Kip Kohlapuri

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg kippenpoten en of kipfilet zonder vel
  • 1 grote ui grof gesnipperd
  • 3 tenen knoflook gepelde en grof gesnipperd
  • 1 blokjes gemberwortel 2 1/2 x 2 1/2 cm, gepeld en grof gesnipperd
  • 6 eetlepels olie
  • 1 theelepel kurkuma gemalen
  • 2 theelepel koriander gemalen
  • theelepel komijn gemalen
  • theelepel chilipoeder
  • 1 blikje tomaten
  • theelepel zout
  • 1,8 dl water
  • 5 hele groene chilipepers
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 eetlepels korianderblaadjes gehakte

Instructies

  • Snijd de kip door (scheid de poten van de dijen en snijd de filet in 2 of 3 stukken), spoel ze met koud water af en laat ze op keukenpapier drogen.
  • Verwerk de ui, knoflook en gember in de keukenmachine tot een gladde puree. Voeg zo nodig beetje water toe.
  • Verhit de olie op half vuur, voeg de gepureerde ingrediënten toe en roerbak 5-6 minuten.
  • Voeg de kurkuma, gemalen koriander, komijn en chilipoeder toe en roerbak op laag vuur 4-5 minuten.
  • Voeg de helft van de tomaten toe, roer en laat 2-3 minuten koken.
  • Voeg de stukken kip toe en braad ze in 4-5 minuten rondom aan.
  • Voeg het restant van de tomaten, met het sap, toe.
  • Voeg het water en het zout toe, breng het aan de kook, leg het deksel op de pan en stoof de kip gaar.
  • Roer af en toe (anders blijft de ingedikte jus op de bodem van de pan zitten).
  • Voeg de groene chilipepers en de garam masala toe, leg het deksel op de pan en laat nog 5 minuten sudderen.
  • Neem de pan van het vuur en roer de korianderblaadjes door het gerecht.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst India