Recept afdrukken
No ratings yet

Vispie

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • In koekenpan 60 g boter zachtjes smelten.
  • Rösti al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
  • Kappertjes toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kabeljauw in blokjes van ca. 11/2 cm snijden.
  • In pan 1/4 liter water, wijn, laurierblad, snufje zout en peper aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Kabeljauw ca. 2 à 3 minuten tegen de kook aan verwarmen.
  • Met schuimspaan vis op diep bord scheppen en laten afkoelen (pocheervocht bewaren).
  • In steelpan rest van boter verhitten.
  • Bloem toevoegen.
  • Pocheervocht scheutje voor scheutje toevoegen tot gebonden saus ontstaat.
  • Crème fraîche toevoegen.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Vormpjes invetten.
  • Vis over vormpjes verdelen.
  • Saus over vis verdelen.
  • Rösti bovenop visragout leggen.
  • Bestrooien met geraspte kaas.
  • Visies in ca. 20 á 25 minuten gaar en goudbruin bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mueslirotsjes met witte chocolade

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Dessert
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 85kcal

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g roomboter biologisch
  • eetlepel bloemenhoning biologisch
  • 125 g krokante muesli biologisch
  • 75 g witte chocolade biologisch

Instructies

  • Boter en honing smelten in steelpan.
  • Muesli erdoor roeren en in enkele minuten laten karameliseren.
  • Mengsel laten afkoelen.
  • Oven verwarmen op 150 °C.
  • Chocolade in kleine stukjes hakken en door mueslimengsel scheppen.
  • Van muesli-chocolademengsel met lepel bergjes maken in papieren vormpjes of op bakpapier.
  • Vormpjes op bakplaat plaatsen en rotsjes in midden van oven 10 minuten bakken. Voor serveren volledig laten afkoelen.

Nutrition

Calories: 85kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 1g | Vet: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige amandelmuffins

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins, Nagerecht

Ingrediënten

  • 1 pak mix voor muffins 300 g
  • 125 g boter of margarine
  • 3 eieren M
  • 2 eetlepel(s) koekkruiden doosje à 22 g
  • 2 zakjes amandelschaafsel à 45 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Volgens gebruiksaanwijzing muffinbeslag maken met boter, eieren en koekkruiden.
  • Amandelschaafsel door beslag scheppen.
  • Beslag over 12 vormpjes (uit pak) verdelen.
  • Muffins in oven in ca. 25 minuten gaar bakken.
  • Lekker met kop cappuccino of warme chocolademelk.
  • Resterende muffins na afkoelen bewaren in afgesloten trommel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cakejes met verse aardbeiensaus

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins, Fruit, Nagerecht
Porties: 4
calorieën: 460kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 150 g roomboter op kamertemperatuur
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g aardbeien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet de vormpjes in.
  • Maak de aardbeien schoon.
  • Snijd 100 g aardbeien in stukjes en pureer de rest met behulp van een staafmixer.
  • Klop met een mixer de boter en suiker gedurende 5 minuten tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de eieren een voor een toe en mix goed na elke toevoeging.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en vouw dit voorzichtig erdoor.
  • Schep de gesneden aardbeien voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cakejes in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Laat de cakejes even afkoelen in de vormpjes en serveer ze met de gepureerde aardbeien als saus.

Notities

Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past perfect bij dit nagerecht. De fruitige en verfrissende smaak van de wijn zal de zoete en fruitige tonen van de aardbeien complementeren, terwijl de lichte bubbel de smaakpapillen verfrist na elke hap.

Nutrition

Calories: 460kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 6g | Vet: 28g | Zout: 0.2mg | Sugar: 30g