Oliebollen met stoofperen en witte chocolade
Heerlijk varieren met glutenvrije oliebollen. Lekker met stoofpeer en witte chocolade!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 12 stuks
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 pak Koopmans Oliebollen Glutenvrij
- 200 ml handwarm water 38-40°C
- 350 g stoofperen kant-en-klaar in blokjes
- 200 g witte chocolade koemelkvrij
- 50 g grofgehakte pistachenoten
Doe de mix in een beslagkom.
Voeg het warme water toe.
Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in circa 1 minuut tot een glad beslag.
Roer de stoofperen-blokjes door het beslag.
Rijzen
Dek het beslag af met een vochtige theedoek en laat circa 45-60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
(het beslag moet ongeveer 2x zoveel worden) Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door!
Bakken
Laat in een frituur of friteuse de olie heet worden tot circa 190°C.
Vorm met een oliebollentang (ijstang) of met twee lepels bolletjes beslag.
Laat de bolletjes in de hete olie glijden.
Bak de oliebollen in circa 5 minuten rondom goudbruin.
Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.
Receptenplein.nl
Home / Vergiet, of keukenpapier
Oliebollen met stroopwafel
Twee glutenvrije lekkernijen komen samen: varieer versgebakken glutenvrije oliebollen met stukjes glutenvrije stroopwafel; allebei glutenvrij natuurlijk. Deze glutenvrije oliebollen met stroopwafel zijn heerlijk in combinatie met poedersuiker!
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 pak Koopmans Oliebollen Glutenvrij
- 275 ml handwarm 38-40°C water
- 180 g glutenvrije stroopwafels in stukjes
- poedersuiker
- zonnebloemolie
Doe de mix in een beslagkom.
Voeg het warme water toe.
Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in circa 1 minuut tot een glad beslag.
Roer of spatel de stroopwafels door het beslag.
Rijzen
Dek het beslag af met een vochtige theedoek en laat circa 45-60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
(het beslag moet ongeveer 2x zoveel worden) Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door!
Bakken
Laat in een frituur of friteuse de olie heet worden tot circa 190°C.
Vorm met een oliebollentang (ijstang) of met twee lepels bolletjes beslag.
Laat de bolletjes in de hete olie glijden.
Bak de oliebollen in circa 5 minuten rondom goudbruin.
Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.
Receptenplein.nl
Home / Vergiet, of keukenpapier
Oliebollen gemak
Calories:
Mixer of garde
ijsknijper, of 2 lepels
Vergiet, of keukenpapier
friteuse, (of diepe pan)
- 1 pak Koopmans Oliebollen gemak
- 2 eieren
- 300 ml water
- zonnebloemolie om in te bakken
Bereid het beslag
Doe de oliebollenmix, rozijnen, 2 eieren em 300 ml koud water in een beslagkom (gebruik max. 2 pakken tegelijk)
Roer het geheel met een handgarde of mixer met deeghaken maximaal 1 minuut tot een beslag
Laat het beslag 2-3 minuten staan en begin met bakken als de olie de juiste temperatuur heeft
Bakken
Vorm met 2 eetlepels of met een oliebollen- of ijstang bolletjes beslag en laat deze in de hete olie glijden
Bak de oliebollen in 6-7 minuten gaar en rondom goudbruin.
Bak de oliebol niet te kort, anders is de binnenkant van de oliebol niet voldoende gaar.
Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie
Laat de oliebollen in een vergiet of op een keukenpapier uitlekken
Receptenplein.nl
Home / Vergiet, of keukenpapier