Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Groentespiesjes met Pittige Pepermarinade

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 240kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 ratatouillepakket met courgette, aubergine, tomaat, ui, rode en groene paprika
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 2 eetlepels jalapeñopepers uit een potje à 225 g
  • 4 cm gemberwortel geschild en in stukjes
  • 4 eetlepels olie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de groenten uit het ratatouillepakket in grove, gelijkmatige stukken.
  • Hak de knoflook en jalapeñopepers fijn.
  • Rasp de gember.
  • Doe de knoflook, pepers, gember, olie, tijm, piment, honing, sojasaus en citroensap in een kleine mengkom of hakmolen van de keukenmachine, of gebruik een vijzel.
  • Pureer het geheel tot een fijne marinade.
  • Meng de groenten in een schaal met de pepermarinade en laat de smaken minstens 1 uur intrekken.
  • Schep regelmatig om.
  • Rijg de gemarineerde groenten afwisselend aan spiesjes.
  • Rooster de spiesjes op de barbecue in 1 of 2 porties in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
  • Keer regelmatig en bestrijk met de overgebleven marinade.
  • Leg de spiesjes op een schaal en bestrooi met zout en peper naar smaak.

Notities

Wijnadvies:

Een verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze pittige groentespiesjes. De fruitige tonen van de wijn zorgen voor een mooi contrast met de pittige marinade.

Nutrition

Calories: 240kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 1.8mg | Sugar: 14g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Kalkoenfilet met Sinaasappelmarinade en Rozemarijn

inclusief marineren2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4 personen
calorieën: 220kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 18 lapjes kalkoenfilet à la minute ca. 3 schaaltjes
  • 200 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel kruidenazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 15 g verse rozemarijn
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Leg de kalkoenfiletlapjes naast elkaar in een lage schaal.
  • Meng in een kom het sinaasappelsap met de geperste knoflook, kruidenazijn, olijfolie en grove mosterd.
  • Schenk de sinaasappelmarinade over de kalkoenfilet.
  • Knip de takjes rozemarijn in 2-3 stukken en steek ze tussen het vlees.
  • Dek de schaal af en laat het vlees minimaal 2 uur marineren in de koelkast, waarbij je de lapjes af en toe keert.
  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  • Dep de lapjes droog met keukenpapier.
  • Grill de kalkoenfiletlapjes op de barbecue (afhankelijk van hun dikte) in 1-2 minuten per kant bruin en gaar (of in 2-3 porties in een grillpan).
  • Bestrooi met zout en peper naar smaak.

Notities

Wijnadvies:

Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier vormt een mooie aanvulling op de sinaasappelmarinade en de gegrilde kalkoen.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 30g | Vet: 8g | Zout: 0.5mg | Sugar: 4g