Gazpacho in borrelglaasjes met ciabatta
Frisse Spaanse gazpacho geserveerd in borrelglaasjes, met krokante ciabatta. Perfect als lichte amuse of zomerse starter!
Porties: 8
calorieën: 90kcal
Equipment
- borrelglaasjes
Ingrediënten
Instructies
Maak de gazpacho:
- Pureer in een keukenmachine de komkommer, tomaten, paprika, sjalot en knoflook tot een gladde massa.
- Verwijder de korstjes van 2 plakjes ciabatta en verkruimel het brood boven de groentepuree.
- Voeg de balsamicoazijn en 3 eetlepels olijfolie toe en pureer alles nog kort.
- Breng op smaak met zout en witte peper.
Laat de gazpacho koelen:
- Giet de gazpacho in een kom en dek deze af.
- Laat de soep ongeveer 1 uur in de koelkast goed koud worden.
Bereid de ciabatta:
- Rooster de sneetjes ciabatta in een broodrooster goudbruin.
- Besprenkel de geroosterde ciabatta met de resterende olijfolie.
Serveren:
- Schep de gekoelde gazpacho in borrelglaasjes.
- Serveer de glaasjes met de krokante ciabatta.
Notities
Wijnadvies:
Combineer deze gazpacho met een droge witte wijn zoals een Albariño of een lichte rosé.
Nutrition
Calories: 90kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 2g | Vet: 5g | Zout: 0.6mg | Sugar: 2g