Cinnamon Roll Wentelteefjes met Glazuur

Cinnamon Roll Wentelteefjes met Glazuur

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Brunch, Ontbijt
Servings: 8 stuks
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Cinnamon Rolls:

  • 70 gram roomboter
  • 60 milliliter melk
  • 50 gram lichte basterdsuiker
  • 8 plakken casinobrood zonder korst
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • Roomboter om in te bakken
  • Snufje zout

Kaneelsuiker:

  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel

Glazuur:

  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel water

Instructies

  • Snijd de korsten van het brood en rol ze zo plat mogelijk met een deegroller.
  • Meng de zachte roomboter met de lichte basterdsuiker en kaneel.
  • Als de roomboter niet op kamertemperatuur is, rasp deze dan met een blokrasp om het sneller op kamertemperatuur te krijgen.
  • Prak dit mengsel door elkaar met een vork.
  • Smeer het botermengsel op één kant van de plakken brood.
  • Rol de boterhammen zo strak mogelijk op en laat ze rusten met de naad naar beneden.
  • Maak de icing door poedersuiker te mengen met een klein beetje water.
  • Begin met zo min mogelijk water en voeg indien nodig meer toe tot je de gewenste dikte hebt.
  • Klop met een garde de eieren los met melk en een snufje zout.
  • Doop de Cinnamon Rolls volledig in dit mengsel.
  • Bak de rolletjes aan alle kanten in roomboter.
  • Meng ondertussen de kristalsuiker en kaneel.
  • Als de rolletjes goudbruin zijn, wentel je ze direct vanuit de pan door de kaneelsuiker.
  • Serveer de Cinnamon Roll Wentelteefjes met het glazuur.
  • Dit kan je doseren met een lepel, maar voor een mooier resultaat kan je een spuitzak gebruiken.

Notities

Een lichtzoete mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij deze zoete en kruidige Cinnamon Roll Wentelteefjes. De verfrissende bubbels en fruitige smaak zullen het geheel mooi aanvullen.

Nutrition

Serving: 2rolls | Calories: 280kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 6g | Vet: 14g | Zout: 0.6g | Sugar: 18g

Pittige kipquiche met romige vulling

Pittige kipquiche met romige vulling

Deze pittige kipquiche combineert malse kipfilet, knapperige groenten en een romige vulling met een kruidige twist. Perfect als hartig diner of lunchgerecht!
Bereidingstijd1 uur
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Quichevorm (22-24 cm)

Ingrediënten

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes.
  • Hak de knoflookteen fijn.
  • Snijd de kipfilet in kleine reepjes en marineer met olijfolie en kipkruiden.
  • Bak de kipfilet bruin in een pan.
  • Voeg de ui, paprika en knoflook toe en bak kort mee.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet de quichevorm in met roomboter.
  • Leg het quichedeeg in de vorm en druk het goed aan.
  • Verwijder overtollig deeg en prik gaatjes in de bodem.
  • Verdeel het kipmengsel gelijkmatig over het deeg.
  • Klop de eieren los met de slagroom.
  • Voeg het verkruimelde bouillonblokje, peterselie, tomatensaus en Hot & Spicy Kruidenmix toe.
  • Meng goed en giet over de kip in de quichevorm.
  • Bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de quiche 40 minuten in de oven.
  • Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een yoghurtdressing voor een lichte tegenhanger van de pittige smaken.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals Sauvignon Blanc past perfect bij deze pittige kipquiche.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 5g

Romige Nacho Kaasdip

Romige Nacho Kaasdip

Totale tijd10 minuten
Recept categorieën: Kaas, Saus
Calories: 200kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 50 milliliter volle melk 50 milliliter gereserveerd voor de maïzena
  • 150 milliliter slagroom
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 1 flinke theelepel maïzena
  • 1 knoflookteen
  • 1 theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
  • 1 zak nacho chips
  • ¼ rode ui
  • Peterselie
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de slagroom en de melk in een steelpannetje.
  • Bewaar 50 milliliter melk voor stap 4.
  • Pel de knoflookteen en pers deze uit boven de pan.
  • Voeg de geraspte cheddar toe en laat smelten terwijl je roert met een garde.
  • Breng op smaak met Hot & Spicy Kruidenmix en voeg zout toe naar smaak.
  • Meng de maïzena met de achtergehouden melk in een apart kommetje.
  • Roer dit door met een lepeltje en voeg toe aan de nacho kaasdip.
  • Verhit de dip tot de gewenste sausdikte terwijl je blijft roeren met een garde.
  • Giet de dip in het gewenste servies.
  • Laat het een beetje afkoelen, maar zet het niet in de koelkast.
  • De dip zal namelijk steviger worden na verloop van tijd.
  • Snipper de rode ui en meng het met gehakte peterselie.
  • Strooi dit over de dip en serveer met een zak nacho chips.

Notities

Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een fruitige rosé zou goed samengaan met deze romige nacho kaasdip. Hun frisse smaken en lichte zoetheid zullen het pittige karakter van de kaasdip mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 6g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g

Gevulde Banaan Poffertjes

Gevulde Banaan Poffertjes

Servings: 50 poffertjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 150 milliliter halfvolle melk
  • 125 gram bloem
  • 4 bananen
  • 1 ei
  • ¾ theelepel bakpoeder
  • Hazelnootpasta
  • Poedersuiker
  • Roomboter voor bakken en als topping
  • Snuf zout

Instructies

  • Pak een beslagkom en meng daarin de bloem, bakpoeder, zout, ei en de helft van de melk.
  • Kluts goed door met een garde.
  • Voeg vervolgens de rest van de melk toe en roer opnieuw goed door met de garde om klontjes te voorkomen.
  • Pel de bananen en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter breed.
  • Maak met een breed rietje een gaatje in het midden van de plakjes banaan.
  • Vul een spuitzak met hazelnootpasta en knip een klein puntje af.
  • Vul de plakjes banaan met de hazelnootpasta.
  • Smelt wat roomboter in een koekenpan.
  • Haal de gevulde banaanplakjes door het beslag en bak ze aan beide kanten gaar in de koekenpan.
  • Serveer de gevulde banaan poffertjes met een beetje poedersuiker en een klontje roomboter.

Notities

Een portie poffertjes is vaak tussen de 10 en 20 stuks, afhankelijk van het moment en hoe groot je eet. Pas de portie aan naar eigen wens en behoefte.

Pittige Kip Quiche

Pittige Kip Quiche

Een smaakvolle quiche met pittige kip en paprika, perfect voor een stevige lunch of een feestje. Gemakkelijk te maken!
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kip, Lunch
Land van herkomst: Frankrijk
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Quichevorm (Ø 22-24 cm)
  • rooster

Ingrediënten

  • 1 kipfilet in kleine reepjes
  • 1 quichedeeg
  • 1 puntpaprika in kleine blokjes
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepels tomatensaus frito
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 milliliter slagroom
  • 3 eieren
  • 1 handvol geraspte kaas
  • ½ eetlepel Hot & Spicy Kruidenmix
  • ½ kippenbouillonblokje verkruimeld
  • Peterselie naar smaak
  • Kipkruiden naar smaak
  • Roomboter om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Pel en snipper de ui, halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Marineer de kipfilet in reepjes met olijfolie en kipkruiden.
  • Bak de kipfilet rondom bruin in een pan.
  • Voeg de ui, paprika en knoflook toe aan de pan en bak kort mee.
  • Vet de quichevorm in met roomboter en bekleed deze met het quichedeeg.
  • Prik gaatjes in de bodem.
  • Vul de quichevorm met het kipmengsel.
  • Klop de eieren los met de slagroom, voeg het verkruimelde bouillonblokje, peterselie, tomatensaus, en Hot & Spicy Kruidenmix toe, en meng goed.
  • Giet dit mengsel over het kipmengsel in de quichevorm en bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de quiche gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de quiche na het bakken kort afkoelen op een rooster voordat je hem uit de vorm haalt.

Notities

Deze pittige kipquiche vraagt om een wijn met wat kracht en fruitigheid, zoals een soepele Merlot of een fruitige rosé.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 22g | Vet: 28g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Hemelse Koffiemisu

Hemelse Koffiemisu

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Tussendoortje
Servings: 1
Calories: 250kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 50 milliliter slagroom
  • 50 gram mascarpone
  • 3 lange vingers
  • 1 espresso
  • 1 snufje cacao
  • 1 theelepel kristalsuiker

Instructies

  • Klop de slagroom samen met de mascarpone en de kristalsuiker op tot een luchtige massa.
  • Dit gaat het gemakkelijkst met een keukenmixer met garde.
  • Breek een lange vinger en leg deze op de bodem van een breed serveerglas.
  • Schep de helft van het slagroom-mascarpone mengsel op de lange vingers.
  • Breek indien nodig de overgebleven lange vingers en leg deze bovenop het mengsel.
  • Schep de rest van het mengsel erbovenop.
  • Zet het glas onder je koffieapparaat en bereid een espresso.
  • Giet de verse espresso voorzichtig over de Koffiemisu in het glas.
  • Verspreid met behulp van een zeefje een snufje cacao gelijkmatig over de bovenkant van de Koffiemisu.

Notities

Serveer deze decadente Koffiemisu met een glas zoete dessertwijn zoals een Vin Santo uit Italië. De rijke smaak van de wijn en de subtiele zoetheid vullen de romigheid van de mascarpone en de bittere tonen van de espresso perfect aan.

Nutrition

Calories: 250kcal

Romige Kokos Tiramisu

Romige Kokos Tiramisu

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Italië
Servings: 8
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram mascarpone
  • 400 milliliter kokosmelk 18% vetgehalte, gekoeld
  • 350 gram lange vingers
  • 200 gram gecondenseerde melk
  • 160 gram ongezouten amandelen grof gehakt
  • 100 gram kokosrasp
  • 100 milliliter amaretto
  • 50 gram poedersuiker
  • 2 espresso shots

Instructies

Bereiding van de Room:

  • In een mengkom, combineer mascarpone en gecondenseerde melk.
  • Klop met een garde (of keukenmixer met garde) tot een glad mengsel.

Bereiding van de Kokosroom:

  • Open het blik kokosmelk en schep het gestolde gedeelte uit het blik.
  • Laat de rest van de kokosmelk in het blik zitten.
  • Klop het gestolde kokosroom los met poedersuiker.
  • Spatel vervolgens de kokosroom door het mascarpone-mengsel tot goed gecombineerd.

Opbouw van de Tiramisu:

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Doop één kant van de lange vingers in de room en plaats ze rechtop tegen de rand van de springvorm, met de suikerzijde naar buiten.
  • Meng de espresso shots met de amaretto.
  • Doop de lange vingers kort in het koffiemengsel en bedek hiermee de bodem van de springvorm.

Tussenlagen:

  • Verdeel de helft van de mascarpone-kokosroom over de geweekte lange vingers.
  • Strooi de helft van de gehakte amandelen en een derde van de kokosrasp over de room.
  • Leg een nieuwe laag geweekte lange vingers bovenop.
  • Herhaal de lagen met de overgebleven mascarpone-kokosroom, amandelen en kokosrasp.

Koelen:

  • Dek de springvorm af en zet de Kokos Tiramisu minimaal 5 uur in de koelkast om op te stijven.

Notities

Geniet van deze romige Kokos Tiramisu met een glas Moscato d'Asti. De lichtzoete en verfrissende bubbels van deze Italiaanse wijn vormen een perfecte aanvulling op de exotische smaken van kokos en amandelen.

Hutspot Bitterballen met Ingelegde Ui

Hutspot Bitterballen met Ingelegde Ui

inclusief wachttijd voor het invriezen1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Snack, Warme hapjes
Servings: 13 Bitterballen
Calories: 220kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 80 gram kruimige aardappelen
  • 80 gram gegaard stoofvlees
  • 60 milliliter koude groentebouillon
  • 40 gram wortel
  • 12 gram bloem voor roux
  • 12 gram roomboter voor roux
  • 10 gram roomboter voor wortel
  • 10 milliliter sinaasappelsap
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 steranijs
  • Peper
  • Zout
  • 200 gram bloem voor paneren
  • 200 gram paneermeel
  • 3 eiwitten
  • 75 milliliter azijn voor ingelegde ui
  • 75 milliliter water voor ingelegde ui
  • 1 rode ui voor ingelegde ui
  • 1 theelepel suiker voor ingelegde ui
  • Frituurolie

Instructies

  • Snipper de rode ui en leg deze in een kommetje met water, natuurazijn en suiker.
  • Laat afgedekt staan tot gebruik.
  • Maak een roux door roomboter te verwarmen in een steelpan en hier bloem aan toe te voegen.
  • Laat de bloem op lage temperatuur garen.
  • Voeg vervolgens koude groentebouillon, zout en peper toe.
  • Haal van het vuur en laat 2 minuten staan.
  • Roer dan de gelatine erdoor.
  • Schil en snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Smelt roomboter in een pan en voeg wortel, steranijs en sinaasappelsap toe.
  • Laat op lage temperatuur garen.
  • Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes.
  • Kook gaar in gezouten water en giet af.
  • Prak de gekookte aardappelen en meng met de ingelegde rode ui, geglaceerde wortelblokjes, stoofvlees en roux.
  • Maak hier 13 balletjes van en zet ze 1 uur in de vriezer.
  • Verwarm de friteuse voor op 175 graden Celsius.
  • Paneer de Hutspot Bitterballen in de volgorde: bloem, eiwit, paneermeel, eiwit, paneermeel.
  • Zorg ervoor dat de bitterballen overal goed bedekt zijn met paneermeel.
  • Frituur de bitterballen ongeveer 3 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Notities

 

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de smaken van de hutspot bitterballen. De fruitigheid en zachtheid van de wijn vullen de hartige smaak van het gerecht aan.

Nutrition

Serving: 4bitterballen | Calories: 220kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 9g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g

Apfelstrudel Pannenkoek met Vanillesaus

Apfelstrudel Pannenkoek met Vanillesaus

Deze Apfelstrudel Pannenkoek met een romige vanillesaus combineert de heerlijke smaken van traditionele pannenkoeken met de zoete vulling van apfelstrudel. Een verrukkelijk dessert waar je helemaal warm van wordt tijdens koude dagen.
Bereidingstijd45 minuten
Servings: 4 Pannenkoeken
Calories: 400kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Pannenkoeken:

  • 300 milliliter volle melk
  • 175 gram bloem
  • 1 ei
  • Snufje zout

Apfelstrudel Vulling:

  • 60 gram lichte basterdsuiker
  • 60 gram rozijnen
  • 55 gram amandelschaafsel
  • 20 gram paneermeel
  • 4 groene appels
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Roomboter (om in te bakken)

Vanillesaus:

  • 250 milliliter slagroom
  • 50 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • ½ vanilleboon

Instructies

  • Meng in een ruime kom de bloem en het zout.
  • Maak een kuiltje in het midden en giet daar de helft van de melk in.
  • Klop met een garde vanuit het midden naar buiten toe totdat alles goed gemengd is.
  • Voeg dan één voor één de eieren toe en blijf roeren.
  • Voeg vervolgens geleidelijk de rest van de melk toe totdat het beslag de consistentie heeft van vloeibare yoghurt.
  • Verhit een beetje roomboter in een koekenpan en bak dunne pannenkoeken van het beslag.
  • Houd ze warm in een oven op 70 graden, bedekt met aluminiumfolie.
  • Schil de appels, rasp de schil van de citroen en voeg deze toe aan de appels.
  • Pers het sap van de citroen over de appels en voeg de rozijnen, paneermeel, basterdsuiker, amandelschaafsel en nootmuskaat toe.
  • Bak het appelmengsel ongeveer 5 minuten in een pan met boter tot het iets zachter wordt.
  • Het mag nog wat bite hebben.
  • Houd warm.
  • Voor de vanillesaus, verwarm de slagroom in een steelpan tot het kookt.
  • Klop intussen de eidooiers en suiker samen.
  • Halveer de vanilleboon en schraap het merg eruit.
  • Voeg dit toe aan het eidooiermengsel.
  • Giet de hete slagroom langzaam bij het eidooiermengsel terwijl je blijft roeren.
  • Giet alles terug in de pan en verwarm op laag vuur tot de saus dikker wordt.
  • Leg de pannenkoeken op borden, verdeel de apfelstrudelvulling erover en vouw één kant van de pannenkoeken om.
  • Bestrooi met poedersuiker en serveer met de vanillesaus.

Notities

Geniet van deze heerlijke Apfelstrudel Pannenkoeken met romige vanillesaus als een verrukkelijk dessert!
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Riesling Spätlese past uitstekend bij de zoete en rijke smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 8g | Vet: 18g | Sugar: 30g

Gelaagde Tosti met Bechamelsaus uit de Airfryer

Gelaagde Tosti met Bechamelsaus uit de Airfryer

Deze gelaagde tosti met bechamelsaus uit de airfryer is een luxueuze twist op de klassieke tosti. Romige bechamelsaus, hartige ham, smeltende kaas, en sappige tomaat worden perfect samengebracht in lagen tussen knapperig brood. Ideaal voor een snelle, maar heerlijke lunch!
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Saus, Tosti's, Tussendoortje
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 2 tosti's
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de tosti:

  • 6 handenvol geraspte jonge kaas
  • 6 sneetjes wit brood
  • 4 grote plakken ham
  • 1 tomaat

Voor de bechamelsaus:

  • 25 g ongezouten roomboter
  • 30 g bloem
  • 350 ml melk
  • ½ bouillonblokje
  • ¼ theelepel nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 190 graden Celsius.
  • Smelt de roomboter op laag vuur zonder deze te laten verkleuren.
  • Voeg de bloem toe en laat deze enkele minuten garen terwijl je regelmatig roert met een siliconen spatel.
  • Voeg geleidelijk de koude melk toe terwijl je continu roert met een garde om klontjes te voorkomen.
  • Voeg het bouillonblokje en de nootmuskaat toe zodra de bloem volledig is opgenomen.
  • Blijf roeren totdat je een gladde bechamelsaus hebt.
  • Besmeer één sneetje brood met een laagje bechamelsaus.
  • Leg hierop een plak ham en strooi er een handvol geraspte kaas over.
  • Zorg ervoor dat de ham niet uitsteekt om verbranding te voorkomen.
  • Leg een tweede sneetje brood erop en herhaal de lagen met bechamelsaus, ham, en kaas.
  • Leg het derde sneetje brood bovenop.
  • Bestrijk de bovenkant van de tosti met bechamelsaus en bestrooi met nog een handvol geraspte kaas.
  • Snijd de tomaat in plakjes en leg deze bovenop de tosti.
  • Plaats de gelaagde tosti in de airfryer op bakpapier en bak goudbruin in ongeveer 7 minuten op 190 graden Celsius.
  • Serveer de tosti direct, eventueel met een frisse salade of een dipsaus.

Notities

Combineer met een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Chenin Blanc, die de romigheid van de bechamelsaus en de hartigheid van de kaas mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 22g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g