Lentesalade met radijs, kaas en ei

Lentesalade met radijs, kaas en ei

Frisse en kleurrijke lentesalade met radijs, kaas, ei en een lichte dressing, perfect voor een lichte lunch of bijgerecht.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente
Dieët: Veganistisch
Feestdagen etc: Pasen
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Grote slabak

Ingrediënten

  • Bieslook fijngehakt
  • 2 eieren hardgekookt
  • 150 gram jong belegen kaas in lucifers gesneden
  • Bosjes radijs in plakjes
  • 100 gram veldsla
  • 3 eetlepels azijn
  • 6 eetlepels olie
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper
  • Snufje suiker
  • Zout

Instructies

  • Maak de radijs schoon en snijd in plakjes.
  • Snijd de kaas in lucifers.
  • Snijd de eieren in plakjes.
  • Knip de bieslook fijn.
  • Maak de veldsla schoon en droog.
  • Bekleed een slabak met veldsla.
  • Meng de radijs, kaas, eieren en bieslook in het midden van de bak.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom.
  • Giet de dressing over de salade.
  • Schep het middengedeelte van de salade om.

Notities

Serveertip:
Serveer met knapperig brood of toast, en garneer met extra verse kruiden.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1g | Sugar: 2g