.
  • Garnalen toevoegen en op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken.
  • Paprikareepjes toevoegen en geheel nog ca. 2 minuten roerbakken.
  • Afblussen met sherry.
  • Garnalen over vier bordjes verdelen.
  • Garneren met rest van peterselie en partjes citroen.
  • Serveren met warm stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Heldere groentesoep met tartaarballetjes

AllerHande 1996
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Kruiden door tartaar mengen.
  • Tartaar tot kleine balletjes rollen.
  • Sperziebonen wassen, schoonmaken en in stukjes van 1/2 cm snijden.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in smalle reepjes snijden.
  • Reepjes in kleine blokjes snijden.
  • In pan 1 liter water aan de kook brengen.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Tartaarballetjes, sperziebonen en soepgroenten afgedekt ca. 8 minuten zachtjes meekoken. Paprikastukjes toevoegen en op laag vuur onafgedekt nog ca. 1 minuut laten meekoken.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Soep over vier borden verdelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met stokbrood, gegratineerd met kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groentesoep van Allerhande

AllerHande 1996
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Winterpeen, prei, bleekselderij en paprika schoonmaken en wassen.
  • Helft van groenten in grove stukken snijden en overdoen in (soep)pan.
  • Fond, laurier, tijm, foelie en 1/2 liter water toevoegen en geheel aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Bouillon afgedekt ca. 30 minuten zachtjes laten trekken.
  • Intussen rest van groenten stukken van ca. 4 cm snijden.
  • Stukken in lengte in luciferdunne reepjes snijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.
  • Boven andere pan bouillon zeven.

Bereiden:

  • Groentereepjes aan bouillon toevoegen.
  • Geheel aan de kook brengen en groente afgedekt in ca. 5 minuten zachtjes beetgaar koken. Sherry en citroensap erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep in vier borden scheppen.
  • Bestrooien met peterselie.
  • Serveren met kaasstengels.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groenten en papillote

AllerHande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 2 personen

Equipment

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Paprika's schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
  • Prei schoonmaken, wassen en in ringetjes snijden.
  • Courgette schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • Beide stukken bakpapier tot ca. 1 cm van randen invetten met helft van kruidenboter.
  • Groenten op helft van bakpapier verdelen.
  • Bestrooien met peper.
  • Rest van kruidenboter in blokjes snijden en op groenten leggen.
  • Andere helft van bakpapier diagonaal over groenten vouwen.
  • Randen op elkaar leggen en samen iets naar binnen rollen, zodat alle randen gesloten zijn.
  • In midden van oven pakketjes in ca. 20 minuten gaar bakken.
  • Pakketjes elk op bord leggen en bovenop iets openscheuren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Beschuitbol met garnalensalade

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Ontbijt, Salade, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Komkommer wassen en (met kaasschaaf) in plakjes snijden.
  • Beschuitbollen overdwars halveren en dun besmeren met boter.
  • Onderste helften beleggen met komkommerplakjes.
  • Garnalensalade erop scheppen.
  • Paprika wassen en in dunne reepjes snijden.
  • Bieslook in stukjes van 4 cm knippen.
  • Paprika en bieslook over salade verdelen.
  • Bovenste helft van beschuitbollen erop leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vleesspiesjes met exotische saus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Varkensvlees, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika schoonmaken, wassen en in 16 reepjes van ca. 2 x 4 cm snijden.
  • Komkommers schillen, halveren en met eetlepel zaadjes eruit scheppen.
  • Uit komkommer met meloenbolletjeslepel 24 bolletjes steken.
  • Sla wassen, uitslaan, nerven eruit scheuren en halveren.
  • Prei schoonmaken, wassen en in ringetjes snijden.
  • Fricandeauplakjes op aanrecht uitspreiden en besmeren met helft van saus.
  • Bestrooien met kokos.
  • Telkens 2 fricandeauplakjes op elkaar leggen.
  • Slablaadjes erop leggen. Oprollen en rolletjes aan
  • zijkanten indien nodig bijsnijden.
  • Met scherp mes halveren.
  • Achtereenvolgens aan spiesjes steken: komkommerbolletje, vleesrolletje, paprikareepje, komkommerbolletje, vleesrolletje, paprikareepje en komkommerbolletje.
  • Op dezelfde manier andere 7 spiesjes maken.
  • Rest van saus over vier bordjes verdelen.
  • Spiesjes erin leggen.
  • Bestrooien met prei.