Recept afdrukken
No ratings yet

Indonesische Hunkwee Kokospudding

Ongol-ongol
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
calorieën: 250kcal
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 pakje hunkweemeel
  • ½ liter water
  • 200 gr goela djawa Javaanse palmsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ¼ theelepel zout
  • 100 gr geraspte kokos

Instructies

  • Doe het hunkweemeel in een kom en roer er 1 dl water door, zodat er een glad papje ontstaat.
  • Breng de rest van het water in een pan aan de kook samen met de goela djawa, vanillesuiker en zout, roerend.
  • Roer van het vuur af het hunkweemeelpapje door de siroop.
  • Breng het geheel, nog steeds roerende, aan de kook op zacht vuur.
  • Laat het mengsel al roerend ongeveer 5 minuten pruttelen.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Bekleed een ondiepe schaal met folie en schenk het puddingmengsel erin.
  • Laat het mengsel opstijven (buiten de koelkast!
  • ).
  • Stort de pudding op een platte schaal en verwijder de folie.
  • Snij de pudding in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
  • Strooi de geraspte kokos in een diep bord en wentel de puddingblokjes erin.

Notities

Wijnadvies:

Bij dit zoete en aromatische dessert past een lichtzoete witte wijn zoals een Muscat of een Riesling Auslese. Hun fruitige tonen complementeren de rijke smaken van de pudding.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 3g | Vet: 5g | Zout: 0.25mg | Sugar: 30g

Recept afdrukken
No ratings yet

Paddenstoelentaartjes met Marsalasaus

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas, Noten
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 175 g zachte boter
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • 300 ml droge marsala
  • ½ paddenstoelenbouillontablet
  • 600 g paddenstoelenmelange in plakjes
  • 150 g blauwaderkaas bijv. Fourme d'Ambert
  • 50 g verbrokkelde pecannoten
  • 1 eierdooier
  • 37 g rucolasla
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Doe de bloem, 100 g boter, 1 eetlepel rozemarijn en een mespunt zout in een kom.
  • Meng het geheel met je vingertoppen tot het lijkt op grof broodkruim.
  • Voeg 2 eetlepels koud water toe en vorm het geheel met koele handen (of in de keukenmachine) tot een bal.
  • Verpak de deegbal in folie en laat minstens 30 minuten rusten op een koele plek.
  • Breng de marsala aan de kook en los de halve bouillontablet erin op.
  • Laat de saus op middelhoog vuur tot de helft inkoken.
  • Verhit 25 g boter in een grote pan en bak hierin de paddenstoelen met de rest van de rozemarijn al omscheppend.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het deeg uit tot vier rondjes met een doorsnede van 20 centimeter.
  • Leg de rondjes op een bakplaat.
  • Verdeel de blauwaderkaas, paddenstoelen en pecannoten in het midden van de deegrondjes, laat een randje vrij aan de buitenkant.
  • Vouw de buitenkant van het deeg om de vulling, maar laat het midden open.
  • Bestrijk de randjes van het deeg met eidooier en bestrooi eventueel met grof zeezout.
  • Bak de taartjes in de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin.
  • Snijd de rest van de boter in kleine blokjes.
  • Verwarm de saus en roer de boter erdoor met een garde.
  • Blijf roeren tot de boter gesmolten is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg elk taartje op een bord, schep de warme saus eromheen en garneer met rucola.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.