Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met witlof en cherrietomaatjes

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Nederland
porties: 6
Auteur: Christine Brekelmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 180 graden
  • Doe in 1 pan de Spekblokjes, ui champignons, tomaatjes en de witlof.
  • Even aanbakken en selderijblad erbij.
  • Nu alles op een laag vuur laten garen.
  • Nu in een andere pan de spaghetti koken.
  • Wanneer deze gaar is in de pan met groenten en Spekblokjes doen.
  • Crème fraîche erbij en nu goed roeren.
  • Pak een ovenschaal en doe de pan met spaghetti erin.
  • Afwerken met cheddar rasp.
  • Zet nu 20 minuten in de oven op 180 graden.
  • Je kunt er een frisse salade bij geven.
  • Smakelijk!

Tips / Opmerkingen

Ik heb er alleen wat Chilivlokken erbij gedaan. Door de Spekblokjes is het zout genoeg!

Recept afdrukken
No ratings yet

Bloederige Pasta

Recept categorieën: Pasta
Feestdagen etc: Halloween
Auteur: ChatGTP

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Maak gehaktballen en voeg wat rode voedingskleurstof toe aan het gehaktmengsel voor een bloederig effect.
  • Verwarm de tomatensaus en voeg de gehaktballen toe.
  • Leg de gekookte spaghetti op borden en schep de bloederige tomatensaus met gehaktballen erover.
  • Snijd plakjes mozzarella kaas en gebruik deze om enge ogen op de gehaktballen te maken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti van Thea

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Het gehakt rul bakken in een eetlepel olijfolie.
  • De gesnipperde ui toevoegen en bakken tot hij glazig is.
  • De knoflook uitpersen en toevoegen.
  • De fijn gesneden, gewassen en uitgelekte prei toevoegen en even meebakken.
  • De champignons schoonborstelen, in plakjes snijden en ook even meebakken.
  • De tomatenpuree ook even laten meebakken,daarna de stukjes tomaat en de passata toevoegen.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen (of een of twee theelepels bouillonpoeder, doe ik ook
  • vaak) en 1 eetlepel oregano.
  • Naar smaak meer.
  • Dit laten pruttelen terwijl de spaghetti gekookt wordt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Spaghetti en saus apart serveren en afmaken met vers geraspte Parmezaanse kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti van de Tuinderijen

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti op de gebruikelijke manier beetgaar.
  • Bak de blokjes spek in de boter tot ze lichtbruin zijn.
  • Fruit de gesnipperde ui even mee en als deze glazig zijn ook het gehakt.
  • Bak dit met een vork rul, (pers de knoflook erboven uit), doe de boeren soepgroenten erbij en smoor ze, onder af en toe omscheppen, 5 minuten mee.
  • Doe dan het kerriepoeder, wat zout, peper en de bouillon erbij en laat alles nog even zachtjes doorkoken.
  • Bind de saus met de aangemengde maïzena en maak op smaak met een scheutje ketjap.
  • Doe de spaghetti in een schaal en schenk de saus erover of geef deze er apart bij.

Tips / Opmerkingen

Boerensoepgroenten zijn erg gemakkelijk in het gebruik, maar er is natuurlijk niets op tegenom een selectie te maken van verschillende verse groenten die u lekker vindt.
Wel zosmakelijk, en daardoor elke keer weer een andere belevenis!

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti Prima Donna met gehaktsaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Snipper de ui fijn.
  • Halveer de paprika, verwijder het zaad en lijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Verhit in een braadpan de olie, fruit de ui aan en roerbak hierin het gehakt rul en gaar.
  • Voeg de paprikastukjes en de tomatensaus en breng al roerende tegen de kook aan.
  • Dek de pan af en stoof de saus 10 minuten.
  • Kook intussen de spaghetti beetgaar met een scheut olijfolie.
  • Kook ook de groenten in ruim kokend water met zout net gaar.
  • Verdeel de spaghetti over 4 borden en schep de gehaktsaus er om heen.
  • Schep de broccoli op de saus.
  • Garneer met de geraspte (Prima Donna Leggero) kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met zalm en prei tomatensaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti in ruim kokend water met een snufje zout en een scheutje olie gaar.
  • Afgieten en laten uitlekken en mengen met wat (vers gemalen) peper.
  • Laat ondertussen de zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes en verdeel de vis in stukjes.
  • Snijd de preien in zeer smalle ringen en bak ze in een diepe pan, in 3 eetlepels olie zachtjes glazig.
  • Roer de tomatensaus erdoor en breng het geheel aan de kook en laat de saus een paar minuten pruttelen.
  • Verkruimel de verse roomkaas.
  • Voeg de zalm aan de saus en toe, warm de saus nog 2 minuten door.
  • Doe de spaghetti in een schaal, schep de saus erop en verdeel de verse roomkaas en de bieslook erover.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met spekjes, room, kaas en ei

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti in ruim kokend water met wat zout beetgaar.
  • Giet de pasta af en besprenkel deze met 1 eetlepel olijfolie,om aan elkaar plakken te voorkomen.
  • Smelt de overige olijfolie met boter en bak hierin de spekreepjes krokant.
  • Zet de spekreepjes apart tot gebruik en bewaar het bakvet.
  • Klop de eieren los, samen met de slagroom en de kaas.
  • Verhit in een schone pan een gedeelte van het bakvet van de spekjes en verwarm hierin de spaghetti.
  • Voeg op het laatst het room-eimengsel toe en blijf roeren tot het geheel iets begint in te dikken.
  • Voeg vervolgens de spekjes en de peterselie toe en breng indien nodig nog op smaak met peper, versgemalen.
  • Haal het gerecht daarna van het vuur, anders krijgt u spaghetti met roerei!
  • Serveer de spaghetti alla carbonara in een voorverwarmde schaal.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met prei en shoarmavlees

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de prei schoon, snijd deze in ringen, was deze en laat ze uitlekken.
  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.
  • Voeg dan de prei toe en bak deze ongeveer 10 minuten mee.
  • Roer dan de champignonsoep erdoor en laat het goed warm worden.
  • Laat de spaghetti uitlekken en doe deze in een schaal.
  • Schep de prei - shoarmasaus over de spaghetti.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met olijven en courgette

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de courgettes en rasp ze grof.
  • Verhit de olie in een ruime pan en bak de courgette al omscheppend in ± 7 minuten gaar.
  • Pers na 5 minuten de knoflook erboven uit.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Giet de spaghetti af en voeg de courgette, de olijven en de kaas toe.
  • Schep alles goed om.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met champignonroomsaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Eventueel

Bereidingswijze

  • Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  • Bak op matig hoog vuur het shoarmavlees, voeg de prei toe en schep dit om.
  • Als het vlees gaar is, de soep toevoegen en dit geheel glad roeren (de saus kan iets bruin verkleuren door de kruiden van de shoarma).
  • Eventueel als laatste nog wat crème fraîche erdoorheen roeren.
  • Serveer met de spaghetti.