Weense Vanille Café Latte

Weense Vanille Café Latte

Geniet van deze heerlijke Weense café latte met vanille, een perfecte combinatie van intense koffiesmaak, zoete vanille en romig melkschuim, geïnspireerd door de Weense koffiecultuur.
Voorbereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Land van herkomst: Oostenrijk
Servings: 1
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 Roma espresso's van 40 ml
  • 10 ml vanillesiroop
  • 100 ml melk
  • Busje slagroom
  • Chocoladevlokken

Instructies

  • Schenk de vanillesiroop in het receptenglas.
  • Zet het glas onder uw Nespresso machine en zet 2 espresso's van 40 ml in het glas.
  • Roer het geheel door.
  • Bereid het melkschuim met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer en schenk het melkschuim bij de koffie in het glas.
  • Top het glas af met een mooie toef slagroom en garneer met een beetje chocoladeschaafsel.
  • Serveer direct.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 8g | Zout: 0.1g | Sugar: 10g

Verfrissende IJscappuccino

Verfrissende IJscappuccino

Geniet van deze verfrissende ijscappuccino, perfect voor een zonnige middag of als verwennerij op elk moment van de dag
Voorbereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Koude Dranken
Land van herkomst: Italië
Servings: 2
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 Ristretto espresso's van 40 ml ook lekker met Roma, Arpeggio of Ristretto Decaffeinato
  • 250 ml koude volle melk
  • Suiker naar smaak
  • Snufje kaneel nootmuskaat of cacao

Instructies

  • Zet de 3 espresso's (40 ml elk) in een kan en voeg 200 ml koude, volle melk toe.
  • Voeg eventueel wat suiker toe naar smaak en roer goed.
  • Plaats de kan gedurende 10 minuten in de koelkast.
  • Bereid het melkschuim van de resterende 50 ml melk met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer of het stoompijpje van uw Nespresso machine.
  • Haal de kan uit de koelkast en verdeel de gekoelde koffie over de 2 receptenglazen.
  • Voeg voorzichtig 3-4 eetlepels melkschuim toe aan elk glas.
  • Bestrooi de glazen als laatste met een snufje kaneel, nootmuskaat of cacao.
  • Serveer direct.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 5g | Vet: 6g | Zout: 0.1g | Sugar: 5g

Romige Latte Macchiato

Romige Latte Macchiato

Laat deze klassieker uw dag verwarmen met zijn heerlijke smaak en delicate textuur
Voorbereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Land van herkomst: Italië
Servings: 1
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 espresso van 40 ml van een koffie naar keuze
  • 150 ml melk
  • Suiker naar smaak

Instructies

  • Bereid het melkschuim met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer en schenk de melk in het receptenglas.
  • Laat het glas een minuutje staan zodat er mooie lagen ontstaan.
  • Zet het glas onder uw Nespresso machine en zet de espresso van 40 ml van de door u gekozen koffie rechtstreeks in het glas.
  • Voeg eventueel een beetje suiker toe naar smaak.
  • Geniet van deze romige Latte Macchiato, waarbij de warme melk en het romige melkschuim worden doordrenkt door de intense smaak van de espresso voor een heerlijk resultaat.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 3g | Vet: 4g | Zout: 0.1g | Sugar: 5g

Romige Nespresso Cappuccino

Romige Nespresso Cappuccino

Leer een perfecte cappuccino te maken en geef u over aan de heerlijke combinaties tussen melkschuim en verschillende espresso koffies.
Voorbereidingstijd3 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Land van herkomst: Italië
Servings: 1
Calories: 50kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 capsule van een espresso koffie van 40 ml naar keuze
  • 50 ml melk
  • Snufje cacao
  • Suiker naar smaak

Instructies

  • Zet een espresso van 40 ml van een espresso koffie naar keuze in het cappuccino-kopje.
  • Bereid het melkschuim met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer of het stoompijpje van uw Nespresso machine.
  • Schenk het melkschuim voorzichtig op de espresso in het kopje, waarbij je een mooie balans tussen melkschuim en espresso behoudt.
  • Voeg eventueel een beetje suiker of cacao toe naar smaak.
  • Geniet van deze romige Nespresso Cappuccino, waarbij de heerlijke combinatie tussen melkschuim en verschillende espresso koffies je zintuigen verwent.

Notities

Laat je meeslepen door de heerlijke aroma's en texturen van deze perfecte cappuccino, perfect om te genieten op elk moment van de dag!

Nutrition

Calories: 50kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 2g | Vet: 2g | Zout: 0.1g | Sugar: 2g

Romige Hazelnoot Cappuccino

Romige Hazelnoot Cappuccino

Laat je betoveren door de heerlijke smaken en texturen van deze klassieke cappuccino met een verrukkelijke hazelnoottwist!
Voorbereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Land van herkomst: Italië
Servings: 1
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 cup Livanto espresso ook lekker met Volluto
  • 20 ml hazelnootsiroop
  • 100 ml melk
  • 20 gram hazelnoten in stukjes gehakt
  • Suiker naar smaak

Instructies

  • Verdeel de hazelnoten over een bakplaat.
  • Strooi er een beetje suiker overheen.
  • Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven en rooster de hazelnoten tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
  • Schenk de melk en de hazelnootsiroop in uw Aeroccino melkopschuimer en bereid het melkschuim.
  • Zet de espresso van 40 ml in het cappuccino-kopje en voeg hier het melkschuim aan toe.
  • Garneer met de gekaramelliseerde hazelnoten.
  • Serveer direct en geniet van deze romige Hazelnoot Cappuccino, waarbij de espresso wordt omringd door zachte, romige melk en de subtiele aroma's van hazelnoot aanneemt.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 5g | Vet: 6g | Zout: 0.1g | Sugar: 5g

Romige Café Latte

Romige Café Latte

Laat deze heerlijke Café Latte je verwarmen en verkwikken op elk moment van de dag!
Recept categorieën: Warme dranken
Servings: 1
Calories: 60kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kopje Fortissio Lungo ook lekker met Vivalto Lungo of Linizio Lungo
  • 200 ml melk

Instructies

  • Bereid een lungo van 110 ml van de Fortissio Lungo in het receptenglas.
  • Bereid het melkschuim met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer.
  • Schenk de warme melk uit de Aeroccino op de koffie tot ongeveer 2 cm onder de rand van het glas door het melkschuim tegen te houden met een lepel.
  • Voeg als laatste een laagje melkschuim toe.
  • Geniet van deze romige Café Latte, een geweldige klassieker met een succesvolle combinatie van espresso en melk, overgoten met heerlijk, romig melkschuim.

Nutrition

Calories: 60kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 3g | Vet: 3g | Zout: 0.1g | Sugar: 6g

Cappuccino Crème Brûlée

Cappuccino Crème Brûlée

Voorbereidingstijd4 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Servings: 1
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 60 ml melk
  • 10 ml karamelsiroop
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 cup s VOLLUTO of BARISTA CHIARO koffie

Instructies

Bereid de melk:

  • Bereid de melk in een Aeroccino of met een stoompijpje, tot de melk romig en smeuïg is.

Voeg karamelsiroop en koffie toe:

  • Voeg de karamelsiroop toe aan een cappuccinokopje, samen met 25 ml BARISTA Chiaro koffie.
  • Roer goed door.

Voeg schuim toe aan de koffie:

  • Schenk de opgeschuimde melk voorzichtig boven op de koffie.

Voeg bruine suiker toe:

  • Strooi de bruine suiker over het melkschuim en karamelliseer de suiker met een gasbrander, net zoals bij een echte crème brûlée.

Notities

Deze cappuccino crème brûlée is een dessert op zich, maar als je een extra genot wilt toevoegen, probeer dan een zoete dessertwijn zoals een Sauternes. De rijke, honingachtige tonen van de Sauternes passen perfect bij de romige textuur en karamelachtige smaak van dit drankje.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 3g | Vet: 2g | Zout: 0.1g | Sugar: 21g