Recept afdrukken
No ratings yet

Taart met Peer

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 8
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • Zout
  • 130 g suiker
  • 300 g boter
  • 3 eieren
  • 175 g amandelen fijngemalen
  • 1 eetlepel poire eau de vie
  • 4 peren
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • Slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng bloem, zout en 100 g suiker.
  • Kneed 150 g boter in blokjes en 1 ei erdoor tot je een stevig deeg hebt.
  • Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee.
  • Meng de rest van de boter, eieren, de rest van de suiker, fijngemalen amandelen en poire.
  • Strijk de amandelcrème uit over het deeg.
  • Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de peren in dunne schijfjes.
  • Schik de schijfjes peer op de amandelcrème.
  • Bak de taart in het midden van de oven in 35-45 minuten.
  • Verwarm de abrikozenjam met 1 eetlepel water en zeef het.
  • Bestrijk de taart direct uit de oven met de abrikozengelei.
  • Laat de taart op een rooster afkoelen.

Notities

Serveer lauwwarm of koud met lobbig geslagen slagroom.
Geniet van deze heerlijke taart met peer als een feestelijke afsluiting van je maaltijd!

Recept afdrukken
No ratings yet

Pruimentaart met Pistachenoten en Vanillekwark

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd45 minuten
rusttijd voor het deeg30 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Taart
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 200 g bloem + 2 eetlepels extra
  • 50 g poedersuiker
  • 100 g koude boter in kleine blokjes
  • 2 eieren
  • 750 g pruimen
  • 50 g gepelde pistachenoten grof gehakt
  • 2 eetlepels suiker
  • 250 g vanillekwark

Instructies

  • Zeef de bloem en poedersuiker boven een kom.
  • Voeg een theelepel zout, de boter en 1 ei toe.
  • Meng alles snel door elkaar en kneed het met koele handen tot een soepel deeg.
  • Je kunt het deeg ook in de keukenmachine mengen.
  • Voeg eventueel 1-2 eetlepels koud water toe.
  • Vorm het deeg tot een bal en laat deze een halfuur afgedekt in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten.
  • Meng de gehakte pistachenoten in een kommetje met de suiker.
  • Meng het laatste ei door de vanillekwark.
  • Roer ten slotte 2 eetlepels bloem door het kwarkmengsel.
  • Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap, 4 cm groter dan de vorm.
  • Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het deeg aan de rand goed aan.
  • Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg.
  • Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en leg hierin de pruimen met de snijkanten naar boven.
  • Strooi de pistachenootjes erover.
  • Schuif de taart een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 40-45 minuten goudbruin en gaa

Notities

Serveer deze pruimentaart met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Muscat.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vanille Verjaardagstaart

Recept categorieën: Taart, Tractaties
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Een snufje zout

Voor de topping/glazuur:

  • 125 ml slagroom
  • 100 gram witte chocolade of naar smaak
  • Verse bessen of vruchten naar keuze voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een kleine ronde taartvorm (ongeveer 15-20 cm diameter) in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na elk ei.
  • Meng de bloem, bakpoeder en een snufje zout in een aparte kom.
  • Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe aan het boter-suikermengsel en mix tot alles goed gecombineerd is.
  • Voeg het vanille-extract toe en meng nogmaals.
  • Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de taart gedurende 20-25 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt.
  • Laat de taart volledig afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
  • Voor de topping/glazuur:
  • Verhit de slagroom in een pan tot net onder het kookpunt.
  • Haal van het vuur en voeg de witte chocolade toe.
  • Roer tot de chocolade volledig gesmolten en gemengd is.
  • Laat het glazuur enigszins afkoelen tot het iets dikker wordt, maar nog steeds vloeibaar genoeg is om over de taart te gieten.
  • Giet het glazuur over de bovenkant van de afgekoelde taart en laat het langs de zijkanten druipen voor een leuk effect.
  • Versier de taart met verse bessen of vruchten naar keuze.

Recept afdrukken
No ratings yet

Banaan havermout appel taartje

Recept categorieën: Airfryer, Fruit, Taart
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 ml amandelmelk of gewone melk
  • lepel honing

Eventueel

  • handje bosbessen

Instructies

  • Alles door elkaar mengen en in een ingevette bakvorm doen
  • 20 minuten op 180 graden als een sateprikker er droog uitkomt is hij goed.