Electric Smurf Cocktail

Electric Smurf Cocktail

De Electric Smurf is een kleurrijke en tropische cocktail met Malibu, Blue Curaçao, en ananassap. Een echte blikvanger voor zomerse feestjes!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 1 glas
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • longdrinkglas
  • roerstaafje
  • rietje

Ingrediënten

  • 30 ml Malibu
  • 30 ml Blue Curaçao
  • Ananassap ongeveer 100 ml
  • 7- Up ongeveer 100 ml
  • IJsblokjes

Instructies

  • Vul een longdrinkglas met drie ijsblokjes.
  • Schenk de Malibu en Blue Curaçao over de ijsblokjes.
  • Vul het glas verder aan met gelijke delen ananassap en 7-Up.
  • Garneer met een roerstaafje en een rietje.
  • Serveer direct en geniet van de kleurrijke Electric Smurf!

Notities

Serveertip:
Voeg een schijfje ananas of een kers toe als garnering voor een extra feestelijke uitstraling.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 18g | Sugar: 15g

California Root Beer: Een Koffie-Kruidige Cocktail met Cola

California Root Beer: Een Koffie-Kruidige Cocktail met Cola

De California Root Beer cocktail combineert de rijke smaak van Kahlua, de kruidige tonen van Galliano en de bruisende frisheid van cola.
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: America
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Barbecue, Borrel, Oud & Nieuw, Picknick, Verjaardag
Servings: 1 glas
Calories: 170kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • longdrinkglas
  • Glazen stirrer (roerstaafje)
  • rietje

Ingrediënten

  • 30 ml Kahlua
  • 30 ml Galliano
  • 30 ml cola
  • 60 ml sodawater
  • IJsblokjes

Instructies

  • Vul een longdrinkglas voor ongeveer de helft met ijsblokjes.
  • Schenk de Kahlua en Galliano over het ijs.
  • Voeg de cola en het sodawater toe.
  • Roer voorzichtig met een glazen stirrer om de ingrediënten te mengen.
  • Plaats een rietje in het glas.
  • Serveer direct en geniet van deze verrassende cocktail!

Notities

Serveertip:
Garneer met een schijfje limoen of een kers voor een extra feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze cocktail is op zichzelf al een heerlijke traktatie.

Nutrition

Calories: 170kcal | koolhydraten: 25g | Sugar: 22g

Bakkus Tropische Cocktail

Bakkus Tropische Cocktail

De Bakkus cocktail combineert de tropische smaken van Malibu en Pisang Ambon met wodka en sinaasappel. Een kleurrijke traktatie!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1 glas
Calories: 170kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • Lang cocktailglas
  • maatbeker
  • rietje

Ingrediënten

  • 3 cl wodka
  • 2 cl Pisang Ambon
  • 2 cl Malibu
  • 6 cl jus d'orange
  • 1 cl citroensap
  • IJsblokjes

Garnering:

  • trosje rode bessen

Instructies

  • Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
  • Voeg de wodka, Pisang Ambon, Malibu, jus d'orange en citroensap toe.
  • Shake krachtig om alles goed te mengen en af te koelen.
  • Schenk de mix in een lang cocktailglas.
  • Garneer met een trosje rode bessen en serveer met een rietje.

Notities

Geniet van deze cocktail als aperitief of tijdens een zomerse borrel.

Nutrition

Calories: 170kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 12g

Liefdescocktail met aardbeien en citrus

Liefdescocktail met aardbeien en citrus

Een fruitige en romantische cocktail met de frisse smaak van aardbeien, citrus en een vleugje rum. Perfect voor een liefdevol moment!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Valentijnsdag
Servings: 2 glazen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 60 ml witte rum
  • 15 ml Cointreau
  • 30 ml versgeperst limoensap
  • Versgeperst sap van 1-2 sinaasappels of enkele mandarijntjes tot 400 ml totaal
  • ½ el witte fijne suiker naar smaak
  • 10 ijsblokjes
  • 5 aardbeien

Instructies

  • Voeg de rum, Cointreau, limoensap, aardbeien, ijsblokjes en sinaasappelsap samen in een keukenmachine.
  • Mix op hoge snelheid totdat de ijsblokjes volledig zijn gebroken en de drank een gladde textuur heeft.
  • Proef de cocktail en voeg indien nodig meer suiker toe.
  • Mix opnieuw totdat alles goed gemengd is.
  • Giet de cocktail in een glas en serveer met een rietje.
  • Garneer optioneel met een schijfje sinaasappel, een aardbei of een takje munt.

Notities

Serveertip:
Serveer gekoeld en met een romantische presentatie, zoals een aardbei op de rand van het glas of een hartvormig rietje.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 1g | Sugar: 16g

Banana Colada Cocktail

Banana Colada Cocktail

De Banana Colada is een tropische mix van bacardi, kokosnootcrème, ananassap en banaan. Een romige en verfrissende cocktail!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Caribean
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1 glas
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Glas (bij voorkeur een luxe coupeglas)
  • rietje

Ingrediënten

  • 30 ml Bacardi
  • 30 ml suikersiroop
  • 30 ml kokosnootcrème
  • 30 ml room
  • 120 ml ananassap
  • ½ banaan

Instructies

  • Doe de Bacardi, suikersiroop, kokosnootcrème, room, ananassap en de halve banaan in een blender.
  • Blend tot een gladde, romige mix.
  • Giet de cocktail in een luxe coupeglas.
  • Serveer met een rietje en geniet van de tropische smaken.

Notities

Geniet van deze tropische cocktail als aperitief of bij een zomerse barbecue.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0g | Sugar: 25g

Sinaasappel Freshpresso

Sinaasappel Freshpresso

Een heerlijke sinaasappel Freshpresso, een levendige koffiecocktail vol vitaminen waarbij de sinaasappelsap wordt getemperd door de vanille aroma’s van de Arpeggio
Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Koude Dranken, Ontbijt
Servings: 1
Calories: 100kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Receptenglas ca. 270 ml
  • 2 shakers
  • Lepel
  • rietje

Ingrediënten

  • 1 espresso 40 ml van de Arpeggio of Livanto koffie
  • ½ zakje rietsuiker
  • 100 ml verse sinaasappelsap
  • 1 druppel vanille-extract
  • 20 ml vanillesiroop
  • Crushed ice
  • 4 ijsblokjes
  • 1 schijfje sinaasappel

Instructies

  • Voeg de sinaasappelsap, vanillesiroop en twee ijsblokjes toe aan de eerste shaker en schud goed.
  • Voeg een beetje crushed ice toe aan het receptenglas en schenk het mengsel zonder de ijsblokjes in het glas.
  • Voeg het vanille-extract en twee ijsblokjes toe aan de tweede shaker om de shaker af te laten koelen.
  • Voeg de rietsuiker toe aan het kannetje en zet een espresso (40 ml) in het kannetje.
  • Schenk de espresso in de tweede shaker en schud goed.
  • Schenk de koffie zonder de ijsblokjes voorzichtig in het receptenglas.
  • Garneer met het sinaasappelschijfje.
  • Serveer met een lepel en een rietje.

Notities

Deze sinaasappel Freshpresso past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 100kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 1g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 18g