Weense Delights: Gepaneerde Konijnerug met Romige Ansjovis-Caper Saus

Weense Delights: Gepaneerde Konijnerug met Romige Ansjovis-Caper Saus

Een klassieke Oostenrijkse maaltijd met gepaneerde konijnerug geserveerd met een romige ansjovis-caper saus en vers bereide pasta.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
Land van herkomst: Oostenrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • grote koekepan
  • Kookpan voor eieren
  • messen

Ingrediënten

  • 4 konijnefilets
  • Zout peper
  • Bloem
  • 3 eieren
  • Vers broodkruim
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 80 g boter
  • 8 ansjovisfilets blikje, uitgelekt en afgespoeld
  • 24 kappertjes
  • Vers broodkruim
  • Fijngehakte peterselie
  • 1 ¼ dl crème fraîche

Instructies

  • Voorbereiden van de escalopes: Snijd de konijnefilets in dunne plakjes (escalopes) en bestrooi met zout, peper en een beetje bloem.
  • Paneren: Klop 1 ei los met 1 theelepel water.
  • Haal de plakjes vlees eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door vers broodkruim.
  • Koken van eieren: Kook 2 eieren 7 minuten hard, hak ze fijn en zet apart.
  • Bakken van de escalopes: Verhit de boter in een pan en bak de plakjes vlees 6 minuten goudbruin, halverwege keren.
  • Leg ze op een schaal.
  • Bereiden van de saus: Schenk het meeste bakvet uit de pan.
  • Voeg de ansjovis met 2 eetlepels water toe en laat zachtjes smelten.
  • Voeg kappertjes, het gekookte ei en peterselie toe en kook kort door.
  • Roer de crème fraîche erdoor.
  • Serveren: Serveer de vleesfilets op een bedje van sla met de saus erover geschept.
  • Garneer met aalbessen.
  • Serveer met verse pasta.

Notities

Wijnadvies
Een lichte, frisse Grüner Veltliner uit Oostenrijk past perfect bij dit gerecht, met zijn kruiden- en citrusachtige tonen die mooi harmoniëren met de rijke smaken van de saus.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 40g | Vet: 25g | Zout: 620g | Sugar: 3g

Feestelijke Matzes Koekjes

Feestelijke Matzes Koekjes

rituele koekjes
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Koek, Pannenkoeken
Land van herkomst: Israel
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • kommen
  • grote koekepan
  • paletmes
  • lepels
  • schotel
  • sauspan

Ingrediënten

  • 5 matzes
  • Ruim water
  • 3 eieren
  • Een snufje zeezout
  • 60 g ongezouten boter of kokosvet
  • 75 g matzesmeel
  • Extra ongezouten boter of kokosvet om in te bakken
  • Zure room
  • Gebraiseerde blokjes lamsvlees in een verfijnde mierikswortelsaus

Instructies

  • Week de matzes in koud water totdat ze zacht zijn.
  • Laat ze uitlekken en roer ze tot een dikke pasta.
  • Klop de eieren en het zout los.
  • Voeg de gesmolten boter of kokosvet toe en vervolgens de matzespasta.
  • Schep telkens een paar lepels van het mengsel in hete boter of kokosvet en bak de koekjes aan beide zijden goudbruin.
  • Serveer de koekjes met zure room indien bereid met boter, of met gebraiseerde blokjes lamsvlees in een verfijnde mierikswortelsaus indien bereid met kokosvet.

Notities

Varieer de bijgerechten en denk aan kosjer vlees.
Serveer de passoverkoekjes bedekt met jam of een andere smaakvolle topping naar keuze.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 8g | Vet: 15g