Spinazie geitenkaasquiche met amandelen
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 225 g bladspinazie deelblokjes /diepvries
- 5 plakjes bladerdeeg
- 5 eieren
- 1 mespunt nootmuskaat
- 125 ml slagroom
- 200 g geitenkaas Bettinne blanc
- 100 g rookamandelen
Deze quiche met amandelen heeft bite en is een traktatie voor Popeye en vegetariërs.
Snel klaar, dankzij kant-en-klaar bladerdeeg.
Oven voorverwarmen op 200 °C. Spinazie in zeef laten ontdooien.
Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 min. laten ontdooien.
Vorm invetten.
Aanrecht bestuiven met bloem.
Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.
Vorm bekleden met bladerdeeg.
In kom eieren loskloppen met mespunt nootmuskaat, zout, peper en slagroom.
Kaas erboven verkruimelen en erdoor kloppen.
Met lepel vocht uit spinazie drukken.
Spinazie door eimengsel roeren.
Spinazie-eimengsel in taart scheppen.
Taart in midden van oven ca. 20 min. bakken.
Haal de taart uit de oven en verdeel de grofgehakte amandelen erover.
Taart in oven in nog ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.
Lekker erbij tomatensalade.
Receptenplein.nl
Home / quichevorm, Ø 24 cm
Quiche met Wortel, Lente-ui en Spiegelei
Deze kleurrijke quiche met dunne plakjes wortel, lente-ui en een perfect gebakken spiegelei is een ware blikvanger op tafel. De romige vulling en de knapperige korst maken het een heerlijk en voedzaam gerecht voor elke gelegenheid.
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
quichevorm, Ø 24 cm
Kaasschaaf
Kleine ronde steker
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- 4 grote wortels geborsteld en met de kaasschaaf in dunne plakjes gesneden
- 2 lente-uien in ringetjes gesneden
- 4 eieren
- 200 g slagroom
- 1 eetlepel olie om te bakken
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 mespunt geraspte nootmuskaat
- Boter voor het invetten van de quichevorm
- 1 bosje bieslook fijngehakt
Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Meng in een kom de eieren met de slagroom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Vet de quichevorm in.
Rol het deeg af, bestuif het met een beetje bloem, draai het deeg om en verwijder het bakpapier.
Steek met een kleine ronde steker cirkels uit de rand van het deeg.
Leg het overige deeg in de vorm en versterk de rand met de uitgestoken deegcirkels.
Verdeel de wortelplakjes en lente-ui over de deegbodem.
Giet het eimengsel erover en leg de deegcirkels langs de rand van de quiche.
Bak de quiche onderin de oven op 200°C gedurende ongeveer 45 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
Verhit ondertussen de olie in een pan en bak een spiegelei.
Leg het spiegelei in het midden van de quiche na het bakken.
Bestrooi de quiche met fijngehakte bieslook voor het serveren.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 28g | Zout: 1.4g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / quichevorm, Ø 24 cm
Pompoen en Feta Kikkererwtenquiche
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 6
Calories: 375kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- Scheutje olijfolie
- 2 rode uien gesnipperd
- 2-3 teentjes knoflook fijngehakt
- 400 g pompoen geschild en in blokjes
- 4-6 takjes verse tijm blaadjes geritst
- 250 g kikkererwten uit blik, pot of gekookt
- 125 ml crème fraîche
- 3 eieren
- ½ tl cayennepeper
- Zout
- 200 g feta verkruimeld
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- Een handje rucola ter garnering
Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de rode ui en knoflook.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
Voeg vervolgens de tijm toe en bak kort mee.
Rol het deeg uit en bekleed de ingevette quichevorm ermee.
Laat de randen iets over de rand van de vorm hangen.
Verdeel het pompoenmengsel over het deeg en schep daar de kikkererwten bovenop.
Meng in een kom de crème fraîche met de eieren, cayennepeper en een snufje zout.
Giet dit mengsel over de kikkererwten en verdeel de verkruimelde feta erover.
Bak de quiche in het midden van de oven in 45-55 minuten goudbruin en gaar.
Garneer de quiche voor het serveren met een handje rucola.
Voor extra smaak kun je wat uitgebakken spekjes toevoegen. Ook kun je de feta vervangen door bijvoorbeeld geitenkaas.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 375kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 14g | Vet: 26g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / quichevorm, Ø 24 cm