Regenbooggnocchi met spinaziepesto
Recept afdrukken
No ratings yet

Kleurrijke Regenbooggnocchi met Spinaziepesto

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
Porties: 4 personen
calorieën: 470kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de groene spinaziegnocchi:

  • 500 gram aardappels
  • 300 gram spinazie
  • 1 ei alleen de dooier
  • 125 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 30 gram Parmezaan
  • Zout

Voor de rode bietengnocchi:

  • 500 gram aardappels
  • 1 rode biet gekookt
  • 1 ei alleen de dooier
  • 150 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 30 gram Parmezaan
  • Zout

Voor de oranje pompoengnocchi:

  • 250 gram bolpompoen geschild, ontdaan van zaden, in stukken gesneden
  • 250 gram aardappels
  • 1 ei alleen de dooier
  • 150 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 30 gram Parmezaan
  • Zout

Voor de spinaziepesto:

  • ½ teen knoflook
  • ¼ tl zout
  • 150 gram spinazie
  • ½ bosje basilicum
  • 1 eetlepel amandelen
  • Sap en rasp van ½ citroen
  • 20 gram pecorino fijn geraspt
  • 20 gram Parmezaan fijn geraspt
  • 50 ml olijfolie
  • 100 gram ricotta
  • Peper

Instructies

  • Stoom de aardappels in circa 20 minuten gaar op 100 °C.
  • Pel de schil eraf als ze ietsje zijn afgekoeld.
  • Stoom de spinazie 1 minuut op 100 °C.
  • Snijd de spinazie heel fijn.
  • Pureer de gekookte biet glad met de staafmixer.
  • Rooster de stukken pompoen en pureer deze ook.
  • Knijp de aardappels, terwijl ze nog warm zijn, met een pureeknijper boven een grote kom fijn.
  • Meng per kleur de ingrediënten (spinazie, rode biet, pompoen) met het aardappeldeeg en kneed tot een luchtig deeg.
  • Breng op smaak met zout.
  • Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol tot lange rollen.
  • Snijd in plakjes en bestuif deze met bloem.
  • Maak de spinaziepesto door alle ingrediënten behalve de ricotta te pureren in een vijzel.
  • Roer de ricotta erdoorheen.
  • Kook de gnocchi 3-4 minuten in kokend water tot ze boven komen drijven.
  • Schep uit het water en meng met de pesto.
  • Serveer met eventueel wat geschaafde Parmezaanse kaas.

Notities

Geniet van deze kleurrijke en smaakvolle regenbooggnocchi met spinaziepesto!

Nutrition

Calories: 470kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 14g | Vet: 16g | Zout: 1.5mg | Sugar: 4g