Recept afdrukken
No ratings yet

Beef Wellington uit Somerset

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Engeland
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 8 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 ½ kg malse rosbief aan één stuk van gelijke dikte
  • 1 ½ eetlepel cognac
  • Zout peper
  • 50 gr boter
  • 2 uien zeer fijngesneden
  • 350 gr champignons zeer fijngesneden
  • 1 pakje bladerdeeg 450 gr, ontdooid
  • 175 gr roompâté bijv. van kip of eend
  • 2 eieren losgeklopt

Voor de saus:

  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 50 gr boter
  • 125 gr champignons fijngesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 6 dl kalfsfond pot, of sterke vleesbouillon
  • 3 dl rode wijn

Instructies

  • Bestrijk de rosbief (op kamertemperatuur) met cognac en bestrooi met zout en peper.
  • Verhit 25 gr boter en bak de rosbief rondom bruin gedurende 10 minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Bak de ui in 25 gr boter gedurende 10 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten totdat het meeste vocht verdampt is.
  • Breng op smaak met zout en peper, en laat afkoelen.
  • Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een grote lap die ruim om het vlees past.
  • Meng de roompâté met 4 eetlepels champignonmengsel en strijk een dikke laag over de bovenkant van het vlees.
  • Plaats het vlees met de bestreken kant op het midden van het deeg.
  • Strijk de rest van het champignonmengsel over de zijkanten en bovenkant van het vlees.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de hoeken uit het deeg (anders wordt het deeg daar te dik).
  • Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei en vouw het deeg om het vlees.
  • Druk de randen goed aan.
  • Leg het deeg met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat.
  • Rol de overgebleven deegresten opnieuw uit, snijd blaadjes en plak deze met losgeklopt ei op het deeg.
  • Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  • Steek een vleesthermometer via de zijkant in het vlees, waarbij de punt van de thermometer in het midden moet zitten.
  • Bak het vlees in het midden van de oven gedurende 30 minuten totdat het deeg bruin is en het vlees een kerntemperatuur van 50-55 °C heeft.
  • Dek het deeg af met aluminiumfolie als het te bruin wordt.
  • Laat de Beef Wellington, verpakt in aluminiumfolie, nog 5 minuten rusten.

Voor de saus:

  • Bak de ui 5 minuten in boter, voeg champignons toe en bak nog 3 minuten mee.
  • Roer de bloem erdoor en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de kalfsfond en wijn toe, deel voor deel, en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Zeef de saus.
  • Leg de Beef Wellington op een voorverwarmde schaal en snijd het in plakken.
  • Serveer de saus apart.

Notities

Geniet van deze heerlijke Beef Wellington uit Somerset!

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse Spiezen met Gepofte Aardappels

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
calorieën: 750kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 grote kruimige aardappels à 200 g
  • 500 g hamlappen in blokjes
  • 3 uien in partjes
  • 1 rode paprika in stukken
  • 250 g champignons gehalveerd
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Boen de aardappels schoon, prik ze regelmatig in met een vork en plaats ze op keukenpapier.
  • Verwarm ze gedurende 6 minuten in de magnetron op vol vermogen.
  • Draai de aardappels om en laat ze nog eens 6 minuten garen.
  • Wikkel de aardappels in een schone keukenhanddoek en laat ze 10 minuten nagaren.
  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Rijg de hamlappen en groenten om en om aan de satéstokjes, waarbij je het ontbijtspek zigzaggend meeneemt.
  • Meng de Provençaalse kruiden en peper door 4 eetlepels olijfolie en bestrijk hiermee de spiesen.
  • Plaats de spiesen op de ingevette bakplaat en schuif ze 10 cm onder de grill.
  • Rooster ze gedurende 8-10 minuten, waarbij je ze af en toe keert.
  • Snijd de gare aardappels aan de bovenzijde in, duw ze iets open, besprenkel ze met de resterende olie en bestrooi ze met zout en peper.
  • Bestrooi de spiesen met zout en serveer ze met de gepofte aardappels.

Notities

Serveer deze Provençaalse spiezen met een frisse groene salade.

Nutrition

Calories: 750kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 50g | Zout: 2.5mg | Sugar: 4g