Kefta

Kefta

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • bosje koriander knipt
  • 1 eetlepel(s) yoghurt
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 1 theelepel(s) komijnpoeder
  • 1 rode peper gesnipperd
  • 1 theelepel(s) garam masala
  • ½ theelepel(s) mosterdzaadjes

Instructies

  • Meng alle ingrediënten door elkaar en vorm 20 balletjes.
  • Zet deze een uur in de koelkast.
  • Bak ze rondom bruin in een beetje olie, voeg een paar eetlepels water toe en laat ze 10 minuten sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Kefta (kofte, kofta, köfte, kefedes, kufta) zijn populair van India via het Middenoosten and Turkije helemaal tot Marokko. Het woord komt van het Perzische werkwoord “kuftan”, hetgeen “malen” betekent.
 
Serveer met rijst en kerriesaus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Lamsvlees / Rijst / Vlees
Land van herkomst Algerijë