Wildernis Spiesjes met Honing-Mosterdsaus

Wildernis Spiesjes met Honing-Mosterdsaus

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Voorgerechten, Wild
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 hazenrugfilet
  • 1 hertenbiefstuk
  • 1 struisvogelbiefstuk
  • 1 zakje stoneleeks 8 stuks
  • 2 eetlepels Zaanse mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel vloeibare honing
  • 125 ml slagroom
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout

Instructies

  • Snijd de onderkant van de stoneleeks af.
  • Snijd 2 stoneleeks in dunne schuine ringen voor garnering, en de rest in stukjes van ca. 3 cm.
  • Snijd de biefstukjes elk in 8 blokjes.
  • Rijg de blokjes vlees om en om aan de satépennen.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een steelpan, fruit de stoneleek ca. 1 minuut zachtjes.
  • Schenk de slagroom erbij, roer de mosterd en honing erdoor.
  • Breng het slagroommengsel aan de kook en houd het daarna op laag vuur warm.
  • Verhit de grillpan tot gloeiend heet.
  • Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper.
  • Grill het vlees in 3-4 minuten rondom bruin en van binnen rosé.
  • Leg de spiesjes op borden en schenk de saus ernaast.
  • Garneer met de ringetjes stoneleeks.

Notities

Een goede rode wijn, zoals een Pinot Noir of Merlot, past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g