Kastanjechampignons met ansjoviscrème
Ingrediënten
- 20 kastanjechampignons
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 8 Ansjovis filets
- 100 g verse roomkaas op kamertemperatuur
- 2 eetlepel(s) slagroom
- 1 eetlepel(s) rode pesto bakje a 100 g
- 2 eetlepel(s) peterselie verse fijngeknipt
Instructies
- Champignons schoonvegen met keukenpapier en steeltjes verwijderen (worden niet gebruikt).
- Olie verhitten en champignons snel rondom bakken.
- Bedruppelen met citroensap en bestrooien met zout en versgemalen peper.
- Ca. 2 minuten zachtjes smoren.
- Intussen ansjovisfilets kleinsnijden en vervolgens met vork fijnwrijven.
- Roomkaas, slagroom en pesto erdoor roeren.
- Op smaak brengen met (weinig) zout en versgemalen peper.
- Warme champignons hoog opvullen met ansjoviscrème.
- Garneren met peterselie.
- Direct serveren.