Mini pizza Hawaii
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- Jan pizzadeeg met tomatensaus
- 100 gram geraspte kaas
- Blikje ananas schijven 200gr
- 3 plakken achterham
- Enkele blaadjes basilicum
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de ananas in stukjes.
Rol het pizza uit op de bakplaat en snijd deze in de gewenste grote (bijvoorbeeld 8 in 8 stukken).
Maak van de plakken achterham ook reepjes of stukjes.
Smeer op elk stuk wat tomatensaus.
Strooi vervolgens over elk stuk wat geraspte kaas.
Beleg het nu met stukjes ham en ananas.
Bak je mini pizza’s nu af in ongeveer 10 a 12 minuten.
Je kunt natuurlijk zelf de ingrediënten bepalen en zo je favoriete pizza samenstellen!
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 67
Pizza met courgette en mozzarella
Zo mediterraan kan een pizza zijn! De smaaksensatie van de gemarineerde courgette en de pijnboompitten is subtiel, maar o zo lekker…
Servings: 1 Voor 1 pizza van ong. 24 cm
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 portie JAN bolletje pizzadeeg
- ½ courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 3 eetlepel olijfolie
- 1 bol buffel mozzarella
- 2 eetlepel pijnboompitten
Verwarm de voor op 220 tot 250C.
Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
Leg het deeg op een met een vel bakpapier en bestrijk het met de Jan pizzasaus.
Schaaf de courgette in dunne plakjes en leg ze in een kom.
Pers de knoflook boven de kom uit en rasp de schil van de helft van de citroen.
Schep de courgette en knoflook om met de olijfolie en de citroenrasp.
Laat het mozzarellabolletje uitlekken en scheur het in stukjes.
Verdeel eerst de courgetteplakjes dan de stukjes mozzarella over de pizza en bestrooi dat met de pijnboompitten.
Bak je pizza onderin de oven in ca. 12 minuten bruin en knapperig.
Smakelijk!
Deze pizza kun je ook heel makkelijk met een pizzasteen op de barbecue bereiden. Steek dan voor je begint de BBQ aan en verwarm de pizzasteen. Als je de pizza hebt belegd, leg je deze samen met een bakpapier op de pizzasteen. Bak je pizza in ca. 10-15 minuten bruin en knapperig
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 67
Pizza Calzone met spinazie en chorizo
De calzone heeft altijd een extra dimensie omdat de ingrediënten zo heerlijk mengen tussen het deeg. Als die ingrediënten dan ook nog eens een uitgesproken karakter hebben wordt het één groot smaakfeest.
Servings: 1 1 pizza van ong. 24 cm
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 portie JAN bolletje pizzadeeg
- 30 g spinazieblaadjes
- 1 bosuitje
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas 3 eetlepels
- 25 g chorizo in blokjes gesneden (2 eetlepels)
- 1 takje verse munt of een mespunt gedroogde munt uit een potje
Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
Hak de spinazieblaadjes grof en snij het bosuitje in ringen.
Schep de groenten om met de helft van de geraspte Parmezaanse kaas en de chorizoblokjes.
Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
Leg het deeg op een rooster met een vel bakpapier en bestrijk het met de Jan pizzasaus.
Strooi de rest van de Parmezaanse kaas op een helft van de pizza en schep het spinaziemengsel erop.
Hak de munt grof en strooi over de vulling.
Bestrijk de randen van de pizza met wat water, klap dubbel en knijp de randen goed dicht.
Bak je pizza onderin de oven in ca. 12 minuten bruin en knapperig.
Smakelijk!
deze pizza kun je ook heel makkelijk met een pizzasteen op de barbecue bereiden. Steek dan voor je begint de BBQ aan en verwarm de pizzasteen. Als je de pizza hebt belegd, leg je deze samen met een bakpapier op de pizzasteen. Bak je pizza in ca. 10-15 minuten bruin en knapperig.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 67
Pizza met cherrytomaatjes, parmaham en truffelmayonaise
Je zou dit de ‘chique’ pizza kunnen noemen. Wij vinden ‘m vooral erg lekker. Dat parmaham en rucola goed samengaan weten we, maar die truffelmayonaise erbij… oeh!
Servings: 1 pizza van ong. 24 cm
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 portie JAN bolletje pizzadeeg
- ½ bakje cherrytomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel(s) gehakte verse Italiaanse kruiden of 1 theelepel droge uit een potje
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- ½ bolletje buffelmozzarella
- 50 g parmaham in repen gescheurd
- 1 handje rucola
- 1 eetlepel(s) truffelmayonaise
Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
Halveer de tomaatjes, leg ze in een kom en pers de knoflook boven de kom uit.
Schep het om, samen met de Italiaanse kruiden en de olijfolie.
Scheur de mozzarella in stukjes.
Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
Leg het deeg op een rooster met een vel bakpapier en bestrijk het met de JAN pizzasaus.
Verdeel de tomaatjes en mozzarellastukjes over de pizza.
Schuif de pizza onderin de oven en bak ‘m in ca. 10-12 minuten bruin en knapperig.
Haal je pizza uit de oven, dot hier en daar de truffelmayonaise erop en bestrooi ‘m met de rucolablaadjes.
deze pizza kun je ook heel makkelijk met een pizzasteen op de barbecue bereiden. Steek dan voor je begint de BBQ aan en verwarm de pizzasteen. Als je de pizza hebt belegd, leg je deze samen met een bakpapier op de pizzasteen. Bak je pizza in ca. 10-15 minuten bruin en knapperig.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 67
Vega Pizza met spinaziesaus en paddenstoelen
Vega is mega. Dat proef je als je deze combi van een goede, gezonde saus met smaakvolle bospaddenstoelen op het deeg vindt. De gehakte nootjes maken ’t helemaal af.
Servings: 1 pizza van ong. 24 cm
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 portie JAN bolletje pizzadeeg
- 100 g spinazie bevroren / ontdooid
- 100 g paddenstoelen ½ bakje gemengde
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 theelepel oregano gedroogde
- 1 teen knoflook
- 15 g hazelnoten = ca. 2 eetlepels / , grof gehakt
- ½ bosui gesnipperd
Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
Bestrijk het deeg met de JAN pizzasaus.
Schep de spinazie in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel het vocht uit de spinazie en roer de spinazie door de tomatensaus.
Snij de paddenstoelen in plakjes, die ze in een kom en schep ze om met de helft van de olijfolie en gedroogde oregano.
Pers de teen knoflook uit boven de kom en schep het er doorheen.
Bestrijk de pizza met de spinaziesaus en schep de paddenstoelen erop.
Bestrooi de pizza met grof gehakte hazelnoten, sprenkel met de rest van de olie erover en schuif het rooster onderin de oven.
Bak je pizza in 12-15 minuten knapperig en bruin.
Strooi ten slotte de stukjes bosui er overheen.
Smakelijk!
deze pizza kun je ook heel makkelijk met een pizzasteen op de barbecue bereiden. Steek dan voor je begint de BBQ aan en verwarm de pizzasteen. Als je de pizza hebt belegd, leg je deze samen met een bakpapier op de pizzasteen. Bak je pizza in ca. 10-15 minuten bruin en knapperig.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 67
Pizza met bloemkool, kaas en ham
Deze ingrediënten had je niet verwacht, hè? Dat is het mooie van zelf pizza maken: alles kan en alles mag. Deze pizza is als Pavarotti die Shaffy zingt. Het beste van twee werelden.
Servings: 1 pizza van ong. 24 cm
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 portie JAN bolletje pizzadeeg
- 150 g bloemkoolroosjes
- 4 eetlepel(s) crème fraîche
- 50 g geraspte belegen kaas
- 2 theelepel mosterd
- 50 g achterham in stukjes gescheurd
- 2 takjes basilicum blaadjes geplukt
Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
Bestrijk de pizza met de JAN pizzasaus.
Snij de bloemkoolroosjes in zo dun mogelijke plakjes.
Roer in een kom de crème fraiche los met de geraspte jong belegen kaas en de mosterd. Schep de bloemkoolplakjes erdoor en breng het op smaak met peper en zout.
Verdeel dit over de pizza en beleg vervolgens met de gescheurde hamstukjes.
Schuif het rooster onderin de oven en bak de pizza in 12-15 minuten knapperig en bruin.
Haal je pizza uit de oven en strooi dan de blaadjes basilicum er overheen.
Smakelijk!
deze pizza kun je ook heel makkelijk met een pizzasteen op de barbecue bereiden. Steek dan voor je begint de BBQ aan en verwarm de pizzasteen. Als je de pizza hebt belegd, leg je deze samen met een bakpapier op de pizzasteen. Bak je pizza in ca. 10-15 minuten bruin en knapperig.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 67
Mini Pizza met zalm en broccoli
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 pak Jan Mini Pizza
- 250 gram ricotta
- 200 gram Gerookte zalm
- 1 stronk broccoli of bimi (of ga voor lekker makkelijk met broccoliroosjes)
- 250 gram mascarpone
Klop de mascarpone los en bestrijk elke pizzabodem met 1 eetlepel mascarpone.
Beleg vervolgens iedere pizzabodem met 2 eetlepes ricotta, 2 plakjes (in stukjes gescheurde) gerookte zalm en 2 el beetgare broccoliroosjes (of bimi).
Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in ca. 7 min. krokant en garneer eventueel met chili vlokken.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 67
Super goed belegde groenten pizza
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de courgette en champignons in plakjes, de cherrytomaatjes doormidden en de paprika in reepjes.
Rol het pizzadeeg uit op de bakplaat en smeer met de achterkant van een lepel de saus uit over het deeg.
Bestrooi met de geraspte kaas en beleg vervolgens met de groenten.
Bak de pizza in 10 tot 12 minuten af.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 67
Mini groeten pizza met buffelmozzarella en mascarpone
Calories:
Author: Cor Klaar
Bestrijk het deeg met 1 el tomatensaus, 1 el losgeklopte mascarpone, 1 tl grofgesneden
munt, 3 aspergetips (voorgekookt) en naar wens versgemalen peper en zout.
Bak de pizza’s in de hete oven in 7 min. krokant.
Garneer met 3 halve stukjes buffelmozzarella (snijkant naar beneden).
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 67
Mini Pizza Caprese
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 pak Jan Mini Pizza
- 1 x basisrecept pizzasaus
- 250 gram cherrytomaatjes
- 150 gram mini mozzarella
- 15 gram verse basilicum
Bestrijk het pizzadeeg met 1 el tomatensaus (houd de randen vrij)
Verdeel er 3 mini-mozzarella’s en 3 halve cherrytomaatjes over.
Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven (tot 230 °C) of op een pizzasteen in 7 min. krokant.
Garneer met een handjevol basilicumblaadjes.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 67