Recept afdrukken
No ratings yet

Zeven Vitaminen Cocktail

Recept categorieën: Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 grote knolselderij
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 400 gram appels
  • 400 gram wortels

Instructies

  • Was en schil de knolselderij en snijd hem in stukken die in de sapcentrifuge passen.
  • Maak sap van de wortels.
  • Was de appels, snijd ze in partjes zonder schillen,verwijder de pitjes en doe ze in de sapcentrifuge.
  • Vang de sappen apart op, zodat je de exacte hoeveelheid van elk sap kunt meten.
  • Meng precies dezelfde hoeveelheid van elk sap in een blender, mixer of pureerbeker.
  • Voeg citroensap toe en meng goed.
  • Vul glazen en koel.
  • Bestrooi voor het opdienen met fijngehakte peterselie.
  • Serveer koud, zonder ijsblokjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Detoxsap met wortels en druiven

Recept categorieën: Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 stengel selderij
  • 300 g wortels
  • 150 g witte druiven
  • peterselie Een paar grote takken

Instructies

  • Deze verkwikkende sapmengeling helpt bij het ontgiften en zuiveren van je lichaam.
  • Snijd de groenten in stukken en plaats de helft ervan in de sapcentrifuge, voeg dan de witte druiven toe.
  • Voeg de peterselie toe en vervolgens de overgebleven helft van de groenten.
  • Sap direct na bereiding consumeren.

Notities

Je kunt 150 gram rode druiven of 150 gram appel toevoegen voor een anderesmaaknuance.

Recept afdrukken
No ratings yet

Strawberry passion

Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 2 sinaasappels
  • 1 limoen

Instructies

  • Pers alles in de sapcentrifuge
  • Serveer koud.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinasappelsap met hulp van sapcentrifuge

Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 3 sinaasappels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 0,25 venkelknol

Instructies

  • Pel de sinaasappels en snijd ze in parten.
  • Was de bleekselderij, verwijder de draden en snijd in stukjes.
  • Schil en was de venkel en snijd in stukken.
  • Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge en mix alle smaken goed door elkaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Verfijnde Wortelsoep met Sjalot en Witte Wijn

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 120kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg bospeen
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 blaadje laurier
  • Enkele gekneusde peperkorrels
  • Een scheut witte wijn
  • 1 klontje roomboter
  • Zout en peper naar smaak
  • Een scheutje citroensap

Optioneel:

  • sinaasappelschuim en fijngesneden kruiden voor de presentatie

Instructies

  • Maak zelf wortelsap met een sapcentrifuge van de bospeen.
  • Kook het sap tot een derde in met de gesnipperde sjalot, laurier, gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn.
  • Hierdoor wordt de wortelsmaak versterkt en de soep dikker.
  • Passeer de soep door een zeef, roer er een klontje roomboter door en breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap voor een frisse noot.
  • Serveer het soepje in kleine kommetjes en garneer eventueel met sinaasappelschuim en fijngesneden kruiden.

Notities

Wij serveren dit als amuse soepje in rechte borrelglazen, met sinaasappelschuim erop.
Thuis eet je het soepje in kleine kommetjes, met wat fijngesneden kruiden erover gestrooid.'

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 2g | Vet: 5g | Zout: 0.5mg | Sugar: 10g

Appelbavarois
Recept afdrukken
No ratings yet

Appelbavarois

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 12 appels
  • 6 gelatineblaadjes
  • 3,5 dl slagroom
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • mespunt kaneel
  • 1 eetlepel(s) gembersap

Instructies

  • Doe driekwart van de appels in de sapcentrifuge en laat het verkregen appelsap inkoken tot de helft. (Of pocheer de appels 5 minuten in 5 dl water.
  • Pureer met de mengbeker en kook in tot 3,5 dl.)
  • Week de gelatineblaadjes en los deze op in het appelsap.
  • Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de slagroom en suiker halfstijf en spatel dit door het lobbige appelsap.
  • Breng op smaak met kaneel en gembersap.
  • Laat de massa opstijven in een spuitzak.
  • Snijd de overige appels overlangs doormidden en hol beide helften uit met een grapefruitmesje.
  • Spuit een toef van de appelbavarois op de onderste helft van de appels zet de bovenste helft erop.
  • Garneer met plakjes appel.

Sapjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Zoete aardappel-wortelsap

Recept categorieën: Koude Dranken
Porties: 2
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 winterpeen in stukken
  • 1 sinaasappel geschild en in stukken
  • ½ citroen geschild
  • 1 zoete aardappel in kleine stukken

Instructies

  • Juice de groenten en het fruit in de sapcentrifuge of de slow juicer.
  • Giet in mason jas, welpotjes of glazen en serveer meteen.