Abrikozenmousse
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 citroen
- 1 l water
- 200 g suiker
- 1 kg abrikozen
- 2,5 dl slagroom
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 150 g suiker
- 15 g gelatine
- 2 eetlepel(s) kirsch
Rasp de citroen en pers deze uit.
Was de abrikozen, halveer ze en bewaar 2 helften voor de garnering.
Doe het water, het citroenrasp en -sap in een pan en voeg de suiker toe.
Laat dit 12 minuten koken.
Leg de abrikozen in de siroop en bedek ze met bakpapier en een bord, zodat ze onder de siroop blijven.
Pocheer ze 10 minuten.
Zeef de abrikozen en bewaar 1,25 deciliter vocht.
Pureer de abrikozen in de keukenmachine of blender.
Er moet ongeveer 750 gram overblijven.
Klop de slagroom halfstijf.
Klop in een pan de eieren, de eidooiers, de abrikozenpuree en de suiker los en verwarm dit tot net tegen de kook aan.
Zet de pan in een kom met ijs en roer het geheel lauw.
Week de gelatine en los deze op in het achtergehouden abrikozenvocht.
Meng de gelatinemassa door het abrikozenmengsel en voeg de slagroom en de kirsch toe.
Giet het mengsel in een vorm en laat het minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
Stort de vorm op een plateau en garneer de mousse met de apart gehouden abrikozen.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 12
Aardbeienroomijs
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 g aardbeien
- 250 g suiker
- ½ l slagroom
- 3 eierdooiers
- 1 blaadje(s) gelatine
Begin met de metalen bak (1 l) en een lepel in de vriezer te zetten, deze moeten goed koud zijn zodat het ijs straks direkt bevriest.
Pureer de aardbeien, met de hand, met een blender, door een zeef, kauwen en uitspugen, whatever.
Los de suiker op in de aardbeienpuree (hard roeren).
Week de gelatine in koud water.
Klop de eidooiers los met een klein beetje slagroom, voorzichtig verwarmen en dan de rest van de slagroom toevoegen, flink roeren, niet laten koken! Gelatineblaadje uitknijpen en bij de warme slagroom/ei-vla voegen slagroom/ei/gelatine-vla bij de aardbeien/suiker-puree voegen.
Dit helemaal laten afkoelen, in de koelkast Dan dit in de metalen bak in de vriezer doen.
Elk half uur de massa goed doorroeren met de koude lepel, vooral alles goed van de zijkant schrapen.
Na +/- anderhalf uur is het softijs na een uur of drie is het heerlijk schepijs.
Luchtdicht bewaren in de vriezer waarbij zo weinig mogelijk lucht bij het zit (kortom: in een passende tupperware bak).
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 12
Aardbeien Smothie
In de meeste smoothies zit zuivel zoals melk of yoghurt maar er zijn ook mensen die deze producten juist niet in hun smoothie willen omdat er vaak extra calorieën inzitten of omdat ze allergisch voor zuivel producten zijn. Voor deze mensen hier de vet vrije aardbeien smoothie. Het is een vrij simpele maar met een beetje honing erbij wordt hij overheerlijk en vooral gezond.
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 kopje aardbeien
- ¼ kop water
- 4 ijsklontjes
- 1 theelepel honing
Vul de blender met de aardbeien en het water.
Voeg de honing en als laatste de ijsklontjes toe.
Begin met blenden op de laagste stand en dan geleidelijk naar hoog totdat alles een fruitige rode vloeistof is
Blend nog 30 seconden op de hoogste stand om de smoothie te ontluchten.
Geniet van deze heerlijke vet vrije aardbeien smoothie.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 12
Mango surpise
Gelijk veel vitaminen 🙂
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- ¼ kop mango stukken
- ¼ kop avocado gestampte
- ½ kop mangosap
- ¼ kop magere yoghurt
- 1 theelepel limoensap verse
- 1 theelepel suiker
- 6 ijsblokjes
Een lekkere Mango smoothie die door toevoeging van avocado zijdezacht wordt.
Combineer de mango, avocado, mango sap yoghurt, limoensap en ijsblokjes in een blender en blend alles tot een mooie gladde laag.
Giet het in een glas en versier het glas met een schijfje mango en een aardbei om het een beetje gezellig te maken
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 12
Appel kiwi
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 cox appel
- 1 kiwi
- ½ geperste citroen
- ½ geperste grapefruit of sap uit pak
- 1 teen knoflook
- 1 schijfje gember grootte 2 eurostuk
- 1 theelepel mosterd
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 12
Groene groen smootie
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 banaan is stukjes
- 1 kopje druiven
- 0,2 liter vanille yoghurt
- ½ appels geschild en gepit
- 1½ kopje spinazie verse
Plaats de banaan, druiven, appel , yoghurt en spinazie in de blender en blend totdat het een mooie gladde laag is.
Giet het in een glas en genieten maar!
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 12
4 Kleuren Smoothie
Een heerlijke smoothie met veel soorten fruit die je helpt af te koelen na een warme dag of je extra energie geeft voor een drukke dag.
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 kiwi
- 1 banaan
- ½ kopje bosbessen
- 1 kopje aardbeien
- 1 kopje ijsblokjes
- ½ kop sinaasappelsap
- ¼ liter perzikenyoghurt
Stop alle ingrediënten in de blender.
Pureer alles gedurende ongeveer 30 seconden totdat je een mooie gladde laag hebt.
Geniet van deze verfrissende 4-kleuren smoothie!
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 12
Granberrie Smootie
Goed voor je urinewegen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- ½ kopje bosbessen
- ½ kopje aardbeien
- ½ kopje bramen
- 1 middelgrote peen
- 1 kopje magere melk
- 1 kopje cranberries
- 2 kopjes ijs
Deze is ook lekker voor ontbijt
Giet alles in de blender en zet hem voluit, je haalt hier makkelijk 2 glazen ui
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 12
Frambozen smoothie
Servings: 1
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 100 gram frambozen
- 1 deciliter magere yoghurt
- sap van 1 rode grapefruit
- beetje zoetstof Stevia
- 1 ring ananas vers
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 12
Pittige tomatensalsa
Servings: 10 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- Tomaten ontveld/ontpit (eventueel blik)
- rode paprika ontpit, in stukken
- 2 rode uien in stukken
- 2 kleine teentjes look of 1 grote
- 1 witte ui in stukken
- 2 takjes munt verse
- 4 takjes citroenmelisse verse
- 4 takjes peterselie verse
- 1 chili pepertje of 1 koffielepel gedroogde chili zaadjes
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel koriander
- 1 eetlepel hot mosterd
- 2 eetlepel vodka
- 1 theelepel zeezout grof
- 1 deciliter olijfolie
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten samen in de blender, maar hou de helft van de olie apart
zet de blender op en laat het ding z`n werk doen tot alles mooi gemixt is.
Voeg nog wat olie toe tot de gewenste smeuiïgheid.
Proef en voeg eventueel nog cayennepeper en zout toe.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 12