Moederdag Ontbijt uit de Airfryer
Verras je moeder met een heerlijk ontbijt uit de airfryer! Krokante croissant, zachtgekookt ei, en hartvormige deegjes gevuld met aardbeienjam. Compleet met vers sinaasappelsap en een bosje bloemen voor een extra speciale ochtend!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 1
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Grillpan accessoire
Hartjessteker of mesje
Bosje bloemen
- 1 ei
- 2 plakjes kant-en-klaar appeltaartdeeg
- 1 croissant
- 1 snee brood in tweeën gesneden
- Aardbeienjam
- Vers sinaasappelsap
Bereiding van de hartjes:
Gebruik een hartjessteker of mesje om twee hartjes uit de plakjes appeltaartdeeg te snijden.
Leg een lepel aardbeienjam op één van de hartjes en dek af met het tweede hartje.
Plaats de hartjes op de grillpan accessoire in de airfryer.
Bak deze 15 minuten in een voorverwarmde airfryer op 170 graden.
Bereiding van de broodjes en het ei:
Als de hartjes klaar zijn, leg het ei, de snee brood en de croissant in de airfryer.
Bak alles mee gedurende 8 minuten op 160 graden, totdat het ei zachtgekookt is en de broodjes krokant zijn.
Wijnadvies:
Voor dit ontbijt past een glas vers sinaasappelsap of een lichte mimosa met champagne perfect.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 7
Mexicaanse Enchiladas uit de Airfryer
Deze Mexicaanse enchiladas, gevuld met gekruid rundergehakt, bonen en tomaten, zijn een smaakexplosie! Perfect bereid in de airfryer, met een knapperige topping van geraspte kaas en jalapeño pepers. Ideaal voor een feestelijk diner!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 8 tortilla wraps
- 500 g rundergehakt
- 1 rode tomaat in stukjes
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 1 blik kidneybonen uitgelekt
- 100 g kleine tomaatjes gehalveerd
- 100 g geraspte kaas
- 2 el gerookte paprikapoeder
- 1 el komijn
- 1 klein blikje tomatenblokjes couillis
- Jalapeño pepers naar smaak
- Tortilla chips
- Tomatensalsa
- Olijfolie
Voorbereiding van de vulling:
Snijd de kleine tomaatjes doormidden en snipper de ui fijn.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak het rundergehakt op middelhoog vuur tot het begint te kleuren.
Voeg de gesnipperde ui, uitgeperste knoflook, paprikapoeder, komijn, stukjes tomaat, de helft van de tomatenblokjes (couillis) en de uitgelekte kidneybonen toe.
Bak alles samen nog ongeveer 3 minuten, totdat de smaken goed gemengd zijn.
Vullen en stapelen van de enchiladas:
Vul de tortilla wraps met het gehaktmengsel en rol ze op.
Leg vier opgerolde wraps op de grillpan van de airfryer.
Bestrijk de bovenkant van de wraps met een kwart van de overgebleven tomatenblokjes (couillis).
Leg de overige vier wraps erop en bestrijk opnieuw met de resterende tomatenblokjes.
Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en jalapeño pepers naar smaak.
Bereiding in de airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 160°C.
Plaats de grillpan met de enchiladas in de airfryer en bak ze gedurende 12 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Wijnadvies:
Combineer deze enchiladas met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, of ga voor een Mexicaans biertje zoals een Corona met een schijfje limoen.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 7
Limoncello Cheesecake uit de Airfryer
Deze verfrissende Limoncello cheesecake combineert de romigheid van kwark met de frisse smaak van citroen. Perfect bereid in de airfryer, een heerlijke traktatie voor elke speciale gelegenheid!
(inclusief koeltijd)2 uur uur
Servings: 8
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Bodem:
- 100 g cantuccini met amandelen
- 3 el fijne kristalsuiker
- 50 g roomboter
- 1 tl citroenrasp
Cheesecake:
- 680 g volle kwark
- 50 g fijne kristalsuiker
- 3 el Limoncello
- Rasp van 1 citroen
- ½ tl vanille-extract
- 3 eieren en 1 eiwit
Topping:
- 50 g fijne kristalsuiker
- 2 el maizena
- 125 ml water
- 3 el Limoncello
- 1 eigeel
Bodem bereiden:
Maal de cantuccini fijn samen met de citroenrasp, suiker en gesmolten roomboter.
Vet een springvorm van 20 cm in met boter en beleg de bodem met bakpapier.
Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
Verwarm de airfryer voor op 180°C en bak de bodem 5 minuten.
Cheesecake bereiden:
Meng de kwark, suiker, limoncello, citroenrasp en vanille-extract met een keukenmixer op halve snelheid.
Voeg de eieren een voor een toe, meng goed tussendoor.
Verlaag de temperatuur van de airfryer naar 130°C.
Giet het cheesecake mengsel over de koekbodem en bak 45 minuten in de airfryer.
Zet de airfryer uit en laat de cheesecake nog een uur in de gesloten airfryer staan om geleidelijk af te koelen.
Laat de cheesecake volledig afkoelen en zet hem daarna in de koelkast om verder op te stijven.
Topping bereiden:
Meng suiker en maizena in een pannetje.
Voeg langzaam het water en de Limoncello toe, en verwarm op laag vuur.
Laat het mengsel al roerend koken tot het indikt.
Haal van het vuur en roer het eigeel erdoorheen.
Laat de topping afkoelen voordat je deze over de cheesecake giet.
Wijnadvies:
Serveer deze cheesecake met een glas dessertwijn zoals een Moscato d'Asti, of een glaasje Limoncello voor een perfecte combinatie.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 20g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 7
Lamsrack met Rosevalaardappels en Suikerpeulen uit de Airfryer
Deze lamsrack, gecombineerd met kruidige rosevalaardappels en frisse suikerpeulen, is een feestelijke maaltijd die zowel eenvoudig als smaakvol is. Bereid in de airfryer voor een perfect sappig vlees en heerlijk krokante aardappels. Een echte traktatie voor speciale gelegenheden!
(inclusief marineren)4 uur uur 20 minuten min
Servings: 2
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 1 lamsrack
- 250 gram suikerpeulen
- 300 gram rosevalaardappels
- Olijfolie
- Bosje verse munt
- 1 eetlepel honing
- 3 takjes verse rozemarijn
- Zout en peper uit de molen
Voorbereiding van de marinade:
Maak een marinade door olijfolie, vers gesneden munt, een eetlepel honing, peper en zout te mengen.
Leg de lamsrack in de marinade en laat minimaal 4 uur marineren, bij voorkeur onder druk of vacuüm voor een optimaal resultaat.
Voorbereiding van de aardappels:
Snijd de rosevalaardappels in halve schijfjes.
Rits de rozemarijn van de takjes en voeg deze toe aan de aardappels.
Maak een marinade van 2 eetlepels olijfolie, peper en zout, en meng dit goed met de aardappels.
Laat ook de aardappels minimaal 4 uur marineren.
Bereiding in de airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
Leg de gemarineerde aardappels aan de linkerkant van de airfryer zeef en bak deze 5 minuten op 200 graden.
Voeg vervolgens de lamsrack aan de rechterkant toe en bak beide samen nog eens 5 minuten op 200 graden.
Was intussen de suikerpeulen en zorg dat er wat druppels water op blijven zitten.
Leg de suikerpeulen de laatste 5 minuten bij het vlees en de aardappels in de airfryer.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Pinot Noir, die goed past bij de rijke smaken van het lamsvlees en de aardappels.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 7
Lamsrack met een Macadamia Korst uit de Airfryer
Deze lamsrack, bedekt met een knapperig korstje van macadamianoten en rozemarijn, is een waar feest voor de smaakpapillen. Perfect bereid in de airfryer voor een sappig en smaakvol resultaat!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 800 g lamsrack
- Peper en zout naar smaak
- 75 g ongezouten macadamianoten
- 1 eetlepel broodkruim liefst zelfgemaakt
- 1 eetlepel verse rozemarijn gehakt
- 1 ei
Bereiden van de knoflookolie:
Voorbereiden van de korst:
Aanbrengen van het korstje:
Haal de lamsrack eerst door het losgeklopte ei en laat het overtollige ei goed uitlekken.
Rol het vlees vervolgens door het macadamia-mengsel, zodat het goed bedekt is.
Bereiding in de airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 100°C.
Plaats de lamsrack in de mand van de airfryer en stel de timer in op 25 minuten.
Na 25 minuten, verhoog de temperatuur naar 200°C en bak nog eens 5 minuten voor een krokant korstje.
Verwijder de lamsrack uit de airfryer, dek af met aluminiumfolie en laat het vlees 10 minuten rusten voor het serveren.
Wijnadvies:
Serveer deze lamsrack met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Syrah, die de rijke smaken van het vlees en de notenkorst perfect aanvult.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 35g | Vet: 45g | Zout: 0.8g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 7
Malse Lamskroon met Muntpesto uit de Airfryer
Geniet van een prachtig bereide lamskroon, rijkelijk bestreken met verse muntpesto. Dit gerecht is ideaal voor een feestelijke maaltijd en kan gemakkelijk in de airfryer worden bereid!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 2 lamsracks
- 1 bosje verse munt
- 1 teentje knoflook
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel honing
- Versgemalen peper naar smaak
Bereiding van de muntpesto:
Doe de verse munt, knoflook, olijfolie en honing in de hakmolen van een staafmixer.
Pureer de ingrediënten tot een dunne, smaakvolle muntpesto.
Zet een deel van de pesto apart voor later gebruik.
Voorbereiden van de lamskroon:
Snijd de lamsracks vanaf de bovenkant tussen de botjes een stukje in, zodat ze iets loskomen.
Vorm de lamsracks tot een kroon en bind ze stevig samen met keukentouw.
Smeer de lamskroon royaal in met de muntpesto, zorg ervoor dat de hele kroon goed bedekt is.
Bereiding in de airfryer:
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius en plaats de grillpan erin.
Leg de lamskroon in de grillpan en bak deze 15 minuten op 200 graden.
Open elke 5 minuten de airfryer en smeer de lamskroon in met een nieuwe laag muntpesto voor extra smaak.
Serveren:
Serveer de lamskroon met aardappelpuree en verse fijne groenten naar keuze.
Garneer eventueel met een beetje extra muntpesto voor een frisse afwerking.
Wijnadvies:
Combineer deze lamskroon met een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot, die goed past bij de rijke smaken van het lamsvlees en de muntpesto.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 30g | Vet: 45g | Zout: 0.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 7
Lamsgehakt op Stokjes met Kruidige Krieltjes en Tomatensaus
Geniet van sappig lamsgehakt op stokjes, perfect gekruid en gecombineerd met cajun-krieltjes. Afgerond met een zelfgemaakte tomatensaus, dit is een heerlijk en eenvoudig gerecht uit de airfryer!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Voor het hoofdgerecht:
- Krieltjes hoeveelheid naar wens
- Cajunkruiden naar smaak
- 400 g lamsgehakt
- 4 lente-uitjes fijngesneden
- 2 tomaten zonder pitjes en vocht, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- Peterselie bieslook, peper en mediterrane kruiden naar smaak
Voor de saus:
- 2 grote tomaten in stukjes
- ⅔ potje tomatenpuree
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 soeplepels rode curry
- Currykruiden peper, knoflookkruiden, Provençaalse kruiden naar smaak
- Olijfolie
Bereiding van de krieltjes:
Was de krieltjes en snijd ze doormidden.
Kruid de krieltjes met cajunkruiden naar smaak.
Plaats de gekruide krieltjes in de airfryer.
Bereiding van het lamsgehakt op stokjes:
Meng in een kom het lamsgehakt met de fijngesneden lente-uitjes, tomaten, knoflook, peterselie, bieslook, peper en mediterrane kruiden.
Vorm met het gehaktmengsel kleine rolletjes en draai deze rondom de satéprikkers tot ze stevig vastzitten.
Plaats de lamsgehaktstokjes bij de krieltjes in de airfryer.
Airfryer bereiding:
Stel de airfryer in op 180°C en bak zowel de krieltjes als de lamsgehaktstokjes gedurende 15 minuten, tot alles goudbruin en gaar is.
Bereiding van de tomatensaus:
Verhit een klein beetje olijfolie in een kookpot op het vuur.
Voeg de stukjes tomaat toe en laat even sudderen.
Voeg vervolgens de tomatenpuree, knoflook, rode curry en de kruiden toe.
Laat de saus sudderen tot de tomaten volledig zacht zijn.
Gebruik een staafmixer om de saus glad te mixen.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een volle rode wijn zoals een Shiraz of een Malbec, die goed samengaat met de kruidige smaken van het lamsvlees en de tomatensaus.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 7
Lamsbout met Spruitjes en Aardappel Quenelles uit de Airfryer
Deze lamsbout, perfect bereid in de airfryer, wordt geserveerd met spruitjes en aardappel quenelles. Een complete en smaakvolle maaltijd zonder smaakoverdracht, ideaal voor een feestelijk diner!
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 1 lamsbout van 1000 gram
- 500 gram spruitjes diepvries of vers
- 8 aardappel quenelles volgens betreffend recept
- Verse rozemarijn
- Verse tijm
- 1 teen knoflook
- 150 gram wilde paddenstoelenmix
- Arachide olie om in te smeren
- 1 eetlepel honing
- Neutrale olie voor de spruitjes
Koop een mooie lamsbout en rol hierin enkele takken verse rozemarijn en citroentijm.
Gebruik indien gewenst keukentouw om de kruiden op hun plaats te houden.
Smeer de lamsbout in met arachide olie en plaats deze in de airfryer.
Bak de lamsbout 75 minuten op 150 graden Celsius.
Terwijl de lamsbout bakt, maak je de spruitjes schoon en meng je ze met een eetlepel honing en een beetje neutrale olie.
Na 75 minuten leg je de spruitjes en de bevroren aardappel quenelles bij de lamsbout in de airfryer.
Verhoog de temperatuur van de airfryer naar 200 graden Celsius en bak nog eens 15 minuten, tot de spruitjes en aardappel quenelles goudbruin en gaar zijn.
Haal de lamsbout, spruitjes en aardappel quenelles uit de airfryer en serveer direct.
Serveer deze maaltijd met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of een Shiraz, die de rijke smaken van het lamsvlees en de paddenstoelen complementeren.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 45g | Vet: 40g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 7
Zelfgemaakte Kroketten van Kliekjes uit de Airfryer
Zin om creatief met kliekjes om te gaan? Maak je eigen huisgemaakte kroketten met restjes stoofvlees, goulash, of andere gerechten. Deze heerlijke krokante snacks zijn eenvoudig te bereiden in de airfryer!
(inclusief invriezen)1 dag d 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 blik ragout of goulash of kliekjes naar keuze
- 3 eieren
- 200 gram paneermeel of panko
Plaats de ragout, goulash, of kliekjes waarvan je kroketten wilt maken in een leeg blik en vries het minimaal 24 uur in.
De volgende dag, houd het ingevroren blik 5 minuten onder een warme kraan om de inhoud los te maken.
Open het blik aan beide kanten en duw de bevroren inhoud eruit.
Snijd de bevroren inhoud voorzichtig in 4 gelijke schijven.
Als de schijven te hard zijn, kun je ze een paar minuten in de magnetron verwarmen of even 5 minuten laten liggen om ze wat zachter te maken.
Klop de eieren los in een kom en doe het paneermeel of panko in een andere kom.
Haal elke schijf door het ei en vervolgens door het paneermeel of panko.
Herhaal dit proces drie keer om een goede korst te vormen.
Spray de kroketten licht in met wat neutrale olie om een extra krokante textuur te krijgen.
Plaats de kroketten in de airfryer en bak ze 15 minuten op 180 graden Celsius, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Serveer de kroketten direct en geniet van je zelfgemaakte lekkernijen.
Wijnadvies:
Serveer deze kroketten met een glas droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, of kies voor een klassiek Nederlands biertje.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 7g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 7
Italiaanse Kipspies met Mozzarella en Tomaat
Een heerlijke Italiaanse kipspies gevuld met mozzarella en tomaat. Perfect gekruid met Italiaanse kruiden en eenvoudig bereid in de airfryer. Ideaal voor een snelle en smaakvolle maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 2
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- Kipfilet hoeveelheid naar wens
- Mozzarella hoeveelheid naar wens
- Tomaat hoeveelheid naar wens
- Italiaanse kruiden naar smaak
- Zout naar smaak
Maak inkepingen in de kipfilet, zodat er ruimte ontstaat om de vulling toe te voegen.
Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes.
Stop afwisselend plakjes mozzarella en tomaat in de inkepingen van de kipfilet.
Bestrooi de kipfilet met zout en Italiaanse kruiden naar smaak.
Steek een satéprikker door de hele kipfilet heen om de vulling op zijn plaats te houden.
Plaats de gevulde kipfilets in de airfryer.
Stel de airfryer in op 140°C en bak de kip 8 minuten.
Verhoog vervolgens de temperatuur naar 160°C en bak nog eens 12 minuten totdat de kip gaar is en de mozzarella gesmolten.
Haal de kipspies uit de airfryer en serveer direct.
Wijnadvies:
Deze kipspies gaat goed samen met een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti, of een verfrissende witte wijn zoals Pinot Grigio.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 35g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / airfryer / Pagina 7