Chinese flensjes met kip en hoisinsaus

Chinese flensjes met kip en hoisinsaus

Deze Chinese flensjes gevuld met gemarineerde kip, knapperige groenten en een smaakvolle hoisinsaus zijn een heerlijke Aziatische lekkernij voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hapjes, Kip, Pannenkoeken
Land van herkomst: China
Servings:
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de flensjes:

  • 125 gram bloem gezeefd
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 3 deciliter melk
  • Zout naar smaak

Voor de vulling:

  • 2 dubbele kipfilets
  • Peper en zout naar smaak
  • Mespuntje vijfkruidenpoeder
  • Scheutje lichte sojasaus
  • 1 komkommer in dunne reepjes
  • 3 lente-uien in dikke lucifers gesneden
  • 6 gedroogde Chinese champignons 30 minuten geweekt in heet water, steeltjes verwijderd

Voor de saus:

  • 4 eetlepels hoisinsaus
  • 4 eetlepels suiker of minder als je candarell gebruikt
  • 1 eetlepel sesamolie

Instructies

Flensjes bereiden:

  • Meng de bloem, melk, eieren, olie en een snufje zout tot een glad beslag.
  • Laat het beslag even rusten.
  • Bak dunne flensjes in een koekenpan en dek ze af tot gebruik.

Vulling bereiden:

  • Snijd de kipfilets horizontaal doormidden en marineer met peper, zout, vijfkruidenpoeder, sojasaus en olie.
  • Verhit een grillpan en bak de kipfilets gaar.
  • Laat ze afkoelen en snijd in dunne reepjes.
  • Snijd de lente-ui en de komkommer in dikke lucifers.
  • Snijd de geweekte Chinese champignons in dunne reepjes.
  • Meng de ingrediënten voor de hoisinsaus in een kommetje.

Flensjes vullen en stomen:

  • Smeer een dun laagje hoisinsaus op een flensje.
  • Beleg met reepjes kip, komkommer, lente-ui en champignons.
  • Rol de flensjes strak op en leg ze op een hittebestendig bord zonder ze tegen elkaar te plaatsen.
  • Plaats een rekje of een klein conservenblikje met open boven- en onderkant in een wok.
  • Vul de wok met water tot 1 cm onder de rand van het rekje en breng aan de kook.
  • Zet het bord met flensjes op het rekje, sluit de wok met een deksel en laat 10 minuten stomen.
  • Serveer warm en geniet!

Notities

Serveertip:
Serveer met extra hoisinsaus en wat sesamzaadjes voor een nog rijkere smaak.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Riesling past perfect bij deze hartige flensjes.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 28g | Vet: 8g | Zout: 2.2g | Sugar: 10g

Basisdeeg voor luchtige Bah Pao

Basisdeeg voor luchtige Bah Pao

Dit basisdeeg voor Bah Pao zorgt voor heerlijk luchtige gestoomde broodjes. Ideaal om te vullen met een hartige of zoete vulling naar keuze!
Recept categorieën: Basisrecept, Brood
Land van herkomst: China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: stuks
Calories: 160kcal
Author: Onbekende auteur

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 25 gram verse gist of 10 gram droge gist
  • 1 ei
  • 1 eetlepel suiker
  • Snufje zout
  • 3 deciliter lauw water

Instructies

  • Los de verse gist op in ½ deciliter lauw water en roer goed door.
  • Doe de bloem in een beslagkom en voeg de opgeloste gist toe.
  • Voeg het ei, de suiker en een snufje zout toe.
  • Meng beetje bij beetje de rest van het lauwe water erbij en kneed tot een soepel deeg.
  • Kneed het deeg stevig door tot een elastische bal ontstaat.
  • Leg het deeg in een beslagkom en dek af met een vochtige doek.
  • Laat het deeg rijzen op een warme plek gedurende 1,5 uur, of tot het verdubbeld is in volume.
  • Voor een diepere smaak kan het deeg een nacht rijzen in de koelkast.

Notities

Serveertip:
Gebruik dit basisdeeg om Bah Pao te vullen met bijvoorbeeld gekruid gehakt, kip, groenten of een zoete vulling zoals rode bonenpasta.
Wijnadvies:
Niet van toepassing. Bah Pao wordt traditioneel geserveerd met thee of een lichte bouillon.

Nutrition

Calories: 160kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 5g | Vet: 2g | Zout: 0.3g | Sugar: 2g

Luchtige Kersenmousse met Chocolade

Luchtige Kersenmousse met Chocolade

Deze luchtige kersenmousse met romige vla en versieringen van chocolade is een feestelijk en heerlijk eenvoudig dessert.
Bereidingstijd15 minuten
koelen1 uur
Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 ml slagroom
  • 3 el suiker
  • 500 ml blanke vla
  • 1 pot kersen 380 ml, uitgelekt
  • 8 chocoladeblaadjes decoratie

Instructies

  • Doe de slagroom en suiker in een beslagkom en klop de slagroom stijf met een mixer.
  • Schenk de vla in een andere kom.
  • Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom beetje bij beetje door de vla tot een luchtige mousse ontstaat.
  • Zet de mousse minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Laat de kersen uitlekken in een zeef en dep ze goed droog.
  • Schep de helft van de mousse in coupeglazen.
  • Leg de uitgelekte kersen erop, houd 8 kersen apart voor de decoratie.
  • Schep de rest van de mousse over de kersen en strijk de bovenkant glad.
  • Garneer elk glas met 2 kersen en 2 chocoladeblaadjes.

Notities

Serveertip:

Serveer goed gekoeld met extra chocoladeschaafsel voor een luxe uitstraling.

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Ruby Port of een Kirsch past perfect bij de kersenmousse.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 5g | Vet: 22g | Zout: 0.2g | Sugar: 32g

Hartige Kaaskletsers met Spek en Ananas

Hartige Kaaskletsers met Spek en Ananas

Deze knapperige hartige taartjes met kaas, spek en ananas zijn perfect als snack of voorgerecht. Een heerlijke combinatie van hartig en zoet!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hartige taart, Varkensvlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 pakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 schijf ananas uit blik, in kleine stukjes
  • 2 eieren
  • 125 g roomkaas
  • 50 g spekreepjes
  • 2 tl kerriepoeder
  • 75 g belegen kaas geraspt
  • 10 sprietjes bieslook fijngeknipt
  • 1 el boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
  • Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.
  • Laat de ananas uitlekken en snijd in kleine stukjes.
  • Klop de eieren los in een kom met een vork.
  • Roer de roomkaas, spekreepjes, ananas en kerriepoeder erdoor.
  • Vet de bakvormpjes licht in met boter.
  • Leg in elk vormpje een plakje bladerdeeg en druk goed aan.
  • Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Verdeel het eimengsel over de vormpjes en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Knip de bieslook fijn en strooi over de taartjes.
  • Bak de taartjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat ze 5 minuten afkoelen en snijd het deeg langs de randen los voordat je ze uit de vormpjes haalt.

Notities

Serveertip:

Serveer warm met een frisse salade of een lichte mosterdsaus.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij deze hartige taartjes.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 14g | Vet: 24g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g