Pittige Mierikswortelroom
Een heerlijke en pittige mierikswortelroom die perfect past bij gerookte zalm. Snel te maken en boordevol smaak!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 100kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 ¼ dl lobbig geklopte slagroom
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
- 1,5 eetlepels geraspte mierikswortel uit een potje
Klop de slagroom lobbig en voeg zout en peper naar smaak toe.
Voeg 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil toe aan de room en roer goed door.
Meng 1,5 eetlepels geraspte mierikswortel door de room.
Roer alle ingrediënten goed door elkaar tot een gladde en romige saus.
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 100kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 1g | Vet: 9g | Zout: 0.1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Garde of spatel
Frisse Kruidenroom
Een eenvoudige maar smaakvolle kruidenroom die je salades een frisse en kruidige boost geeft. Perfect voor bij rauwkost!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 ¼ dl crème fraîche
- 3 eetlepels fijngesneden kruiden bieslook, peterselie, kervel
Klop de crème fraîche lichtjes op om deze wat luchtiger te maken.
Voeg de fijngesneden kruiden (bieslook, peterselie, kervel) toe aan de losgeklopte crème fraîche.
Roer het mengsel goed door totdat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn in de crème fraîche.
Serveer direct of bewaar gekoeld tot gebruik.
Deze kruidenroom past goed bij een lichte witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 1g | Vet: 7g | Zout: 0.1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Garde of spatel
Smaakvolle Appel-Kerrieroom
Een heerlijke en unieke saus van appel en kerrie, perfect om je gegrilde kipgerechten een extra smaakdimensie te geven. Makkelijk te maken!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 85kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 ¼ dl crème fraîche
- 1 sjalotje fijngehakt
- ½ appel geraspt
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel citroensap
Meng de crème fraîche in een kom tot een gladde consistentie.
Voeg het fijngehakte sjalotje, de geraspte appel, het kerriepoeder en het citroensap toe aan de crème fraîche.
Roer goed door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Proef de saus en pas de smaak aan door eventueel meer kerriepoeder of citroensap toe te voegen.
Serveer direct bij gegrilde kip of bewaar gekoeld tot gebruik.
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Viognier voor een perfecte smaakbeleving.
Calories: 85kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 1g | Vet: 7g | Zout: 0.1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Garde of spatel