Appelcake van Onbekende Auteur
Servings: 1 cake
Calories:
Author: Cor Klaar
- 75 g boter op kamertemperatuur
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 2 zoetzure appels bijvoorbeeld Jonagold
- 2 eieren M
- 100 g Canderel culinaire zak a 250 g
- 100 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel(s) bloem
Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
Boter zacht roeren.
Bakmeel zeven.
Appels schillen en ieder in 8 stukjes snijden.
Eieren scheiden en eiwitten stijfkloppen.
In grote kom boter, Canderel en melk mixen.
Eidooiers toevoegen en goed mixen.
Beetje bij beetje bakmeel toevoegen en tot glad beslag mixen.
Stijfgeklopte eiwitten erdoor spatelen.
Ingevette cakevorm bestrooien met bloem.
Deeg in vorm doen.
Stukjes appel in deeg duwen.
Cake ca. 50 minuten bakken.
Cake in plakken snijden.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 14
Advocaat van Onbekende Auteur
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 8 eierdooiers
- 1 fles melk
- 2 pakjes vanillesuiker
- 350 g griessuiker
- 2 deciliter alcohol van 90 graden
Doe de eierdooiers, de melk en de vanillesuiker in de beker van de mixer.
Meng een korte tijd op lage snelheid.
Voeg 100g griessuiker toe.
Schakel vervolgens de mixer op hoge snelheid en voeg om beurten de alcohol en de rest van de suiker toe.
Laat vervolgens nog enkele minuten draaien.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 14
Aardbeien bavarois
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 g aardbeien + wat extra voor de garnering
- ½ l slagroom
- 2 eieren
- 75 g witte basterdsuiker
- sap van 1 citroen
- 10 g gelatine
- 1 cakebodem
Aardbeien fijnmaken.
Basterdsuiker en citroensap toevoegen.
Los de gelatine op en voeg toe aan de aardbeienpuree.
Klop de slagroom en eiwitten stijf.
Meng alles voorzichtig door elkaar e doe het in een vorm op de cakebodem.
Garneer met de stijf geslagen slagroom en verse aardbeoien.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 14
Appelsapflapjes
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 grote appels
- 150 g bloem
- ½ deciliter melk
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 2 eieren
- 1 theelepel appelstroop
- arachideolie
- poedersuiker
- appelstroop
Maak van de appels 1/2 dl appelsap met de sapcentrifuge of de blender.
Klop met de mixer bloem, melk, bakpoeder, zout en eieren door elkaar.
Voeg het appelsap en de appelstroop toe. Voeg indien nodig suiker toe. Laat dit beslag een halfuur rusten.
Verhit de olie in een kleine pan en bak pannenkoekjes van het beslag.
Bestrijk de pannenkoekjes met appelstroop en vouw ze dubbel tot flapjes.
Bestrooi ze met poedersuiker.
Lekker met een bolletje kaneelijs.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 14
Appelcompote met bitterkoekjes uit Veneto
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 appels Granny-Smith
- 1 deciliter witte wijn
- 50 g suiker
- 1 vanillestokje
- 1 deciliter room
- 4 plakjes cake
- 100 g bitterkoekjes
- 25 g poedersuiker
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes.
Kook ze in de witte wijn met de suiker en het vanillestokje tot compote en laat afkoelen.
Klop de room halfstijf en spatel deze door de appelcompote.
Steek met een ring ronde plakken uit de cake en verkruimel de bitterkoekjes grof met de keukenmachine.
Leg met een ijslepel een laag appelcompote op de cake en bestrooi met de bitterkoekjes en ten slotte met de poedersuiker.
Serveer meteen.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 14
Abrikozenmousse
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 citroen
- 1 l water
- 200 g suiker
- 1 kg abrikozen
- 2,5 dl slagroom
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 150 g suiker
- 15 g gelatine
- 2 eetlepel(s) kirsch
Rasp de citroen en pers deze uit.
Was de abrikozen, halveer ze en bewaar 2 helften voor de garnering.
Doe het water, het citroenrasp en -sap in een pan en voeg de suiker toe.
Laat dit 12 minuten koken.
Leg de abrikozen in de siroop en bedek ze met bakpapier en een bord, zodat ze onder de siroop blijven.
Pocheer ze 10 minuten.
Zeef de abrikozen en bewaar 1,25 deciliter vocht.
Pureer de abrikozen in de keukenmachine of blender.
Er moet ongeveer 750 gram overblijven.
Klop de slagroom halfstijf.
Klop in een pan de eieren, de eidooiers, de abrikozenpuree en de suiker los en verwarm dit tot net tegen de kook aan.
Zet de pan in een kom met ijs en roer het geheel lauw.
Week de gelatine en los deze op in het achtergehouden abrikozenvocht.
Meng de gelatinemassa door het abrikozenmengsel en voeg de slagroom en de kirsch toe.
Giet het mengsel in een vorm en laat het minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
Stort de vorm op een plateau en garneer de mousse met de apart gehouden abrikozen.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 14
Amandel-Aardbeien Milkshake
Bereidingstijd4 minuten min
Servings: 4
Calories: 275kcal
Author: Cor Kevenaar
- 4 grote aardbeien
- Ongeveer 750 ml vanille-ijs bourbonsmaak
- 400 ml aardbeien-kersendrank Dubbeldrank
- 2 eetlepels amandellikeur
Was de aardbeien en laat de kroontjes eraan zitten.
Mix in een kom het vanille-ijs, de aardbeien-kersendrank en de amandellikeur gedurende ongeveer 1 minuut tot een schuimige drank ontstaat.
Schenk de schuimige drank in 4 hoge coupes.
Steek een rietje in elk glas.
Snijd de onderkant van de aardbeien iets in en steek ze op de rand van de glazen.
Een stukje verse aardbei op de rand van elk glas zorgt voor een leuke presentatie.
Calories: 275kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 14
Advocaatpudding met Mango
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
wachttijd3 uur uur
Totale tijd3 uur uur 20 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 6 blaadjes witte gelatine
- 1 blikje mangoschijfjes netto 310 g
- 2 dl advocaat
- 2 dl vanillevla
- ¼ liter slagroom
- 2 eetlepels poedersuiker
- 4 garneerchocolaatjes
- 1 theelepel olie om in te vetten
VOORBEREIDEN:
Laat de gelatineblaadjes ca. 5 minuten weken in ruim koud water.
Vet de puddingvorm in met olie.
Laat de mangoschijfjes uitlekken boven een kom, waarbij je 3 eetlepels van het vocht opvangt.
Houd 4 schijfjes apart voor garnering en snijd de rest van de mango in kleine stukjes.
Verwarm het mangovocht zachtjes in een steelpan.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze al roerend op in het warme mangovocht.
Roer in een kom de advocaat, vanillevla en stukjes mango door elkaar.
Voeg het gelatinemengsel toe en roer goed door.
Klop de slagroom met poedersuiker stijf.
Doe 1/3 van de slagroom in een spuitzak.
Spatel de rest van de slagroom luchtig door het advocaatmengsel.
Giet het advocaatmengsel in de puddingvorm en laat het afgedekt in de koelkast ca. 3 uur opstijven.
BEREIDEN:
Houd de vorm even in heet water.
Leg een platte schaal op de vorm, keer deze om en laat de pudding op de schaal glijden.
Garneer met toefjes slagroom, stukjes mango en chocolaatjes.
Serveer deze heerlijke advocaatpudding als elegant dessert voor een speciale gelegenheid, gegarneerd met verse mango en een vleugje chocolad
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 6g | Vet: 30g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 14
Zomerse Aardbeien-Mango Verwennerij
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 200 ml slagroom
- Sap van 1 citroen
- 700 ml aardbeien-kersendrank
- 40 g havermout
- 1 rijpe mango
- 8 eetlepels krokante muesli naturel
Klop de slagroom tot deze half stijf is.
Pers de citroen uit en giet het sap door een zeef boven een pan.
Voeg de aardbeien-kersendrank toe aan het citroensap en breng aan de kook.
Roer de havermout door de kokende vloeistof en laat al roerend ongeveer 1 minuut koken.
Haal de pan van het vuur en laat de havermout afgedekt ongeveer 5 minuten garen.
Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verdeel de aardbeien-havermoutpap over vier diepe borden en verdeel de blokjes mango erover.
Schep een lepel half opgeklopte slagroom over elke portie en strooi de krokante muesli eroverheen.
Een lichtzoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti zou goed samengaan met de fruitige en romige elementen van dit dessert. De verfrissende citrusaroma's in de wijn zullen de frisheid van de citroen versterken, terwijl de zoete fruitige toetsen harmoniëren met de mango en aardbeiensmaken.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 14
Aarbeien ijs
Mixer
ijsmachine
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 150 gram verse aardbeien
- 60 gram fijne kristalsuiker
- 1 eierdooier
- ½ eetlepel citroensap
- 1,5 dl volle melk
- ¾ dl slagroom
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Pureer de aardbeien samen met het citroensap en de melk met behulp van een mixer.
Klop de eierdooier schuimig met de suiker.
Klop de slagroom bijna stijf.
Vermeng het aardbeienmengsel voorzichtig met de geklopte room en de eierdooier.
Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is.
Doe het mengsel in de ijsmachine en laat deze 35 minuten draaien volgens de instructies van de ijsmachine.
Na het draaien in de ijsmachine, plaats het mengsel ongeveer een half uur in de vriezer om de juiste consistentie te verkrijgen.
Haal het aardbeienijs uit de vriezer, schep het in mooie kommen, en geniet van deze heerlijke, zelfgemaakte traktatie!
Dit recept geeft je een verfrissend en romig aardbeienijs met een vleugje citroen. Perfect voor warme dagen of gewoon wanneer je zin hebt in een zoete traktatie.
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 14