Pompoensoep met harissa
Ingrediënten
- 2 ½ kg reuzenpompoen
- 7 ½ dl kippenbouillon
- 7 ½ dl melk
- basterdsuiker
- gemalen peper
Instructies
- Schil de pompoen en verwijder de pitten en de vezels.
- Snijd het vruchtvlees in stukken en kook die zachtjes 15-20 minuten in een grote pan
- zonder deksel in de bouillon en de melk gaar.
- Pureer het pompoenmengsel en voeg wat suiker en peper toe.
- Verwijder voor de harissa de steeltjes van de pepers en halveer ze.
- Verwijder de zaadjes en week de pepers in heet water.
- Maal de knoflook, het zout, de gemalen koriander en de komijn met de uitgelekte
- pepers tot een pasta en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot alles goed is
- gemengd.
- Roer de harissa door de soep of serveer hem apart in een kommetje serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
TIP 1: Doe een lepeltje room en/of versgeraspte nootmuskaat bij de soep. Tip 2: Harissa is ook kant-en-klaar te koop.