Recept afdrukken
No ratings yet

Crêpes Paysannes

Hartige, Rijk Gevulde Flensjes
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 350kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de Crêpes:

  • 300 g bloem
  • 3 deciliter water
  • Snufje zout
  • 25 g boter
  • 4 eiwitten

Voor de Vulling:

  • 3 uien fijngesnipperd
  • 50 g boter
  • 100 g spek in blokjes gesneden

Voor de Servering:

  • Purée Soubise ui-puree

Instructies

  • Maak een stevig beslag van bloem, water, zout, boter en stijfgeslagen eiwitten in een beslagkom.
  • Fruit de gesnipperde ui in boter, voeg de spekblokjes toe en verdeel alles over de pan.
  • Giet een lepel flensjesbeslag erover, bak de flensjes en rol ze daarna op.
  • Serveer de flensjes op een schotel, bijvoorbeeld met een royale portie purée soubise.

Notities

Varieer door het spek te vervangen door ham en de ui door bieslook.
Maak een vulling van gekookte plakjes selderijknol en ham voor een andere smaakdimensie.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 15g