Pompoensoep met harissa

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ½ kg reuzenpompoen
  • 7 ½ dl kippenbouillon
  • 7 ½ dl melk
  • basterdsuiker
  • gemalen peper

Voor de harissa:

  • 100 gram chilipeper
  • 6 teentjes knoflook
  • kop zout
  • ½ kop koriander
  • kop gemalen komijn
  • 1,6 dl olijfolie

Instructies

  • Schil de pompoen en verwijder de pitten en de vezels.
  • Snijd het vruchtvlees in stukken en kook die zachtjes 15-20 minuten in een grote pan
  • zonder deksel in de bouillon en de melk gaar.
  • Pureer het pompoenmengsel en voeg wat suiker en peper toe.
  • Verwijder voor de harissa de steeltjes van de pepers en halveer ze.
  • Verwijder de zaadjes en week de pepers in heet water.
  • Maal de knoflook, het zout, de gemalen koriander en de komijn met de uitgelekte
  • pepers tot een pasta en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot alles goed is
  • gemengd.
  • Roer de harissa door de soep of serveer hem apart in een kommetje serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

TIP 1: Doe een lepeltje room en/of versgeraspte nootmuskaat bij de soep. Tip 2: Harissa is ook kant-en-klaar te koop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Marokko