Appeltaart wafels
Recept afdrukken
No ratings yet

Appeltaart wafels





Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Porties: 2 wafels
Auteur: Sandra Kemna

Ingrediënten

  • 3 appels 1 gerapst, 2 in blokjes gesneden
  • 50 gram Quaker kaneel havermout
  • 25 gram Skyr yoghurt 0 %
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • kaneelpoeder naar smaak
  • Greensweet erythritol suiker naar smaak

Instructies

  • Doe de geraspte appel, havermout, Skyr yoghurt, ei en bakpoeder in een kom en mix met de staafmixer tot een papje.
  • Doe dit in je wafelijzer en laat gaar worden, je haalt twee wafels uit deze hoeveelheid)
  • Meng ondertussen de appelblokjes met kaneel en suiker en zet dit 3 minuten in de magnetron.
  • Verdeel de appel over de wafel en als je nog punten over hebt kun je er lekker wat slagroom light bij doen.

Notities

3,5 punt per wafel. Eventueel slagroom light erbij is 2 punten per eetlepel)

Aspergeomelet met ham en aardappels
Recept afdrukken
No ratings yet

Aspergeomelet met ham en aardappels

Recept categorieën: Ei, Groenten, Varkensvlees, Vlees
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 1 pakje schouderham ca. 140 g
  • 8 eieren
  • 1 pakje seizoenssaus voor asperges 37 g
  • ½ zakje verse bieslook a 25 g
  • 5 eetlepel(s) vloeibare margarine

Instructies

  • Asperges dun schillen en houtachtige uiteinden afsnijden.
  • Asperges in stukken van 4 cm snijden, in 8 min. gaarkoken en laten uitlekken.
  • Aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing verwarmen in magnetron.
  • Eieren met zout en peper loskloppen.
  • Ham in reepjes snijden. Bieslook fijnknippen.
  • In koekenpan 3 el margarine verhitten en de omeletten bakken.
  • Deze warm houden.
  • Saus met rest van margarine volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Grootste deel hamreepjes door saus roeren.
  • Helft bieslook door aardappels mengen.
  • Rest van bieslook door asperges mengen.
  • Omeletten over vier borden verdelen.
  • Asperges erop scheppen en omelet dichtvouwen.
  • Saus erover schenken en met rest hamreepjes garneren.

Notities

Met aardappelschijfjes serveren.

Pasta khd-arm
Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta khd-arm

Recept categorieën: Pasta
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 250 gram mozerella kaas geraspt
  • 1 eidooier

Instructies

  • Smelt de mozerella ongeveer 1-2 minuten in de magnetron. (afhankelijk van je magnetron) moet echt dun/stroperig zijn
  • Laat het even afkoelen (handwarm) en voeg dan de eidooier toe.
  • Goed klutsen dat het ei is opgelost in de kaasmassa.
  • Stort de massa op op het bakpapier en leg erover nog een stuk papier en zorg dat het ongeveer 1 cm dik is.
  • Snij de plak in dunne repen van 1/2 cm en met bakblik in de koeling zetten voor 4 uur.
  • Voor gebruik de pasta in gekookt water leggen en 1 minuut koken.
  • Serveer het met je eigen saus.

Stamppot zoete aardappel en kool
Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppot zoete aardappel en kool

Recept categorieën: Groenten, Stamppot
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels
  • 500 gram groene kool
  • zonnebloemolie
  • 100 gram katjang pedis nootjes
  • 1 eetlepel honing
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bos(jes) lente ui
  • ½ bos(jes) blad peterselie
  • 1 bos(jes) basilicum
  • Olijfolie om te bakken
  • 150 gram oude kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180’ C
  • Prik gaatjes in de zoete aardappels en verpak ze in nat keukenpapier.
  • Pof ze ca 15 minuten op 900 watt in de magnetron
  • Haal de buitenste koolbladeren los en snij de nerven eruit.
  • Snijd de bladeren in grove stukken en snijd de rest van de kool fijn.
  • Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voor daar de fijn gesneden kool aan toe en bak ca 8 minuten. (kool chips)
  • Pel en sij de knoflook in grove stukken, ook met de Lente-ui.
  • Pluk de peterselie en basilicum.
  • Maal voor de pesto de peterselie, basilicum, knoflook, lente-ui en beetje kaas en flinke scheut olijfolie in de mixbak van staafmixer tot een grove pesto.
  • Crunch met een vijzel de katjang pedis nootjes.
  • Leg de grof gesneden kool op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel met zonnebloemolie, beetje zeezout en vers gemalen peper (zorg dat overal olie zit).
  • Verdeel de nootjes en honing erover en bak de kool ca. 5 minuten in de oven.
  • Haal de aardappels uit de magnetron, snij ze over de lengte doormidden en lepel ze uit.
  • Bewaar de schil van de zoete aardappel, zorg dat deze ook heel blijft.
  • Voeg de zoete aardappel toe aan de pan met kool.
  • Snij de kaas in kleine blokjes.
  • Meng de pesto door de kool en voeg daar ook de blokjes kaas aan toe.
  • Stamp het met stamper tot grove stamppot.

Notities

Serveer de stamppot in de aardappelschillen garneer met de koolchips en de gekarameliseerde nootjes.

Koolhydraat arme wrap uit magnetron
Recept afdrukken
No ratings yet

Koolhydraat arme wrap uit magnetron

Recept categorieën: Wraps
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 15 gram ongezouten boter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel(s) kokosbloem
  • ¼ theelepel baking powder

Instructies

  • Smelt de boter in een kommetje en laat het even afkoelen.
  • Voeg het ei en de bakpoeder en bloem toe.
  • Roer goed tot een beslag ontstaat.
  • Spray eventueel wat bakspray over een wat dieper bord en schep daarna het beslag op het bord.
  • Verdeel het deeg gelijkmatig over het bord door het bord te bewegen of door een spatel te gebruiken.
  • Plaats het bord 1,5 tot 2 minuten in de magnetron op vol vermogen.
  • Houd de wrap in de gaten en haal ‘m uit de magnetron wanneer de bovenkant droog is.
  • Gebruik een spatel om de warp voorzichtig los te wrikken van het bord en laat de wrap afkoelen op een koelrek.
  • Beleg de wrap daarna met je favoriete toppings.
  • Enkele koolhydraatarme opties zijn kruidenroomkaas, kaas, ei of avocado.

Bloemkool Bagel
Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkool Bagel

Recept categorieën: Hartige taart
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 680 gram bloemkool
  • 110 gram geraspte cheddarkaas
  • 1 ei
  • 2 theelepel sesamzaad en/of maanzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Doe de bloemkool in een keukenmachine en zet deze aan tot de bloemkool fijn is.
  • Doe de bloemkool in een magnetronbestendige kom en dek af met folie.
  • Plaats de bloemkool daarna drie minuten in de magnetron.
  • Doe vervolgens de bloemkool in een kaas- of theedoek en knijp het vocht eruit. Doe de bloemkool daarna weer terug in de kom.
  • Voeg vervolgens de geraspte kaas en het ei aan de kom toe en roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel acht hompjes van het mengsel over de bakplaat.
  • Gebruik vervolgens een lepel om het mengsel te vormen tot een 2 centimeter dik geheel en een mooi rondje zo groot als een bagel.
  • Steek daarna met een klein rondvorming object een rondje uit het midden van de bagel. Verdeel daarna de maan- en/of sesamzaadjes over de bagel.
  • Bak de bagels 22 tot 25 minuten. ( ligt aan je oven)
  • Laat daarna afkoelen en besmeer of beleg de bagel met je favoriete hartige topping, bijvoorbeeld roomkaas of ei.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepofte Aardappels met Knoflooktopping en Gegrilde Kipspiesjes

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip
Land van herkomst: Nederland
calorieën: 550kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels ongeveer 150 g per stuk
  • 350 g kipfilet
  • 2 uien
  • 10 gedroogde tomaten op olie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g bewust light margarine met olijfolie
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 eetlepels azijn
  • 150 g peen julienne gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Boen de aardappels schoon, prik er gaatjes in en verwarm ze in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) gedurende ongeveer 12 minuten, tot ze bijna gaar zijn.
  • Laat de aardappels afgedekt met een keukenhanddoek nog 10 minuten nagaren.
  • Snijd de kipfilet in ongeveer 16 stukjes van 5 cm.
  • Snipper de halve ui en snijd de rest in 8 stukken.
  • Laat de tomaten uitlekken en vang 4 eetlepels olie op.
  • Rijg afwisselend ui, kip en tomaten aan satéprikkers.
  • Bestrijk de spiesjes met 1 eetlepel van de opgevangen olie.
  • Verwarm een grillpan en bak de spiesjes in ongeveer 10 minuten gaar en bruin.
  • Pers de knoflook boven de bewust light margarine uit.
  • Snijd de rest van de gedroogde tomaten fijn en meng ze door de knoflookmargarine.
  • Maak de sla schoon en snijd deze in reepjes.
  • Meng de gesnipperde ui, peen julienne en sla en maak een dressing van de resterende olie, azijn, zout en peper.
  • Snijd de gepofte aardappels aan de bovenkant in, bestrooi met zout en serveer met de knoflooktopping, sla en kipspiesjes.

Notities

Deze maaltijd is heerlijk met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2.5mg | Sugar: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Zonnevisfilet op pasta rosso omlijst met Venusshelpen in Saffraansaus

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Mediterraan
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 600 gram Zonnevisfilet
  • 160 gram Pasta rood
  • 18 Venusschelpen
  • 0,5 liter visfond
  • 4 draadjes Saffraan
  • 1 deciliter Noilly prat
  • 1 deciliter Slagroom
  • 1 theelepel Kip bouillonpoeder
  • 4 takjes Kervel
  • 4 slagen Pepermolen zwart
  • 1 eetlepel Beurre Maniere Mengsel van bloem en roomboter
  • 5 Partje citroen

Instructies

  • Kook de pasta en spoel koud en zet weg in 4 vormpjes waar je ze later weer in kunt opwarmen in de magnetron dek de pasta wel even af met plastic.
  • Zet de visfond op samen met de Noilly prat, slagroom, kipbouillonpoeder en Saffraan laatzachtjes koken en bindt af met de beure maniere en laat even gaarkoken.
  • Plaats de venussschelpjes in de saus en laat lekker zachtjes opentrekken afsmaken met een partje citroen en proef op peper en zout houdt de saus op temperatuur.
  • Plaats de zonnevisfilet op een bord en dep droog, smeer in met olijfolie en een beetje zout en indien gewenst wat verse tuinkruiden
  • Maak de grill of grillpan/plaat heet en smeer in met een beetje olie.
  • Zet de pasta in de magnetron en laat 2 minuten verwarmen
  • Zet vier borden klaar
  • Leg de vis op de grill
  • Haal de warme pasta uit de magnetron en plaats in het midden van ieder bord een portie omlijst met de saus met venusschelpen draai de vis een keer om wanneer ze gaar zijn bovenop de pasta plaatsen en garneren met de takjes kervel.

Notities

Een kind kan de was en Bon a Petit.

Andijvie-Paprikastamppot Met Worst
Recept afdrukken
No ratings yet

Andijvie-paprikastamppot met Braadworst en Gebonden Jus

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Stamppot, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4
calorieën: 740kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 braadworsten
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 5 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 rode paprika
  • 1 zakje gebonden jus naturel 29 g
  • 1 dl melk
  • 400 g gesneden andijvie

Instructies

  • Week de braadworsten 5 minuten in heet water.
  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze gedurende 20 minuten.
  • Verhit 2 eetlepels margarine in een koekenpan en bak de braadworsten bruin.
  • Voeg een scheutje water toe, bedek de pan met een deksel en laat de worsten in 20 minuten gaar braden.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit 1 eetlepel margarine in een pan en bak de paprika 2 minuten.
  • Bereid de jus volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verwarm de melk gedurende 4 seconden in de magnetron op 900 watt.
  • Giet de aardappels af, stamp ze fijn en meng ze met de andijvie en paprika.
  • Breng op smaak met melk, zout en 2 eetlepels margarine.
  • Serveer de stamppot met de braadworst en de gebonden jus.

Notities

Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Syrah, past goed bij de hartige smaak van de braadworst en de rijke textuur van de stamppot. De wijn vormt een aanvulling op de stevige smaken en zorgt voor een gebalanceerde maaltijd.

Nutrition

Calories: 740kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 22g | Vet: 45g | Zout: 2.5mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeien-Kiwitaart

Bereidingstijd45 minuten
wachten30 minuten
Recept categorieën: Nagerecht, Taart
Dieët: Vegetarisch
Porties: 8
calorieën: 424kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 200 g tarwebiscuits
  • 2 eetlepels aardbeienjam
  • 4 eierdooiers
  • 100 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 65 g bloem
  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 250 g aardbeien
  • 2 kiwi's

Instructies

  • Smelt de boter in de magnetron.
  • Maal de tarwebiscuits fijn in een keukenmachine.
  • Meng de gesmolten boter en aardbeienjam door de gemalen biscuits.
  • Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de bodem en de wanden van een taartvorm en druk het stevig aan.
  • Mix in een kom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker met een handmixer gedurende ongeveer 5 minuten tot het mengsel dik en romig is.
  • Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het eimengsel.
  • Breng in een pan de melk en slagroom aan de kook.
  • Klop deze langzaam in kleine scheutjes door het eimengsel terwijl je blijft kloppen.
  • Schenk het mengsel terug in de pan en laat het op zacht vuur al roerend indikken tot een dikke vla.
  • Zet de pan in een bak met koud water en laat de vanilleroom afkoelen terwijl je regelmatig roert.
  • Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
  • Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes.
  • Verdeel de afgekoelde vanilleroom over de taartbodem.
  • Leg de aardbeienhelften op één helft van de taart en de plakjes kiwi op de andere helft.
  • Laat de taart minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.

Notities

Nutrition

Calories: 424kcal | koolhydraten: 56g | Protein: 6g | Vet: 20g | Sugar: 33g