Alaskabombe met mango

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 l vanille-ijs
  • 450 g mango in blik
  • 1 quatre-quartscake van 450 gr.
  • ½ sinaasappel sap er van
  • 2 eetlepels cointreau
  • 2 mango's

Voor de meringue:

  • 4 eiwitten
  • 220 g suiker

Instructies

  • Haal het vanille-ijs uit de koelkast en laat een beetje zacht worden.
  • Pureer de mango uit de blik en meng met het vanille-ijs.
  • Vries een nacht in.
  • Schep de dag nadien 8 mooie bollen uit het ijs en vries deze 2 uur in.
  • Snijd de cake in plakken van 1 cm dikte.
  • Steek 8 cirkels van 6½ cm uit de cake en leg op een bakplaat.
  • Meng het sinaasappelsap en de cointreau en sprenkel over de cake.
  • Schil de verse mango's en snij het vruchtvlees in dunne plakken.
  • Leg deze op de cake en werk telkens af met een bol ijs.
  • Vries weer in terwijl u de meringue maakt.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Klop de eiwitten op tot zachte pieken en voeg geleidelijk aan de suiker toe tot de meringue stijf en glanzend is.
  • Strijk de meringue snel over het ijs, de mango en de cake en zet 1 à 2 minuten in de hete oventot de meringue licht gebruind is.
  • Serveer stante pede.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht