Kabeljauwfilet met mosterdsaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauwfilet met mosterdsaus

Recept categorieën: Vis
Porties: 2
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauwfilet dik stuk
  • 2 limoen of 1 citroen

Voor de saus

  • 0.5 visbouillontablet
  • 2 eetlepel(s) crême fraiche
  • 1 eetlepel(s) maïzena
  • 1 eetlepel(s) mosterd
  • zout
  • peper
  • 2 toefjes dille

Instructies

  • Snijd de visfilet in 2 gelijke stukken en leg die in een schaal.
  • Pers 1 limoentje (of een halve citroen) uit.
  • Besprenkel de vis met het limoen- of citroensap.
  • Laat de vis gaar worden, afgedekt, in 4-5 minuten op 500 Watt.
  • Schenk het uitgelopen visnat in een maatbeker en laat de vis, afgedekt, enkele minuten nagaren.
  • Maak intussen de saus: vul het visnat met water aan tot 1 dl.
  • Verkruimel de tablet erboven en roer de crème fraîche erdoor.
  • Roer de maïzena met 2 eetlepels water tot een glad papje en roer dit door de saus.
  • Verhit de saus, onafgedekt, ca. 1 minuut op 700 Watt.
  • Roer de mosterd door de saus en verhit de saus nog even, onafgedekt, ca. 30 seconden op 700 Watt.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Lepel de saus over de borden en leg de vis erin.
  • Snijd het tweede limoentje (of de halve citroen) in dunne plakjes en leg ze op de vis.
  • Garneer eventueel met een toefje dille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Kip-Courgettespiezen met Gepofte Aardappel en Gebakken Bonen

Deze gegrilde kip-courgettespiezen met gepofte aardappel en gebakken bonen vormen een smakelijk en voedzaam gerecht, perfect voor een zomerse maaltijd. De combinatie van malse kip, knapperige courgette, romige aardappel en hartige bonen zorgt voor een heerlijke smaakervaring.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Magnetron koken
Porties: 4 personen
calorieën: 450kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 pak pofaardappelen met yoghurt-knoflooksaus CêlaVita
  • 2 uien in ringen
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • eetlepels olijfolie
  • 2 tomaten in stukjes
  • 1 pot witte bonen
  • ½ eetlepel oregano
  • 8 kipfilet in blokjes
  • 3 eetlepels basilicum geknipt

Instructies

  • Prik enkele gaatjes in de pakken pofaardappel en zet ze in de magnetron op 700 watt.
  • Laat ze in ongeveer 30 minuten gaar worden.
  • Fruit intussen de uien met de knoflook 5 minuten in de hete olie.
  • Voeg de witte bonen toe en bak ze 5 minuten al omscheppend mee.
  • Schep de tomatenstukjes en de oregano erdoor.
  • Bereid de kip-courgettespiezen volgens de aanwijzingen op de verpakking op het rooster van een gloeiende barbecue of onder de voorverwarmde grill.
  • Strooi het basilicum over de bonen.
  • Serveer de spiezen met de gepofte aardappelen en de gebakken bonen.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc, zoals Andes Peaks Sauvignon Blanc, zou goed samengaan met dit gerecht.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.5mg | Sugar: 4g