Indonesische Hunkwee Kokospudding
Ongol-ongol
Porties: 4 personen
calorieën: 250kcal
Equipment
Ingrediënten
- 1 pakje hunkweemeel
- ½ liter water
- 200 gr goela djawa Javaanse palmsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- ¼ theelepel zout
- 100 gr geraspte kokos
Instructies
- Doe het hunkweemeel in een kom en roer er 1 dl water door, zodat er een glad papje ontstaat.
- Breng de rest van het water in een pan aan de kook samen met de goela djawa, vanillesuiker en zout, roerend.
- Roer van het vuur af het hunkweemeelpapje door de siroop.
- Breng het geheel, nog steeds roerende, aan de kook op zacht vuur.
- Laat het mengsel al roerend ongeveer 5 minuten pruttelen.
- Neem de pan van het vuur.
- Bekleed een ondiepe schaal met folie en schenk het puddingmengsel erin.
- Laat het mengsel opstijven (buiten de koelkast!
- ).
- Stort de pudding op een platte schaal en verwijder de folie.
- Snij de pudding in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
- Strooi de geraspte kokos in een diep bord en wentel de puddingblokjes erin.
Notities
Wijnadvies:
Bij dit zoete en aromatische dessert past een lichtzoete witte wijn zoals een Muscat of een Riesling Auslese. Hun fruitige tonen complementeren de rijke smaken van de pudding.Nutrition
Calories: 250kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 3g | Vet: 5g | Zout: 0.25mg | Sugar: 30g