Armeense Yoghurtsoep met Gerst en Verse Koriander
Deze Armeense yoghurtsoep met gerst, verse kruiden en een rijke smaak is een heerlijk en fris voorgerecht. Serveer met Turks brood voor een complete maaltijd.
Ingrediënten
- 100 g gerst of parelgort
- ½ liter boerenlandyoghurt
- 4 eieren
- 2 eetlepels bloem
- 1 sjalotje
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Verse munt
- Verse peterselie
- Verse koriander
Instructies
- Was de gerst of parelgort in een zeef en breng het in een grote pan met 1 liter water aan de kook.
- Laat het zachtjes koken gedurende 30 minuten en zeef het daarna.
- Roer de yoghurt los in een ruime kom met 1 liter water.
- Klop een glad deegje van 1 ei en de bloem.
- Voeg daarna de overige 3 eieren toe en klop goed door.
- Klop de dunne yoghurt door het eiermengsel en giet het geheel over in een grote roestvrijstalen of geëmailleerde pan.
- Breng de soep al roerend tegen de kook aan (niet laten koken) en laat een paar minuten zacht trekken, zodat de soep kan binden.
- Snipper het sjalotje en bak het in de olijfolie zachtjes goudbruin in een koekenpan.
- Voeg de gerst toe en bak dit kort mee.
- Roer het gerst-sjalotmengsel door de yoghurtsoep.
- Breng op smaak met peper en zout en roer er gehakte verse munt en peterselie door.
- Serveer de soep in kommen en garneer met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Vervang de gort door 50 gr tarwekorrels en 25 gr roggegrutten en laat die 1 nacht
weken. Verder als boven. Schenk de soep in kommen en strooi er geknipte verse koriander over. Wijnadvies: Serveer deze soep met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De zurige tonen van de wijn passen goed bij de romige yoghurt en verse kruiden.
weken. Verder als boven. Schenk de soep in kommen en strooi er geknipte verse koriander over. Wijnadvies: Serveer deze soep met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De zurige tonen van de wijn passen goed bij de romige yoghurt en verse kruiden.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g