Recept afdrukken
No ratings yet

Gemakkelijke Boeuf Bourguignon Maaltijd

Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Stoofpot, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 2 schaaltjes Boeuf Bourguignon elk 275 g
  • 2 zakken minikrieltjes elk 450 g
  • 2 pakken rode kool met appel diepvries, elk 450 g
  • ½ zakje verse peterselie 30 g

Instructies

  • Verwarm de schalen Boeuf Bourguignon één voor één in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Kook ondertussen de minikrieltjes in een pan met kokend water gaar gedurende ongeveer 8 minuten.
  • Bereid de rode kool volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Knip de verse peterselie fijn en strooi deze over de gekookte minikrieltjes.
  • Serveer de opgewarmde Boeuf Bourguignon met de gekookte minikrieltjes en de rode kool.
  • Geniet van deze snelle en smaakvolle Boeuf Bourguignon maaltijd!

Notities

Serveer dit gerecht met een goed stuk vers stokbrood om de heerlijke saus van de Boeuf Bourguignon mee op te dippen.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 25g | Vet: 20g | Sugar: 12g

Recept afdrukken
No ratings yet

Wraps met krab, garnalen en rucola

Recept categorieën: Vis, Wraps, Zeevruchten
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 zak Wok Rolls Conimex, zak à 6 stuks
  • 1 bakje Johma Salade krab à 200 g
  • 1 bakje rose garnalen à 125 g
  • 1 zakje rucola à 75 g
  • peper
  • zout

Instructies

  • Besprenkel de wok rolls elk met wat water en verwarm ze, gestapeld op een bord, 1 minuut op 750 Watt in de magnetron.
  • Verdeel de krabsalade, de garnalen en de rucola over de wok rolls, bestrooi met peper en zout en rol ze op.
  • Snijd ze doormidden en steek elke helft vast met een cocktailprikkertje.

Bladerdeegtaart met mascarpone en sinaasappel
Recept afdrukken
No ratings yet

Bladerdeegtaart met mascarpone en sinaasappel

Een snel en eenvoudig recept. Wanneer je onverwacht bezoek krijgt – en de ingrediënten in huis hebt – staat binnen een half uur een lekkere taart op tafel, die zowel warm als koud goed gegeten kan worden.
Recept categorieën: Taart
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 250 gram bladerdeeg
  • 250 gram mascarpone
  • 2 eieren
  • 100 gram en 2 eetlepels suiker
  • 1 sinaasappel
  • rasp van de schil van 1 citroen
  • 1 eetlepel(s) custard poeder
  • 3 eetlepel(s) melk
  • 1 eetlepel(s) paneermeel

Instructies

  • Snij van de sinaasappel plakken van ongeveer 5 mm en snij of knip de schil er af.
  • Leg de plakken in een lage schaal of diep bord.
  • Knijp de ‘kontjes’ van de sinaasappel uit boven de plakken (voor nog wat extra sap) en gaar de plakken in de magnetron in ongeveer 3 minuten.
  • Rol het bladerdeeg met een deegroller uit tot het een stuk groter is dan de bakvorm die je gebruikt.
  • Bekleed de bakvorm eerst met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg en laat het bladerdeeg overhangen.
  • Prik met een vork hier daar in het bladerdeeg en bestrooi de bodem met een eetlepel paneermeel.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de custard poeder met de melk in een schaaltje of kommetje.
  • Hou een beetje ei over om het deeg te bestrijken.
  • Klop de rest van de twee eieren met de suiker stijf, voeg de citroenrasp, de mascarpone en het custardmengsel toe en klop het geheel nog een minuutje door en giet het vervolgens over de bladerdeegbodem.
  • Verdeel de gare plakken sinaasappel over de mascarpone-massa en vouw het overhangende bladerdeeg terug.
  • Bestrijk nu met een kwast de deegrand met het overgebleven ei en bestrooi het deeg en de sinaasappelschijven met suiker.
  • Bak deze taart in 15 tot 20 minuten gaar.

Notities

Om eerlijk te zijn is dit recept geboren door het snuffelen in onze koelkast. Wat hebben we op voorraad, waar verloopt bijna de houdbaarheidsdatum van en wat vinden we lekker? Op de fruitschaal lagen nog slechts 1 sinaasappel en diverse citroenen. De planning om van de mascarpone een tiramisu te maken ging niet door omdat we dan weer te veel zouden eten en we toch nu echt iets willen afvallen, dus bleef de mascarpone al meer dan een week zielig achter in het hoekje van de koelkast. En bladerdeeg hebben we altijd op voorraad. De idee was dan ook spontaan geboren: een snelle taart van bladerdeeg, mascarpone en sinaasappel.

Oranje boven!
Recept afdrukken
No ratings yet

Oranje boven!

Een combi van kleuren en smaken: polenta (maiskoek), kip en oranje puntpaprika. Een gerecht wat een prachtig plaatje oplevert. Het is minder ingewikkeld dan het lijkt. Alles kan van te voren worden voorbereid en op het laatste moment worden ‘afgemaakt’.
Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 3 kleine oranje puntpaprika’s of 2 grote
  • 150 gram polenta instant griesmeelpoeder
  • 2 dunne kipfilets
  • olie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • mosterd
  • suiker
  • honing
  • bouillonpoeder van kip
  • olijfolie
  • klontje boter

Instructies

  • Kook de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Vet een vierkante ovenschaal in met een beetje olie of boter en giet de warme polenta in deze vorm.
  • Laat het afkoelen.
  • De polenta stijft op als een stevige dikke gele ‘plak’.
  • Zodra de polenta ‘stijf’ is snij deze tot de gewenste stukken.
  • Snij de oranje puntpaprika in hele kleine blokjes en braad ze aan in een beetje olie.
  • Bestrooi ze met een beetje bouillonpoeder en een klein schepje suiker om ze enigszins te karamelliseren.
  • Als de stukjes redelijk gaar zijn kun je er een scheut schenkhoning (of een kleine eetlepel dikkere honing) bij doen.
  • Goed roeren en doe dan een klontje boter erbij.
  • Als het geheel gaar is, wordt het verdeeld in twee delen.
  • Eén deel wordt gebruikt om tot een saus te pureren, het andere deel wordt later benut.
  • Bestrooi de kipfilets met een beetje kippenbouillon poeder en wat peper.
  • De andere zijde smeer je dun in met mosterd en bestrijk ze met de geperste knoflook.
  • Braad nu de eerste zijde van de kipfilets aan in een andere pan met een beetje olie.
  • Als de eerste zijde is aangebraden keer je de filets om.
  • Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat want de knoflook mag niet verbranden.
  • Braad de stukjes dus met beleid aan zodat ze lichtbruin worden.
  • Pak ze uit de pan en snijdt ze op maat van het stukje polenta.

Dressing:

  • De helft van de puntpaprika wat je in de andere pan hebt laten nagaren doe je nu in een kleine mixbeker.
  • Doe er een paar flinke scheuten smakelijke olijfolie erbij en de resten van de pan waarmee je de kipfilets hebt gebraden. Mix de stukjes tot een egale massa.
  • Eventueel kun je er een beetje water bij doen om het een beetje vloeibaar te houden.

Ik realiseer me dat dit gerecht qua planning enigszins ingewikkeld is.

    Daarom raad ik de volgende stappen aan:

    • leg stuk stukjes polenta op de borden
    • verdeel de stukjes kipfilet over de polenta
    • verdeel de stukjes gebakken puntpaprika boven op de kipfilet
    • verdeel de gepureerde paprikasaus over de borden
    • verwarm de borden nog even snel in de magnetron om alles op de dezelfde temperatuur te krijgen

    Notities

    Vervang aardappels eens door polenta. In Nederland is polenta niet erg bekend en daarmee ook niet populair. In de Italiaanse keuken is het echter onmisbaar. Wat aardappels zijn voor Hollanders, is polenta voor de Noord-Italianen in Friulië. Zo ontzettend lekker!
    Onze Italiaanse vrienden vervloeken ons, want wij gebruiken regelmatig de instant maisgriesmeel omdat deze binnen een paar minuten klaar is.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Wortel Muffins met Pecannoten

    Bereidingstijd30 minuten
    Recept categorieën: Cupcakes / Muffins, Dessert, Gebak
    Land van herkomst: Internationaal
    Dieët: Vegetarisch
    Porties: 4
    calorieën: 350kcal
    Auteur: ChatGTP

    Ingrediënten

    • 100 g pecannoten
    • 100 g vloeibare honing
    • 150 g boter
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 3 eieren
    • 200 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
    • mespunt bakpoeder
    • 150 g wortel fijngeraspt
    • 250 g poedersuiker
    • 2 theelepels kurkuma
    • 1 theelepel citroensap
    • 7 eetlepels sinaasappellimonadesiroop

    Instructies

    • Verwarm de oven voor op 200 °C.
    • Rooster de pecannoten kort in een droge koekenpan.
    • Smelt de honing enkele seconden in de magnetron.
    • Meng in een keukenmachine of met een mixer de boter, honing, gemalen koriander en een mespunt zout.
    • Voeg de eieren één voor één toe.
    • Voeg het gezeefde zelfrijzend bakmeel met bakpoeder in gedeelten toe en laat de keukenmachine of mixer draaien tot het mengsel glad is.
    • Spatel de geraspte wortel en de geroosterde pecannoten (12 pecannoten apart houden) door het mengsel en meng kort met de pulseknop of omscheppen.
    • Verdeel het beslag over 12 met papieren bakjes beklede holtes van een muffinvorm en bak de wortelmuffins in de oven in ca.
    • 20 minuten gaar.
    • Haal de muffins uit de oven, til ze uit de muffinvorm en laat ze afkoelen op een rooster.
    • Snijd indien nodig de bolle bovenkant van de muffins eraf.
    • Druk op het midden van elk muffin een pecannoot.
    • Maak in een kom een kuiltje in de poedersuiker en kurkuma en schenk hier het citroensap en sinaasappelsiroop in.
    • Meng het vocht met een lepel door de poedersuiker tot een gladde massa, voeg indien nodig extra druppels vocht toe.
    • Verdeel het sinaasappelglazuur over de wortelmuffins.

    Notities

    Wijnadvies:

    Deze wortel muffins met pecannoten gaan goed samen met een kopje koffie of thee, maar als je toch wijn wilt serveren, probeer dan een zoete witte wijn zoals een Moscato.

    Nutrition

    Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2mg | Sugar: 25g

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Gegratineerde Geitenkaas met Portrozijnen

    Bereidingstijd13 minuten
    Recept categorieën: Kaas, Voorgerechten
    Land van herkomst: Frankrijk
    Dieët: Vegetarisch
    Porties: 4
    calorieën: 280kcal
    Auteur: ChatGTP

    Ingrediënten

    • 75 g rozijnen
    • 1 dl witte port
    • 1 zakje vanillesuiker
    • Versgemalen zwarte peper
    • Mespunt kruidnagelpoeder
    • 4 sneetjes witbrood
    • 1 zakje walnoten
    • 1 pakje Chèvre de Bellay 113 g

    Instructies

    • oer in een hoge kom de rozijnen, port en vanillesuiker door elkaar.
    • Verwarm de rozijnen afgedekt in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) gedurende ca.
    • 4 minuten.
    • Neem de rozijnen uit de magnetron en laat ze afkoelen.
    • Breng op smaak met peper en een snufje kruidnagelpoeder.
    • Rooster het brood in de broodrooster en steek met een uitsteekvormpje 4 rondjes uit.
    • Leg op elk bord een broodrondje.
    • Snijd de geitenkaas in 4 stukjes, leg ze op het bord en verwarm ze in de magnetron op vol vermogen gedurende ca.
    • 30 seconden.
    • Leg de warme geitenkaas op het brood en schep de portrozijnen ernaast.
    • Garneer met walnoten.

    Notities

    Wijnadvies:

    Deze gegratineerde geitenkaas met portrozijnen gaat goed samen met een fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

    Nutrition

    Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 10g | Vet: 12g | Zout: 0.2mg | Sugar: 15g

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Champignonwraps met Provençaals Gekruide Runderreepjes

    Voorbereidingstijd10 minuten
    Bereidingstijd15 minuten
    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Wraps
    Land van herkomst: Internationaal
    Porties: 4
    calorieën: 520kcal
    Auteur: ChatGTP

    Ingrediënten

    • 2 bakjes champignons à 250 g schoongeveegd en in plakjes gesneden
    • 2 uien gepeld en gesnipperd
    • 4 tomaten in plakjes gesneden
    • 3 eetlepels sladressing naturel
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 schaaltje Provençaals gekruide runderreepjes ca. 300 g
    • 1 bakje verse roomkaas met kruiden 125 g
    • 4 wrap tortilla's 280 g

    Instructies

    • Meng de plakjes tomaat met de sladressing en zet opzij.
    • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de runderreepjes gedurende 3 minuten.
    • Voeg de gesnipperde ui en champignonplakjes toe en bak nog eens 5 minuten.
    • Roer de verse roomkaas met kruiden door het champignonmengsel en verwarm nog 1 minuut.
    • Verwarm de wraps volgens de instructies in de magnetron.
    • Vul elke wrap met een portie van het champignonmengsel.
    • Serveer de wraps met de tomatensalade.

    Notities

    Wijnadvies:

    Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de champignonwraps en de Provençaals gekruide runderreepjes.

    Nutrition

    Calories: 520kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2.5mg | Sugar: 5g

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Groene groentesalade met kaas

    Recept categorieën: Groenten, Salade
    Dieët: Vegetarisch
    Porties: 4
    Auteur: Cor Kevenaar

    Equipment

    Ingrediënten

    • 350 g broccoli
    • 150 g sperziebonen
    • 200 g doperwtjes diepvries
    • 150 g belegen kaas dikke plak
    • 3 eetlepel(s) gehakte peterselie vers of diepvries

    Voor de dressing:

    • 1 eetlepel(s) grove mosterd
    • 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
    • 3 eetlepel(s) olijfolie
    • ½ eetlepel(s) honing
    • peper
    • zout

    Instructies

    • Verdeel de broccoli in roosjes.
    • Was deze en kook ze beetgaar in 10 minuten (magnetron, afgedekt 800 Watt 3 minuten).
    • Haal de boontjes af, kook ze 10 minuten.
    • Giet ze af en spoel ze na met koud water.
    • Kook de doperwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en spoel er koud water over.
    • Snijd de kaas in luciferstokjes.
    • Meng de ingrediënten voor de dressing.
    • Schik de verschillende groenten op een schaal.
    • Giet de dressing erover.
    • Verdeel de kaas en de peterselie over de salade.

    Notities

    Variatietips:

    Neem in plaats van doperwtjes tuinbonen.
    Vervang de belegen kaas bijvoorbeeld door komijnekaas.

    Wijnadvies:

    Pinot Blanc, een Riesling of een Chasselas uit de Elzas.
    Een Pinot Grigio uit Italië. Ook een Steen (Chenin Blanc) uit Zuid-Afrika (9-11°C).

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Sinaasappel-Chocolade IJstaart

    Bereidingstijd20 minuten
    invriezen5 uur
    Recept categorieën: Chocolade, IJs, Nagerecht
    Porties: 4
    calorieën: 400kcal
    Auteur: ChatGTP

    Ingrediënten

    • 1 liter bak chocoladeroomijs biologisch
    • 1 roomboter chocoladecake met sinaasappel 450 g
    • 100 g extra pure chocolade met sinaasappel
    • 185 g sinaasappelmarmelade

    Instructies

    • Laat het ijs in 30 minuten zacht worden.
    • Bekleed een schaal aan de binnenzijde met enkele lagen huishoudfolie.
    • Snijd de chocoladecake in dunne plakken.
    • Leg een plak sinaasappelcake in het midden van de bodem van de schaal.
    • Plaats de plakken cake tegen de binnenzijde van de schaal, zodat alles goed bekleed is.
    • Hak de chocolade in stukjes.
    • Verwarm de sinaasappelmarmelade in de magnetron op de hoogste stand gedurende 10 seconden.
    • Roer de verwarmde marmelade en de chocoladestukjes door het ijs.
    • Schep het ijs in de schaal en strijk de bovenkant glad.
    • Zet de ijstaart ca.
    • 5 uur terug in de vriezer om opnieuw te bevriezen.
    • Voor het serveren, plaats je de schaal ondersteboven op een bord en verwijder je de schaal en de vershoudfolie.
    • Garneer de taart eventueel met slagroom en serveer direct.

    Notities

    Wijnadvies:

    Een zoete witte wijn, zoals een late harvest Riesling, vormt een perfecte aanvulling op de combinatie van sinaasappel en chocolade in dit verrukkelijke dessert.

    Nutrition

    Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 20g | Zout: 0.5mg | Sugar: 30g

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Poffersticks met Nougatine en Fruit

    Bereidingstijd15 minuten
    Recept categorieën: Hapjes, Pannenkoeken, Warme hapjes
    Land van herkomst: Nederland
    Dieët: Vegetarisch
    Porties: 4
    Auteur: ChatGTP

    Ingrediënten

    • 50 g boter of margarine
    • 1 zakje nougatine 150 g
    • 40 poffertjes koeling
    • 30 pitloze druiven witte én blauwe
    • 1 Granny Smith appel

    Instructies

    • Smelt de boter in een steelpannetje op heel laag vuur en haal het pannetje van het vuur zodra de boter gesmolten is.
    • Doe ondertussen de nougatine in een diep bord.
    • Verwarm de poffertjes 1 minuut op de laagste stand van de magnetron, zodat ze lauwwarm zijn.
    • Besmeer de poffertjes met gesmolten boter en haal ze een voor een door de nougatine.
    • Rijg aan elk satéstokje om en om 4 poffertjes en 3 druiven.
    • Snijd de appel doormidden van boven naar beneden en leg de twee helften elk op een apart bordje met de platte kant naar beneden.

    Notities

    Wijnadvies:

    Een lichte mousserende wijn, zoals een Prosecco of een Moscato d'Asti, vormt een feestelijke combinatie met deze verrukkelijke poffersticks en zal de fruitige smaken mooi aanvullen.