Ansjovispasta met Basilicum
Anchoiade
Equipment
- keukenpapier
- schaaltje
Ingrediënten
- 2 blikjes ansjovisfilet in olie
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 2 theelepels tomatenpuree
- 4 blaadjes verse basilicum
Instructies
- Laat de ansjovisfilets uitlekken en leg ze ongeveer 15 minuten in een kom met ruim koud water om de zoute smaak iets te verzachten.
- Laat de ansjovis vervolgens uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.
- Pel en pers de knoflookteentje uit.
- In een keukenmachine, pureer de ansjovis samen met de knoflook, olijfolie, rode wijnazijn en tomatenpuree tot een smeuïge pasta ontstaat, dit is de Anchoiade.
- Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en meng ze in de draaiende keukenmachine door de Anchoiade.
- Doe de Anchoiade over in een schaaltje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze intense ansjovispasta vraagt om een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc. De citrusachtige aroma's van de wijn zullen mooi samengaan met de zoute smaak van de ansjovis en de kruidigheid van de basilicum.
Voedingswaarden
Calories: 55 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 0.5 g