Andijviesalade met gerookte kip
Totale tijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 krop andijvie
- 1 uitje gesnipperd
- 100 gram gerookte kip
- 100 gram kastanjechampignons
- 1 scheut olie om in te bakken
Dressing:
- 3 eetlepel(s) olie
- 1 eetlepel(s) wijnazijn
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel mosterd
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Snijd de andijvie in reepjes, was ze, slinger ze in een slacentrifuge droog en doe ze in een slakom.
Snijd de kip in blokjes.
Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Fruit de ui in wat olie.
Fruit de kipblokjes en de champignons een paar minuten mee, laat iets afkoelen en schep het mengsel door de andijvie.
Klop een dressing van de ingrediënten en schep die door de sla.
Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.
Receptenplein.nl
Home / slacentrifuge
Salade van krulandijvie met walnoten
Totale tijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 krop krulandijvie
- 80 gram walnoten gepelde
- 2 sneetjes wit brood zonder korst
- 30 gram boter
Voor de vinaigrette:
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel tahin
- 3 eetlepels notenolie
- zout
- peper
Was de krulandijvie, verwijder een deel van de harde bladnerven en slinger de blaadjes in een slacentrifuge droog.
Hak de walnoten grof.
Vermeng voor de vinaigrette de azijn en de olie in een kommetje, breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer er de tahin door.
Snijd het brood in dobbelsteentjes en bak die in de boter goudbruin en knapperig; houd ze op een vlamverdeler warm.
Vermeng de krulandijvie in een grote kom met de vinaigrette en verdeel de salade over 4 borden.
Strooi er de gehakte walnoten en de gebakken broodcroûtons over en serveer direct.
Receptenplein.nl
Home / slacentrifuge
Honinggemarineerde Kipfilet met Krokante Sla
(inclusief marineren)12 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
grote kom
huishoudfolie
slacentrifuge
barbecue of grill
mes
Voor de kip en marinade:
- 2 kipfilets ongeveer 400g in totaal
- 2 eetlepels notenolie
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 mespunt gemberpoeder
- Peper en zout naar smaak
Voor de sla en dressing:
- 50 gram gemengde sla
- 1 ei
- 1 eetlepel mosterd
- 1 koffielepel suiker
- 1 dl arachideolie
- ½ dl wijnazijn
- Peper en zout naar smaak
De dag vooraf:
Vermeng de notenolie, honing, wijnazijn, geperste knoflook en gemberpoeder in een grote kom.
Breng op smaak met peper en zout.
Leg de kipfilets in de marinade, dek ze af met huishoudfolie en laat ze ongeveer 12 uur op een koele plaats intrekken.
De dag zelf:
Was de gemengde sla en droog deze in een slacentrifuge.
Klop het ei los met de mosterd en suiker.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg druppelsgewijs eerst de arachideolie en vervolgens de wijnazijn toe terwijl je blijft roeren tot een gladde vinaigrette.
Meng de vinaigrette door de sla en verdeel deze over 4 borden.
Verwarm de barbecue of grill en leg een stuk aluminiumfolie op het rooster.
Rooster de gemarineerde kipfilets op de aluminiumfolie tot ze gaar zijn (het folie voorkomt dat de marinade op het vuur druipt en vlammen veroorzaakt).
Snijd de kipfilets schuin in dunne plakjes en schik deze op de sla.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / slacentrifuge
Knapperige spek maaltijdsalade met eieren en basilicum
Een frisse en voedzame maaltijdsalade met knapperig spek, eieren en basilicum. Perfect als lichte lunch of zomerse avondmaaltijd.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g krulslamelange 2 zakken
- 4 eieren maat M
- 125 g ontbijtspek
- 1 blik kidneybonen ca. 400 g
- 4 eetlepels olijfolie
- 1½ eetlepel citroensap
- 2 tl mosterd
- 250 g tomaten in partjes gesneden
- 100 g olijven zonder pit
- 2 eetlepels basilicum fijngeknipt
- Zout en peper naar smaak
Doe de sla in een bak met ruim koud water en laat 10 minuten weken.
Droog de sla in een slacentrifuge of laat goed uitlekken.
Kook de eieren in 10 minuten hard.
Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren.
Bak de plakjes spek in een droge koekenpan knapperig.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Houd 4 plakjes apart en breek de rest in stukjes.
Spoel de kidneybonen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een zeef.
Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, mosterd en zout en peper naar smaak.
Schep de sla in een grote kom en voeg het verkruimelde spek, de kidneybonen, de tomaten, de olijven en de dressing toe.
Meng goed.
Verdeel de salade over borden en garneer met de eiparten en de hele spekplakjes.
Bestrooi met het basilicum.
Serveer direct met vers stokbrood.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en extra olijfolie als dip.
Wijnadvies:
Een lichte rosé zoals een Côtes-de-Saint-Mont rosé past perfect bij deze frisse en hartige salade.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 17g | Vet: 26g | Zout: 1.4g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / slacentrifuge