Spaanse Cheesecake & IJskoffie Verfrisser

Spaanse Cheesecake & IJskoffie Verfrisser

Voorbereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Cake, Gebak, Koude Dranken
Land van herkomst: Spanje
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 12 Stuks ijs
  • 90 ml Melk
  • 4 eieren
  • 250 gram suiker
  • 100 gram Boter
  • 500 gram Roomkaas
  • 0.5 Stuk Citroen
  • 100 gram Bloem
  • 100 gram Framboos
  • 100 gram Blauwe Bes
  • 1 Theelepel Zout
  • 200 gram Speculoos

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Vet vier kleine bakvormen met verwijderbare bodem in en bekleed ze met bakpapier.
  • Voor de bodem: Meng de boter met de verkruimelde speculoos.
  • Druk het mengsel stevig op de bodem en zijkanten van de bakvormen.
  • Voor de cheesecake: Meng in een grote kom de eieren, suiker en boter.
  • In een andere kom, meng de roomkaas, kaneel, citroenschil en zout.
  • Voeg de inhoud van beide kommen samen en roer tot een glad beslag.
  • Voeg al roerend de bloem toe tot het beslag glad is.
  • Verdeel enkele frambozen en blauwe bessen over de bodem van elke bakvorm.
  • Giet het beslag erover en verdeel de rest van de frambozen en blauwe bessen.
  • Bak de cheesecakes 8 minuten op 200ºC en verlaag dan de temperatuur naar 180ºC en bak nog 30 minuten.
  • Laat afkoelen in de oven.
  • Bedek de bakvormen met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten in de oven staan.
  • Haal de cheesecakes uit de oven en laat ze verder afkoelen.
  • Serveer lauw of koud.
  • Serveer met een verfrissende ijskoffie.

Notities

Aangezien dit een dessert is, zou een zoete Spaanse wijn zoals Moscatel de Valencia goed passen bij de romige cheesecake en de fruitige bessen.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 15g | Vet: 30g | Zout: 0.8g | Sugar: 45g

Kaneel Pindakaas Mini-Pannenkoekjes & Krachtige Lungo

Kaneel Pindakaas Mini-Pannenkoekjes & Krachtige Lungo

Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Ontbijt, Pannenkoeken, Warme dranken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8 mini-pannenkoekjes
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 Envivo Lungo capsules 4 x 110 ml
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 150 ml water
  • 90 ml melk
  • 200 gram bloem
  • 1.5 eetlepel suiker
  • 50 gram basterdsuiker
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels grof gehakte pinda's
  • Plantaardige olie
  • 10 gram boter

Instructies

  • Meng de gist, water en melk in een kom.
  • Laat het 15 minuten staan.
  • Meng de bloem en suiker in een grote kom.
  • Voeg het gistmengsel geleidelijk toe aan de bloem en suiker en meng met een houten lepel tot het deeg vormt.
  • Kneed het deeg op een met bloem bestoven oppervlak gedurende 10 minuten, tot het glad en elastisch is.
  • Voeg water toe als het deeg te droog is, of bloem als het te plakkerig is.
  • Vorm een bal van het deeg en leg het in een licht geoliede kom.
  • Dek af en laat 45 minuten rijzen op een warme plek.
  • Meng de bruine suiker, kaneelsuiker en pinda's in een kom.
  • Kneed het deeg nog 3 minuten.
  • Verdeel het deeg in 8 porties en vorm van elk een bal.
  • Druk de ballen plat tot schijven.
  • Leg 1 tot 1.
  • 5 eetlepel van het mengsel van bruine suiker, kaneelsuiker en pinda's in het midden van elke schijf.
  • Vouw de schijven dicht en druk ze plat tot ze 1 cm dik zijn.
  • Verwarm boter en olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes 1 tot 2 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Haal de pannenkoekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de warme pannenkoekjes met een krachtige Lungo (110 ml).

Notities

Dit gerecht wordt meestal niet met wijn geserveerd, maar als je een drankje wilt toevoegen, zou een zoete witte wijn zoals een Moscato passen bij de zoetheid van de pannenkoekjes.

Nutrition

Serving: 2pannenkoekjes en 110 ml koffie | Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g

Witte Chocolade-Aardbeien met Cosy Espresso Macchiato

Witte Chocolade-Aardbeien met Cosy Espresso Macchiato

Geniet van je verwennerij met deze heerlijke Witte Chocolade-Aardbeien en Cosy Espresso Macchiato!
Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Ontbijt, Warme dranken
Servings: 1 person(en)
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

Voor de witte chocolade-aardbeien:

  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Was en droog de aardbeien.
  • Dip de aardbeien in de gesmolten chocolade en leg ze op het bakpapier om te drogen.

Voor de espresso macchiato:

  • Bereid het melkschuim met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer of het stoompijpje van uw Nespresso machine.
  • Zet de espresso (40 ml) in het espressokopje.
  • Voeg voorzichtig een flinke lepel melkschuim toe aan de koffie.
  • Serveer direct met de witte chocolade-aardbeien.

Notities

Dit recept is een perfecte combinatie van koffie en zoete lekkernijen, daarom is een dessertwijn zoals een zoete Riesling een goede keuze om de smaken aan te vullen.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.1g | Sugar: 35g

Rozijnen Scones met Slagroom en Arpeggio Espresso

Rozijnen Scones met Slagroom en Arpeggio Espresso

Een verfijnde en elegante koffie klassieker in combinatie met warme rozijnen scones en slagroom
Voorbereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Gebak, Ontbijt
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Slagroom
  • 10 gram poedersuiker
  • Theelepel cacao poeder
  • 500 gram bloem
  • 60 gram bloem voor het bestuiven
  • Theelepel bakpoeder
  • Eetlepel suiker
  • Theelepel zout
  • 1 ei
  • 110 gram boter
  • 100 gram rozijnen
  • Sinaasappel
  • 250 ml melk
  • Eetlepel suiker

Instructies

  • Rasp de sinaasappelschil en pers het sap uit de sinaasappel.
  • Kook de rozijnen gedurende 5 minuten in een kleine pan met sinaasappelsap en 100 ml water.
  • Mix alle ingrediënten (bewaar 1 ei) inclusief de gekookte rozijnen met een mixer of keukenmachine tot er deeg ontstaat.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 3 cm en snijd er scones uit.
  • Plaats de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de scones met eigeel van het bewaarde ei en besprenkel ze met suiker.
  • Bak de scones in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 180°C.
  • Serveer de scones met slagroom en een espresso van de Arpeggio koffie.

Notities

Rozijnen scones met slagroom en espresso vormen een heerlijk ontbijt en worden meestal niet met wijn geserveerd. Maar als je wilt experimenteren, zou een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco goed passen bij de zoete en hartige smaken.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 8g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 20g

Espresso Koffiecake

Espresso Koffiecake

Geniet van deze heerlijke Espresso Koffiecake als een perfecte traktatie bij de koffie of thee!
Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Cake, Gebak
Servings: 6
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet een espresso (40 ml) van de Livanto koffie met uw Nespresso machine en laat deze afkoelen.
  • Vet de cakevorm in met boter.
  • Breek de eieren en voeg ze samen met de suiker en de boter in een kom.
  • Voeg de bloem en het gist toe aan het mengsel.
  • Schenk vervolgens de koffie bij het beslag en klop goed.
  • Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake gedurende 35 minuten.
  • Haal de cake uit de vorm en laat deze volledig afkoelen voordat je hem serveert.

Notities

Deze koffiecake past goed bij een lichte, fruitige witte wijn zoals een Moscato d'Asti. De zoetheid van de wijn zal de smaken van de cake complementeren

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 20g

Bananen- en Notenwhiskeycake met Gembersiroopkoffie

Bananen- en Notenwhiskeycake met Gembersiroopkoffie

Geniet van deze heerlijke combinatie van cake en koffie!
Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Cake, Warme dranken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 6
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de bananen & noten whisky-cake:

  • 150 gram boter
  • 180 gram rietsuiker
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram zure room
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 300 gram bloem
  • 50 gram havermout
  • 100 gram Noten naar keuze

Voor het glazuur:

  • 50 gram boter
  • 50 gram poedersuiker
  • 100 ml whisky

Voor de koffie:

  • 3 ml melk
  • 1 theelepel gembersiroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met een klontje boter.
  • Meng in een kom de boter en rietsuiker en voeg al mengend de eieren toe.
  • Voeg vervolgens de bananen, noten, zure room, bakpoeder, zout, havermout en bloem toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak het ongeveer 40 minuten in de oven op 180°C.
  • Controleer of de cake gaar is door een mes in het midden te steken.
  • Als het er schoon uitkomt, is de cake gaar.
  • Maak het cakeglazuur door boter, poedersuiker en whisky in een kom te mengen en deze 10 seconden te verwarmen in de magnetron.
  • Giet het glazuur over de cake en laat de cake even afkoelen.
  • Zet een espresso-kopje onder uw Nespresso machine en zet een espresso van de Indriya van India koffie.
  • Schenk daarna de gembersiroop en het melkschuim over de koffie.
  • Serveer de koffie direct met de bananen- en notenwhiskeycake.

Notities

Deze cake past goed bij een glas rode wijn, zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon, die de rijke smaken van de cake aanvullen.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 0.5g | Sugar: 30g

Envivo Lungo Pear Crumble

Envivo Lungo Pear Crumble

Voorbereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Ontbijt
Dieët: Vegetarisch
Servings: 6
Calories: 430kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de peer- en havermoutcrumble:

  • 1 cup Envivo Lungo sterke koffie
  • 8 peren
  • 180 gram boter
  • 150 gram volkorenmeel
  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 gram rietsuiker
  • 150 gram havermout

Voor de koffie:

  • 6 capsules van de Envivo Lungo

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes.
  • Voeg de peren, de boter en rietsuiker toe aan een pan.
  • Kook het geheel op hoog vuur tot het karameliseert.
  • Zet een lungo van de Envivo Lungo met uw Nespresso machine en voeg deze toe aan de pan.
  • Laat het geheel 3 tot 4 minuten op hoog vuur koken.
  • Voeg de bloem, bruine suiker, havermout en overgebleven boter en rietsuiker toe aan een kom.
  • Mix het geheel tot het een grof gekorreld mengsel vormt.
  • Leg de gekarameliseerde peren in een ovenschaal.
  • Voeg het havermoutmengsel toe aan de ovenschaal en zet het in de oven voor 40 minuten.
  • Serveer warm met een Envivo Lungo.
  • Geniet ervan!

Notities

Omdat dit een ontbijtgerecht is, wordt het meestal niet met wijn geserveerd. Maar als je het als dessert wilt hebben, zou een zoete witte wijn zoals een Riesling goed kunnen passen.

Nutrition

Calories: 430kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 5g | Vet: 19g | Zout: 0.4g | Sugar: 38g

Karamel Havermoutkoekjes met Crème Brûlée Cappuccino

Karamel Havermoutkoekjes met Crème Brûlée Cappuccino

Geniet van krokante karamel havermoutkoekjes gecombineerd met een romige crème brûlée cappuccino – een perfecte zoete traktatie!
Bereidingstijd15 minuten
koeltijd2 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Koek, Warme dranken
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 Cup Caramelito
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 snufjes zout
  • 40 g noten
  • 50 g havermout
  • 100 g boter
  • 100 g rietsuiker
  • 180 g bloem

Instructies

  • Meng de boter en suiker in een kom met een mixer of keukenmachine.
  • Voeg het ei toe en mix opnieuw.
  • Voeg bloem, havermout, noten, bakpoeder en zout toe aan de kom en mix tot een stevig deeg ontstaat.
  • Vorm het deeg tot een cilinder en wikkel het in plasticfolie.
  • Leg het deeg 2 uur in de koelkast om te rusten.
  • Snijd plakjes van de deegrol en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak de koekjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Bereid een cappuccino met de Caramelito-cup in een cappuccino-kopje.
  • Strooi rietsuiker over de cappuccino.
  • Gebruik een gasbrander om de suiker te karamelliseren voor een crème brûlée-effect.
  • Serveer de cappuccino samen met de havermoutkoekjes.
  • Geniet van deze heerlijke combinatie!

Notities

Serveertip:
Garneer de cappuccino met een extra snufje kaneel voor extra smaak.
Wijnadvies:
Hoewel koffie en koekjes meestal niet met wijn worden gecombineerd, zou een zoete dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling goed passen bij de karameltonen.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 6g | Vet: 14g | Zout: 0.4g | Sugar: 22g

Romige Amandelkoffie met Kastanje

Romige Amandelkoffie met Kastanje

Stel u een amandeltaart voor, vol met de romigheid van kastanje en de intensiteit van de Arpeggio. Een heerlijke verrassing om te delen!
Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Noten, Warme dranken
Land van herkomst: Nederland
Servings: 1
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Lungo-kopje ca. 160 ml
  • Aeroccino melkopschuimer

Ingrediënten

  • 1 Arpeggio espresso 40 ml
  • 25 gram kastanjepasta
  • 40 ml melk
  • 10 ml amandelsiroop
  • 100 ml room
  • Amandelen voor garnering

Instructies

  • Meng de room en de kastanjepasta in de kom tot een glad mengsel.
  • Schenk de melk en de amandelsiroop in uw Aeroccino melkopschuimer en warm de melk op.
  • Zet een lungo-kopje onder uw Nespresso machine en zet een espresso (40 ml).
  • Voeg vervolgens het melkschuim toe aan het lungo-kopje.
  • Bedek als laatste het geheel met de room en garneer met het amandelschaafsel.
  • Geniet van deze romige amandelkoffie met kastanje!

Notities

Deze romige amandelkoffie met kastanje gaat goed samen met een glas amaretto.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.1g | Sugar: 8g

Romige Koffie met Banketbakkersroom en Hazelnoot

Romige Koffie met Banketbakkersroom en Hazelnoot

Een heerlijke koffie waarbij de zoete banketbakkersroom goed samengaat met de intense, gebrande smaak van de Roma koffie
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 8
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de banketbakkersroom:

  • 300 ml melk
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 1 Roma espresso 40 ml
  • 2 eieren
  • 75 gram suiker
  • 25 gram bloem

Voor de koffie:

  • 8 Arpeggio espresso's 40 ml
  • 200 gram gehakte hazelnoten
  • 125 ml ongeklopte slagroom

Instructies

Voor de banketbakkersroom:

  • Schenk 200 ml melk in een steelpannetje en voeg daar een espresso (40 ml) van de Roma koffie aan toe, samen met het vanillemerg en het uitgeschraapte vanillestokje.
  • Breng het mengsel langzaam aan de kook, haal het pannetje van het vuur en zet het opzij om de vanillesmaak te laten intrekken.
  • Klop in een kom de eidooiers, suiker, bloem en de resterende melk goed door elkaar.
  • Schenk het vanillemengsel (zonder het vanillestokje) uit het steelpannetje in de kom en giet vervolgens alles over naar een ander steelpannetje.
  • Breng het mengsel opnieuw aan de kook en laat het gedurende 3 minuten zachtjes sudderen terwijl je voortdurend roert met een garde.
  • Laat het mengsel afkoelen en zet het daarna in de koelkast.

Voor de koffie:

  • Klop de slagroom op met een mixer.
  • Voeg de gehakte hazelnoten en de opgeklopte slagroom toe aan de gekoelde banketbakkersroom en roer goed door.
  • Voeg een eetlepel banketbakkersroom toe aan elk lungokopje.
  • Zet elk kopje onder uw Nespresso machine en zet een espresso (40 ml) van de Roma op de banketbakkersroom.
  • Voeg eventueel nog een beetje slagroom toe en garneer met stukjes hazelnoot.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke romige koffie met banketbakkersroom en hazelnoot!

Notities

Deze romige koffie met banketbakkersroom en hazelnoot gaat goed samen met een glas amaretto.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 0.1g | Sugar: 15g