Mango ijslolly’s met een pittige dip

Mango ijslolly’s met een pittige dip

Porties: 4 van 90ml
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Voor de ijsjes
  • 50 gram suiker
  • 1 rijpe mango
  • sap van 1 limoen
  • voor erbij
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 1 tl suiker
  • ¼ tl cayennepeper
  • limoenpartjes

Instructies

  • Maak een suikersiroop door de suiker met 55 ml water te verwarmen totdat de suiker is opgelost.
  • Laat afkoelen.
  • Snij de mango’s doormidden langs de pit en schep of snijd al het vruchtvlees eruit en doe dat in de blender
  • Pers 1 limoen uit en doe het sap bij de mango
  • Pureer dit glad in de blender en voeg dan de suikersiroop toe
  • Vul de ijslolly vormen met de mango puree en steek de stokjes erin (als dit lastig is, doe dit dan na ca 1 uur wanneer het al iets bevroren is)
  • Laat de ijsjes volledig bevriezen (dit kan enkele uren duren)
  • Meng in een kom het zeezout met de suiker en cayennepeper en serveer dit met limoenpartjes bij de mango ijslolly’s
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht