Knapperige Aardappelpannenkoekjes uit de Airfryer

Knapperige Aardappelpannenkoekjes uit de Airfryer

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht, Ontbijt, Snack
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 275kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram koude geprakte aardappels
  • 200 gram geraspte belegen Goudse kaas
  • 1 lente-ui fijngehakt
  • 2 gebakken plakken ontbijtspek gehakt
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels bloem glutenvrij indien nodig
  • 200 gram panko Japans broodkruim
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Bakspray van plantaardige olie

Instructies

  • Meng in een kom de geprakte aardappels met de kaas, lente-ui, gehakt ontbijtspek, ei en bloem.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vorm 12 koekjes van het mengsel.
  • Doe de panko in een ondiepe schaal en wentel de koekjes erdoor zodat ze goed bedekt zijn.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed bord en zet ze 10 minuten in de vriezer om stevig te worden.
  • Bekleed het mandje van de airfryer met een vel bakpapier en bespuit het met olie.
  • Leg de koekjes op het papier, zorg ervoor dat het mandje niet te vol zit en bak ze zo nodig in porties.
  • Houd de gebakken pannenkoekjes warm in een matig-warme oven.
  • Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 10 minuten.
  • Keer de pannenkoekjes na 10 minuten om met behulp van een paletmes.
  • Stel de timer in op nog 5 minuten en bak tot de pannenkoekjes goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer ze gloeiend heet.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij de hartige smaak van deze aardappelpannenkoekjes.

Nutrition

Calories: 275kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 14g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g

Indonesische Hunkwee Kokospudding

Indonesische Hunkwee Kokospudding

Ongol-ongol
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Indonesië
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pakje hunkweemeel
  • ½ liter water
  • 200 gr goela djawa Javaanse palmsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ¼ theelepel zout
  • 100 gr geraspte kokos

Instructies

  • Doe het hunkweemeel in een kom en roer er 1 dl water door, zodat er een glad papje ontstaat.
  • Breng de rest van het water in een pan aan de kook samen met de goela djawa, vanillesuiker en zout, roerend.
  • Roer van het vuur af het hunkweemeelpapje door de siroop.
  • Breng het geheel, nog steeds roerende, aan de kook op zacht vuur.
  • Laat het mengsel al roerend ongeveer 5 minuten pruttelen.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Bekleed een ondiepe schaal met folie en schenk het puddingmengsel erin.
  • Laat het mengsel opstijven (buiten de koelkast!
  • ).
  • Stort de pudding op een platte schaal en verwijder de folie.
  • Snij de pudding in blokjes van ongeveer 2,5 cm.
  • Strooi de geraspte kokos in een diep bord en wentel de puddingblokjes erin.

Notities

Wijnadvies:

Bij dit zoete en aromatische dessert past een lichtzoete witte wijn zoals een Muscat of een Riesling Auslese. Hun fruitige tonen complementeren de rijke smaken van de pudding.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 3g | Vet: 5g | Zout: 0.25g | Sugar: 30g

Entrecote met rodepaprikasaus

Entrecote met rodepaprikasaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 citroenen
  • 2 rode paprika's
  • 1 glas rode wijn
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 4 teentjes knoflook ongepeld
  • 4 entrecotes of rib-eyes á 200 gram
  • 2 theelepels roze peperkorrels licht gekneusd

Instructies

Voorbereiden:

  • Leg het vlees in een ondiepe schaal en bestrooi het met 1 theelepel paprikapoeder en de roze peperkorrels.
  • Schenk de wijn en 2 eetlepels olijfolie erover en laat het geheel afgedekt 1 uur op kamertemperatuur marineren.

Bereiden:

  • Verwarm intussen de oven voor op 200 °C of gasstand 6.
  • Schep hele paprika's en knoflook door 2 eetlepels olijfolie en rooster ze 15 a 20 minuten op een bakplaat of tot ze zwartgeblakerd en gerimpeld zijn.
  • Laat ze op de bakplaat afkoelen.
  • Knijp de pulp uit de teentjes knoflook in een blender of keukenmachine.
  • Ontvel de paprika's, open ze en verwijder de zaadjes.
  • Doe ze samen met eventuele sappen in de blender of keukenmachine.
  • Meng tot ze glad zijn.
  • Voeg 1 theelepel paprikapoeder, het sap van ½ citroen en 2-3 eetlepels olijfolie toe terwijl de motor nog draait en pureer tot een emulsie.
  • Voeg zout en peper toe.
  • Snijd de rest van de citroenen in vrij dikke plakken en verwijder de pitjes.
  • Rooster het vlees en de plakken citroen op de barbecue op hoog vuur.
  • Rooster 3 a 5 minuten aan elke zijde en laat circa 5 minuten op een voorverwarmd bord rusten.
  • Serveer met de plakken citroen en de saus.