Aardappelpannenkoeken met Zuurkool
Een stevig en smakelijk hoofdgerecht van knapperige aardappelpannenkoeken, geserveerd met gebakken zuurkool. Perfect voor liefhebbers van traditionele, hartige gerechten.
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappels en rasp ze fijn.
- Doe de geraspte aardappel in een grote schaal.
- Meng de geraspte aardappel met de eieren, havervlokken, bloem, majoraan en geperste knoflook.
- Roer tot een plakkerig deeg ontstaat.
- Breng het deeg op smaak met een flinke snuf zout.
- Verhit wat olie in een grote pan of pannenkoekenpan.
- Schep een portie deeg in de hete pan en vorm met een lepel een pannenkoek van 4-5 mm dik.
- Druk het deeg licht aan, aangezien het niet vloeibaar is.
- Bak de pannenkoeken aan elke kant in ongeveer 5 minuten goudbruin en laat ze daarna uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Snijd de ui fijn en bak deze in een ruime hoeveelheid olie in een andere pan.
- Voeg de uitgelekte zuurkool toe aan de gebakken ui.
- Meng goed en bak het geheel nog enkele minuten.
- Breng op smaak met zout.
- Bedek een helft van de lauwwarme pannenkoek met de zuurkool en vouw de andere helft eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de pannenkoeken warm. Voor een extra smaakaccent kun je wat geraspte kaas of mosterd over de zuurkool strooien of smeren voordat je de pannenkoek dichtvouwt.Wijnadvies:
Bij dit hartige gerecht past een licht, fris bier of een droge, witte wijn zoals een Sauvignon Blanc goed.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g