Recept afdrukken
No ratings yet

Parelhoenfilet met Champignonroomsaus en Spinazie

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4 personen
calorieën: 455kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 sjalotten
  • 50 g roomboter
  • 100 ml witte wijn
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 parelhoenfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 g panklare spinazie

Instructies

  • Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
  • Snijd de champignonhoedjes in piepkleine blokjes.
  • Pel en snipper de sjalotten zeer fijn.
  • Verhit in een kleine steelpan 1 eetlepel boter en fruit hierin kort de sjalot.
  • Voeg vervolgens de champignonblokjes toe en bak deze 3 minuten zachtjes mee.
  • Schenk de witte wijn erbij en verwarm dit 5 minuten zachtjes.
  • Roer de crème fraîche erdoor en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Laat de saus afkoelen en bewaar afgedekt op een koele plek.
  • Laat de parelhoenfilets 30 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Bestrijk de parelhoenfilets met olie en bestrooi met zout en peper.
  • Bak de parelhoenfilets in 8-10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
  • Verwarm intussen de champignonsaus zachtjes opnieuw.
  • Smelt in een wok de rest van de boter en laat de spinazie al omscheppend slinken.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Laat de spinazie uitlekken in een zeef.
  • Laat de parelhoenfilets 1 minuut op een snijplank rusten en snijd ze dan schuin in dunne plakjes.
  • Verdeel de uitgelekte spinazie over vier warme diepe borden.
  • Rangschik de plakjes parelhoen erop en schenk de champignonsaus erover en ernaast.
  • Maal een beetje peper over de saus en langs de rand van het bord.

Notities

Wijnadvies:

Een medium tot volle witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 455kcal | koolhydraten: 11g | Protein: 34g | Vet: 30g | Zout: 1.6mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Aardbeien met Mascarponecrème

Deze heerlijke combinatie van romige mascarponecrème en verse aardbeien is een perfect zomers dessert.
Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 260kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g aardbeien
  • 100 g mascarpone
  • 5 eetlepels volle kwark
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 20 g roomboter
  • 20 g donkerbruine basterdsuiker

Instructies

  • Was de aardbeien, dep ze droog, verwijder de kroontjes en halveer ze.
  • Snijd de halve aardbeien vervolgens in dikke plakjes en spreid ze uit over een lage schaal.
  • Klop met een mixer de mascarpone, kwark en vanillesuiker tot een gladde crème.
  • Verdeel de mascarponecrème over de aardbeien.
  • Breng in een kleine steelpan de roomboter en donkerbruine basterdsuiker al roerend aan de kook, totdat de suiker is opgelost.
  • Giet het suiker-botermengsel over de mascarponecrème.
  • Dek de schaal af en zet het minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Notities

Serveer het gekoeld voor een verfrissende afsluiting van de maaltijd.

Nutrition

Calories: 260kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 4g | Vet: 19g | Sugar: 14g