Taart met Peer
Porties: 8
Equipment
- Ronde Taartvorm. Ø 24 cm, ingevet
Ingrediënten
- 250 g bloem
- Zout
- 130 g suiker
- 300 g boter
- 3 eieren
- 175 g amandelen fijngemalen
- 1 eetlepel poire eau de vie
- 4 peren
- 3 eetlepels abrikozenjam
- Slagroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng bloem, zout en 100 g suiker.
- Kneed 150 g boter in blokjes en 1 ei erdoor tot je een stevig deeg hebt.
- Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee.
- Meng de rest van de boter, eieren, de rest van de suiker, fijngemalen amandelen en poire.
- Strijk de amandelcrème uit over het deeg.
- Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
- Snijd de peren in dunne schijfjes.
- Schik de schijfjes peer op de amandelcrème.
- Bak de taart in het midden van de oven in 35-45 minuten.
- Verwarm de abrikozenjam met 1 eetlepel water en zeef het.
- Bestrijk de taart direct uit de oven met de abrikozengelei.
- Laat de taart op een rooster afkoelen.
Notities
Serveer lauwwarm of koud met lobbig geslagen slagroom.
Geniet van deze heerlijke taart met peer als een feestelijke afsluiting van je maaltijd!
Geniet van deze heerlijke taart met peer als een feestelijke afsluiting van je maaltijd!