Peachy Bootea Iced Tea
Porties: 4
Equipment
Ingrediënten
- 4 eetlepel(s) Peachy Bootea perzikthee
- 3 rijpe perziken
- 1 liter water
Optioneel:
- suiker of zoetstof
Instructies
- Schil of was 2 perziken en snijd deze in plakjes of blokjes.
- Vul een afsluitbare kan met koud water.
- Voeg de (Peachy Bootea) perzikthee en de perzikken toe aan het water.
- Laat deze blend 6 tot 12 uur trekken in de koelkast.
- Groene of witte thee is na 6 tot 8 uur klaar om te serveren, zwarte, oolong en pu-erh thee hebben 10 tot 12 uur nodig.
- Gebruikt u Peachy Bootea (witte thee) is de ijsthee na 8 uur zeker klaar.
- Om te testen of de thee voldoende op smaak is kunt u na een aantal uur even proeven.
- Blijkt de ijsthee niet zoet genoeg te zijn is het altijd mogelijk om naar smaak nog wat suiker of zoetstof toe te voegen.
- Schenk de ijsthee door een theezeef om de theeblaadjes uit het water te verwijderen.
- Bewaar de stukjes perzik voor het opdienen van de ijsthee.
- Serveer in ieder geval met ijsblokjes en perzikschijfjes.
Notities
Serveertips
- Serveer met veel ijs.
- Serveer met stukjes perzik.
- Liever een ijsthee met prik? Maak de koude gebrouwen thee met bruiswater.
- Voeg eventueel wat schijfjes citroen, frambozen en/of muntblaadjes toe.
- Gebruik een glas waarbij alle ingrediënten goed zichtbaar zijn. Geniet van deze heerlijke, verkoelende perzik ijsthee! Bekijk het recept ook hier
- Serveer met veel ijs.
- Serveer met stukjes perzik.
- Liever een ijsthee met prik? Maak de koude gebrouwen thee met bruiswater.
- Voeg eventueel wat schijfjes citroen, frambozen en/of muntblaadjes toe.
- Gebruik een glas waarbij alle ingrediënten goed zichtbaar zijn. Geniet van deze heerlijke, verkoelende perzik ijsthee! Bekijk het recept ook hier