Recept afdrukken
No ratings yet

Gekarameliseerde spruitjes met appel aan een spies

Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten, Varkensvlees, Vlees
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 300 g spruitjes
  • 100 g bacon
  • 1 appel in blokjes
  • vloeibare honing

Instructies

  • Maak de spruitjes schoon en kook ze in ruim kokend water, afhankelijk van de grootte 7-10 minuten voor.
  • Spoel ze in een vergiet af met koud water, laat ze heel goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier
  • .
  • Wikkel de spruitjes elk in een plakje bacon en rijg deze aan een satéprikker, afgewisseld met een blokje appel.
  • Bestrijk de spiesjes dun met honing en grilleer ze in een grillpan, tafelgrill of onder een hete ovengrill tot de honing licht gekarameliseerd is.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Kipspiesen met Sesam-Spinazie

Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4 personen
calorieën: 380kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel tijm vers of gedroogd
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
  • 500 g kipmedaillons
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 zakken panklare spinazie à 300 g
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 citroenen gehalveerd

Instructies

  • Meng in een kom het sesamzaad, tijm en knoflook-chiliolie.
  • Wentel de kipmedaillons door het mengsel en laat de smaken minstens 30 minuten intrekken op een koele plek, of dek de kom af en zet deze 2 uur in de koelkast.
  • Verhit in een wok olie en sesamolie en voeg geleidelijk de spinazie toe.
  • Roerbak tot alle spinazie is geslonken.
  • Breng de spinazie op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Houd de spinazie warm tot gebruik.
  • Rijg de gemarineerde kipmedaillons aan spiesjes, ongeveer 3 per spiesje.
  • Rooster de kip op een matig hete barbecue gedurende 5-6 minuten per kant, tot ze bruin en gaar zijn.
  • Leg de gehalveerde citroenen de laatste minuut met de snijkant naar beneden op de barbecue.
  • Verdeel de spinazie over vier borden.
  • Bestrooi de kipspiesen met zout en peper en leg ze op de spinazie.
  • Serveer de gegrilde citroenpartjes naast de kip, om aan tafel over de kip uit te knijpen.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De frisse tonen van de wijn complementeren de gegrilde kip en de citrusachtige smaken van de spinazie en citroen.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 36g | Vet: 23g | Zout: 1.2mg | Sugar: 2g