Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige Kip Carpaccio Wraps met Kerriemayonaise

Recept categorieën: Hapjes, Kip, Wraps
Porties: 16 hapjes
calorieën: 270kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 22 plakken gebraden kip
  • 20 gram pijnboompitten
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 grote tortilla’s
  • 2 handjes rucola
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Snufje chilivlokken

Instructies

  • Meng de mayonaise met kerriepoeder en chilivlokken.
  • Gebruik een siliconen spatel om het mengsel gelijkmatig over de tortilla’s te verdelen.
  • Beleg de tortilla’s volledig met plakken gebraden kip.
  • Spoel de rucola af onder stromend water en laat goed uitlekken.
  • Verdeel de rucola gelijkmatig over de kip.
  • Rooster de pijnboompitten rustig in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Strooi ze vervolgens over de tortilla’s.
  • Rasp de Parmezaanse kaas rijkelijk over de tortilla’s.
  • Rol de tortilla’s stevig op tot wraps.
  • Leg ze neer met de naad naar beneden om te voorkomen dat ze weer uitrollen.
  • Snijd de Kip Carpaccio Wraps elk in acht stukken.
  • Voor een feestelijke presentatie kun je ze eventueel serveren met cocktailprikkers.
  • Serveer de pittige Kip Carpaccio Wraps met kerriemayonaise en geniet van deze smaakvolle en snelle borrelhapjes!

Notities

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze pittige wraps.

Nutrition

Calories: 270kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 18g | Vet: 17g | Zout: 1.2mg | Sugar: 0.5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Visballetjes met Sweet Chili-Koriandersaus

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hapjes, Vis
Land van herkomst: Azië
Porties: 4 personen
calorieën: 170kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 200 gram koolvis
  • 3 eetlepels koriander fijngehakt
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel Conimex Sambal Tjampoer
  • Conimex Wok Olie
  • dl Conimex Sweet Chili Saus

Instructies

  • Maal de koolvis in een foodprocessor zeer fijn.
  • Voeg op het laatst kort 2/3 van de koriander, het citroensap, de maïzena en de sambal toe aan het vismengsel en maal nogmaals kort door tot alles goed gemengd is.
  • Rol kleine gladde balletjes van het vismengsel.
  • Verhit een flinke scheut Wok Olie in een grote wok op hoog vuur.
  • Bak de visballetjes voorzichtig in 2 porties bruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Meng ondertussen de Sweet Chili Saus met de resterende koriander.
  • Schep de visballetjes op een schaal en serveer met de Sweet Chili-Koriandersaus.
  • Eventueel kun je wat cocktailprikkers apart serveren voor het gemak van eten.

Notities

Variatietip:

Je kunt de helft van de koolvis vervangen door gepelde rauwe garnalen. Voeg de garnalen toe samen met de koriander. Vervang de Sambal door ½ eetlepel Conimex Sojasaus of Ketjap Asin.

Wijnadvies:

Deze pittige visballetjes met sweet chili-koriandersaus gaan goed samen met een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Moscato uit Italië. Hun verfrissende smaak zal de pittigheid van de saus mooi in balans brengen.

Nutrition

Calories: 170kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 15g | Vet: 7g | Zout: 1mg | Sugar: 8g