Vispie
Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Equipment
- 4 vormpjes Ø 12 cm
Ingrediënten
- 80 g boter of margarine,
- 600 g rösti diepvries,, Aviko,
- 1 eetlepel kappertjes
- zout
- peper
- 400 gr kabeljauwfilet
- 1 dl droge witte wijn
- 1 laurierblaadje
- ½ tablet visbouillon
- 3 eetlepels bloem
- 65 ml crème fraîche
- 3 takjes peterselie
- 40 g geraspte kaas
Instructies
- In koekenpan 60 g boter zachtjes smelten.
- Rösti al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
- Kappertjes toevoegen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Kabeljauw in blokjes van ca. 11/2 cm snijden.
- In pan 1/4 liter water, wijn, laurierblad, snufje zout en peper aan de kook brengen.
- Bouillontablet erboven verkruimelen.
- Kabeljauw ca. 2 à 3 minuten tegen de kook aan verwarmen.
- Met schuimspaan vis op diep bord scheppen en laten afkoelen (pocheervocht bewaren).
- In steelpan rest van boter verhitten.
- Bloem toevoegen.
- Pocheervocht scheutje voor scheutje toevoegen tot gebonden saus ontstaat.
- Crème fraîche toevoegen.
- Peterselie erboven fijnknippen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Vormpjes invetten.
- Vis over vormpjes verdelen.
- Saus over vis verdelen.
- Rösti bovenop visragout leggen.
- Bestrooien met geraspte kaas.
- Visies in ca. 20 á 25 minuten gaar en goudbruin bakken.