Recept afdrukken
No ratings yet

Geitenkaastaartje met Gekarameliseerde Hazelnoten en Rode Biet

Bereidingstijd19 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Kaas, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 220kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 20 gram hazelnoten
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 kleine gekookte bieten in plakjes
  • 3 eetlepels olie
  • ½ eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel Zaanse mosterd
  • 75 gram rucola slamelange
  • 4 sprietjes bieslook

Instructies

  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruin en krokant.
  • Laat ze afkoelen en hak ze grof (of maal ze in de keukenmachine met behulp van de pulseknop).
  • Snijd met een scherp mes dunne plakjes van de geitenkaas.
  • Rol de zijkanten van de geitenkaasplakjes door de grofgehakte hazelnoten, zodat er een krokant korstje ontstaat.
  • Leg de kaas op de borden.
  • Leg per taartje 4 à 5 plakjes biet dakpansgewijs in een cirkel op de geitenkaas.
  • Druppel er wat olie over en bestrooi met zout en peper.
  • Klop een dressing van 2 eetlepels olie, witte wijnazijn, suiker en mosterd.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal uit de zak rucolaslamelange de blaadjes 'Swiss chard'.
  • Meng de dressing met de Swiss chard-slablaadjes en bind de blaadjes samen tot een bosje met behulp van een bieslookspriet.

Notities

Voor een leuke presentatie kun je 'biet' op het bord schrijven. Meng 50 gram geitenkaas en een halve biet met de staafmixer tot een romige rode massa. Schrijf met een spuitzakje 'biet' op het bord.

Wijnadvies:

Dit geitenkaastaartje met rode biet vraagt om een lichte, frisse witte wijn met een subtiele zuurgraad om de romige geitenkaas te complementeren. Probeer een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Grüner Veltliner uit Oostenrijk voor een mooie combinatie.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 8g | Vet: 18g | Zout: 0.8mg | Sugar: 3g