Knapperige Aardappelpannenkoekjes uit de Airfryer
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 275kcal
Author: Cor Klaar
- 500 gram koude geprakte aardappels
- 200 gram geraspte belegen Goudse kaas
- 1 lente-ui fijngehakt
- 2 gebakken plakken ontbijtspek gehakt
- 1 groot ei
- 2 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
- 200 gram panko Japans broodkruim
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Bakspray van plantaardige olie
Meng in een kom de geprakte aardappels met de kaas, lente-ui, gehakt ontbijtspek, ei en bloem.
Breng op smaak met zout en peper.
Vorm 12 koekjes van het mengsel.
Doe de panko in een ondiepe schaal en wentel de koekjes erdoor zodat ze goed bedekt zijn.
Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bord en zet ze 10 minuten in de vriezer om stevig te worden.
Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier en bespuit het met olie.
Leg de koekjes op het papier, zorg ervoor dat het mandje niet te vol zit en bak ze zo nodig in porties.
Houd de gebakken pannenkoekjes warm in een matig-warme oven.
Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 10 minuten.
Keer de pannenkoekjes na 10 minuten om met behulp van een paletmes.
Stel de timer in op nog 5 minuten en bak tot de pannenkoekjes goudbruin en knapperig zijn.
Serveer ze gloeiend heet.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de hartige smaak van deze aardappelpannenkoekjes.
Calories: 275kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 14g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / ondiepe schaal
Indonesische Hunkwee Kokospudding
Ongol-ongol
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 pakje hunkweemeel
- ½ liter water
- 200 gr goela djawa Javaanse palmsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- ¼ theelepel zout
- 100 gr geraspte kokos
Doe het hunkweemeel in een kom en roer er 1 dl water door, zodat er een glad papje ontstaat.
Breng de rest van het water in een pan aan de kook samen met de goela djawa, vanillesuiker en zout, roerend.
Roer van het vuur af het hunkweemeelpapje door de siroop.
Breng het geheel, nog steeds roerende, aan de kook op zacht vuur.
Laat het mengsel al roerend ongeveer 5 minuten pruttelen.
Neem de pan van het vuur.
Bekleed een ondiepe schaal met folie en schenk het puddingmengsel erin.
Laat het mengsel opstijven (buiten de koelkast!
).
Stort de pudding op een platte schaal en verwijder de folie.
Snij de pudding in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
Strooi de geraspte kokos in een diep bord en wentel de puddingblokjes erin.
Wijnadvies:
Bij dit zoete en aromatische dessert past een lichtzoete witte wijn zoals een Muscat of een Riesling Auslese. Hun fruitige tonen complementeren de rijke smaken van de pudding.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 3g | Vet: 5g | Zout: 0.25g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / ondiepe schaal
Entrecote met rodepaprikasaus
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 citroenen
- 2 rode paprika's
- 1 glas rode wijn
- 7 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels paprikapoeder
- 4 teentjes knoflook ongepeld
- 4 entrecotes of rib-eyes á 200 gram
- 2 theelepels roze peperkorrels licht gekneusd
Voorbereiden:
Leg het vlees in een ondiepe schaal en bestrooi het met 1 theelepel paprikapoeder en de roze peperkorrels.
Schenk de wijn en 2 eetlepels olijfolie erover en laat het geheel afgedekt 1 uur op kamertemperatuur marineren.
Bereiden:
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C of gasstand 6.
Schep hele paprika's en knoflook door 2 eetlepels olijfolie en rooster ze 15 a 20 minuten op een bakplaat of tot ze zwartgeblakerd en gerimpeld zijn.
Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Knijp de pulp uit de teentjes knoflook in een blender of keukenmachine.
Ontvel de paprika's, open ze en verwijder de zaadjes.
Doe ze samen met eventuele sappen in de blender of keukenmachine.
Meng tot ze glad zijn.
Voeg 1 theelepel paprikapoeder, het sap van ½ citroen en 2-3 eetlepels olijfolie toe terwijl de motor nog draait en pureer tot een emulsie.
Voeg zout en peper toe.
Snijd de rest van de citroenen in vrij dikke plakken en verwijder de pitjes.
Rooster het vlees en de plakken citroen op de barbecue op hoog vuur.
Rooster 3 a 5 minuten aan elke zijde en laat circa 5 minuten op een voorverwarmd bord rusten.
Serveer met de plakken citroen en de saus.
Receptenplein.nl
Home / ondiepe schaal