Mini pizza Hawaii

Mini pizza Hawaii

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Fruit, Pizza, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Jan pizzadeeg met tomatensaus
  • 100 gram geraspte kaas
  • Blikje ananas schijven 200gr
  • 3 plakken achterham
  • Enkele blaadjes basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de ananas in stukjes.
  • Rol het pizza uit op de bakplaat en snijd deze in de gewenste grote (bijvoorbeeld 8 in 8 stukken).
  • Maak van de plakken achterham ook reepjes of stukjes.
  • Smeer op elk stuk wat tomatensaus.
  • Strooi vervolgens over elk stuk wat geraspte kaas.
  • Beleg het nu met stukjes ham en ananas.
  • Bak je mini pizza’s nu af in ongeveer 10 a 12 minuten.

Notities

Je kunt natuurlijk zelf de ingrediënten bepalen en zo je favoriete pizza samenstellen!

Pizza met courgette en mozzarella

Pizza met courgette en mozzarella

Zo mediterraan kan een pizza zijn! De smaaksensatie van de gemarineerde courgette en de pijnboompitten is subtiel, maar o zo lekker…
Recept categorieën: Kaas, Pizza
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1 Voor 1 pizza van ong. 24 cm
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 portie JAN bolletje pizzadeeg
  • ½ courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 2 eetlepel pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de voor op 220 tot 250C.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een met een vel bakpapier en bestrijk het met de Jan pizzasaus.
  • Schaaf de courgette in dunne plakjes en leg ze in een kom.
  • Pers de knoflook boven de kom uit en rasp de schil van de helft van de citroen.
  • Schep de courgette en knoflook om met de olijfolie en de citroenrasp.
  • Laat het mozzarellabolletje uitlekken en scheur het in stukjes.
  • Verdeel eerst de courgetteplakjes dan de stukjes mozzarella over de pizza en bestrooi dat met de pijnboompitten.
  • Bak je pizza onderin de oven in ca. 12 minuten bruin en knapperig.
  • Smakelijk!

Notities

Deze pizza kun je ook heel makkelijk met een pizzasteen op de barbecue bereiden. Steek dan voor je begint de BBQ aan en verwarm de pizzasteen. Als je de pizza hebt belegd, leg je deze samen met een bakpapier op de pizzasteen. Bak je pizza in ca. 10-15 minuten bruin en knapperig

Pizza Calzone met spinazie en chorizo

Pizza Calzone met spinazie en chorizo

De calzone heeft altijd een extra dimensie omdat de ingrediënten zo heerlijk mengen tussen het deeg. Als die ingrediënten dan ook nog eens een uitgesproken karakter hebben wordt het één groot smaakfeest.
Recept categorieën: Pizza
Land van herkomst: Italië
Servings: 1 1 pizza van ong. 24 cm
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 portie JAN bolletje pizzadeeg
  • 30 g spinazieblaadjes
  • 1 bosuitje
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas 3 eetlepels
  • 25 g chorizo in blokjes gesneden (2 eetlepels)
  • 1 takje verse munt of een mespunt gedroogde munt uit een potje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
  • Hak de spinazieblaadjes grof en snij het bosuitje in ringen.
  • Schep de groenten om met de helft van de geraspte Parmezaanse kaas en de chorizoblokjes.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een rooster met een vel bakpapier en bestrijk het met de Jan pizzasaus.
  • Strooi de rest van de Parmezaanse kaas op een helft van de pizza en schep het spinaziemengsel erop.
  • Hak de munt grof en strooi over de vulling.
  • Bestrijk de randen van de pizza met wat water, klap dubbel en knijp de randen goed dicht.
  • Bak je pizza onderin de oven in ca. 12 minuten bruin en knapperig.
  • Smakelijk!

Notities

deze pizza kun je ook heel makkelijk met een pizzasteen op de barbecue bereiden. Steek dan voor je begint de BBQ aan en verwarm de pizzasteen. Als je de pizza hebt belegd, leg je deze samen met een bakpapier op de pizzasteen. Bak je pizza in ca. 10-15 minuten bruin en knapperig.

Pizza met cherrytomaatjes, parmaham en truffelmayonaise

Pizza met cherrytomaatjes, parmaham en truffelmayonaise

Je zou dit de ‘chique’ pizza kunnen noemen. Wij vinden ‘m vooral erg lekker. Dat parmaham en rucola goed samengaan weten we, maar die truffelmayonaise erbij… oeh!
Recept categorieën: Pizza
Land van herkomst: Italië
Servings: 1 pizza van ong. 24 cm
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 portie JAN bolletje pizzadeeg
  • ½ bakje cherrytomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel(s) gehakte verse Italiaanse kruiden of 1 theelepel droge uit een potje
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • ½ bolletje buffelmozzarella
  • 50 g parmaham in repen gescheurd
  • 1 handje rucola
  • 1 eetlepel(s) truffelmayonaise

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
  • Halveer de tomaatjes, leg ze in een kom en pers de knoflook boven de kom uit.
  • Schep het om, samen met de Italiaanse kruiden en de olijfolie.
  • Scheur de mozzarella in stukjes.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een rooster met een vel bakpapier en bestrijk het met de JAN pizzasaus.
  • Verdeel de tomaatjes en mozzarellastukjes over de pizza.
  • Schuif de pizza onderin de oven en bak ‘m in ca. 10-12 minuten bruin en knapperig.
  • Haal je pizza uit de oven, dot hier en daar de truffelmayonaise erop en bestrooi ‘m met de rucolablaadjes.

Notities

deze pizza kun je ook heel makkelijk met een pizzasteen op de barbecue bereiden. Steek dan voor je begint de BBQ aan en verwarm de pizzasteen. Als je de pizza hebt belegd, leg je deze samen met een bakpapier op de pizzasteen. Bak je pizza in ca. 10-15 minuten bruin en knapperig.

Vega Pizza met spinaziesaus en paddenstoelen

Vega Pizza met spinaziesaus en paddenstoelen

Vega is mega. Dat proef je als je deze combi van een goede, gezonde saus met smaakvolle bospaddenstoelen op het deeg vindt. De gehakte nootjes maken ’t helemaal af.
Recept categorieën: Pizza
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1 pizza van ong. 24 cm
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 portie JAN bolletje pizzadeeg
  • 100 g spinazie bevroren / ontdooid
  • 100 g paddenstoelen ½ bakje gemengde
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel oregano gedroogde
  • 1 teen knoflook
  • 15 g hazelnoten = ca. 2 eetlepels / , grof gehakt
  • ½ bosui gesnipperd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Bestrijk het deeg met de JAN pizzasaus.
  • Schep de spinazie in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel het vocht uit de spinazie en roer de spinazie door de tomatensaus.
  • Snij de paddenstoelen in plakjes, die ze in een kom en schep ze om met de helft van de olijfolie en gedroogde oregano.
  • Pers de teen knoflook uit boven de kom en schep het er doorheen.
  • Bestrijk de pizza met de spinaziesaus en schep de paddenstoelen erop.
  • Bestrooi de pizza met grof gehakte hazelnoten, sprenkel met de rest van de olie erover en schuif het rooster onderin de oven.
  • Bak je pizza in 12-15 minuten knapperig en bruin.
  • Strooi ten slotte de stukjes bosui er overheen.
  • Smakelijk!

Notities

deze pizza kun je ook heel makkelijk met een pizzasteen op de barbecue bereiden. Steek dan voor je begint de BBQ aan en verwarm de pizzasteen. Als je de pizza hebt belegd, leg je deze samen met een bakpapier op de pizzasteen. Bak je pizza in ca. 10-15 minuten bruin en knapperig.

Pizza met bloemkool, kaas en ham

Pizza met bloemkool, kaas en ham

Deze ingrediënten had je niet verwacht, hè? Dat is het mooie van zelf pizza maken: alles kan en alles mag. Deze pizza is als Pavarotti die Shaffy zingt. Het beste van twee werelden.
Recept categorieën: Pizza
Land van herkomst: Italië, Nederland
Servings: 1 pizza van ong. 24 cm
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 portie JAN bolletje pizzadeeg
  • 150 g bloemkoolroosjes
  • 4 eetlepel(s) crème fraîche
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 2 theelepel mosterd
  • 50 g achterham in stukjes gescheurd
  • 2 takjes basilicum blaadjes geplukt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Bestrijk de pizza met de JAN pizzasaus.
  • Snij de bloemkoolroosjes in zo dun mogelijke plakjes.
  • Roer in een kom de crème fraiche los met de geraspte jong belegen kaas en de mosterd. Schep de bloemkoolplakjes erdoor en breng het op smaak met peper en zout.
  • Verdeel dit over de pizza en beleg vervolgens met de gescheurde hamstukjes.
  • Schuif het rooster onderin de oven en bak de pizza in 12-15 minuten knapperig en bruin.
  • Haal je pizza uit de oven en strooi dan de blaadjes basilicum er overheen.
  • Smakelijk!

Notities

deze pizza kun je ook heel makkelijk met een pizzasteen op de barbecue bereiden. Steek dan voor je begint de BBQ aan en verwarm de pizzasteen. Als je de pizza hebt belegd, leg je deze samen met een bakpapier op de pizzasteen. Bak je pizza in ca. 10-15 minuten bruin en knapperig.

Mini Pizza met zalm en broccoli

Mini Pizza met zalm en broccoli

Recept categorieën: Groenten, Pizza, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Jan Mini Pizza
  • 250 gram ricotta
  • 200 gram Gerookte zalm
  • 1 stronk broccoli of bimi (of ga voor lekker makkelijk met broccoliroosjes)
  • 250 gram mascarpone

Instructies

  • Klop de mascarpone los en bestrijk elke pizzabodem met 1 eetlepel mascarpone.
  • Beleg vervolgens iedere pizzabodem met 2 eetlepes ricotta, 2 plakjes (in stukjes gescheurde) gerookte zalm en 2 el beetgare broccoliroosjes (of bimi).
  • Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in ca. 7 min. krokant en garneer eventueel met chili vlokken.

Super goed belegde groenten pizza

Super goed belegde groenten pizza

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Pizza
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de courgette en champignons in plakjes, de cherrytomaatjes doormidden en de paprika in reepjes.
  • Rol het pizzadeeg uit op de bakplaat en smeer met de achterkant van een lepel de saus uit over het deeg.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en beleg vervolgens met de groenten.
  • Bak de pizza in 10 tot 12 minuten af.

Mini groeten pizza met buffelmozzarella en mascarpone

Mini groeten pizza met buffelmozzarella en mascarpone

Recept categorieën: Kaas, Pizza
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Bestrijk het deeg met 1 el tomatensaus, 1 el losgeklopte mascarpone, 1 tl grofgesneden
  • munt, 3 aspergetips (voorgekookt) en naar wens versgemalen peper en zout.
  • Bak de pizza’s in de hete oven in 7 min. krokant.
  • Garneer met 3 halve stukjes buffelmozzarella (snijkant naar beneden).

Mini Pizza Caprese

Mini Pizza Caprese

Recept categorieën: Pizza
Land van herkomst: Italië
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Jan Mini Pizza
  • 1 x basisrecept pizzasaus
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram mini mozzarella
  • 15 gram verse basilicum

Instructies

  • Bestrijk het pizzadeeg met 1 el tomatensaus (houd de randen vrij)
  • Verdeel er 3 mini-mozzarella’s en 3 halve cherrytomaatjes over.
  • Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven (tot 230 °C) of op een pizzasteen in 7 min. krokant.
  • Garneer met een handjevol basilicumblaadjes.